Annonce
Horsens

Lokale Venstre-folk: Inger Støjberg er det helt rigtige valg

Jakob Ellemann-Jensen hyldes som ny formand ved Venstres ektraordinære landsmøde i Herning Kongrescenter. Ved sin side får han Inger Støjberg, som med knap to tredjedele af stemmerne bliver ny næstformand. Valgene vækker lokal jubel. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Inger Støjberg er det helt rigtige valg som næstformand i Venstre, mener både kommuneforeningsformand Per Svendsen og politisk leder i Horsens Martin Ravn.

Horsens: Lørdag afholdt Venstre ekstraordinært landsmøde i Herning. Eneste post på dagsordenen var at finde og vælge partiets nye lederpar.

Ikke overraskende blev Jakob Ellemann-Jensen valgt som partiets formand uden modkandidater, og ved sin side skal han fra og med i dag have Inger Støjberg. I et kampvalg om næstformandsposten slog hun sin modkandidat Ellen Trane Nørby med stemmetallet 577 stemmer mod 206.

I Horsens har kommuneforeningsformand Per Svendsen ikke tidligere villet sætte navn på, hvem han helst så på ledelsesposterne i partiet, men efter dagens valg er han begejstret.

- Jeg er meget glad og tilfreds. Det er en ny start med en formand og næstformand, der samarbejder. Det har vi efterlyst. Og det kan kun være til gavn for partiet, lyder det.

Ifølge Per Svendsen var både Ellen Trane Nørby og Inger Støjberg gode bud, men han lægger heller ikke skjul på, at Støjberg var hans førstevalg til at danne makkerpar med Jakob Ellemann.

- Begge kandidater kunne være gode, men det er ingen hemmelighed, at jeg mener, Inger er den helt rette. Det er min helt klare opfattelse, at Jakob og Inger har det, der skal til. Vi starter her, og så er jeg sikker på, at nu står Venstre foran en markant fremgang - og det glæder vi os til, siger Per Svendsen.

Annonce

- Jeg er meget glad og tilfreds. Det er en ny start med en formand og næstformand, der samarbejder. Det har vi efterlyst. Og det kan kun være til gavn for partiet.

Kommuneforeningsformand, Per Svendsen

Fremragende på flere måder

Også partiets politiske leder i Horsens, gruppeformand, Martin Ravn, er begejstret for det nye makkerpar i toppen af partiet.

- Det er på flere måder fremragende. For det første kan man sige om Jakob, at hans tale og ageren lover godt. Han kan være seriøs, han er velformuleret, men har også glimt i øjet og humor. Han kan sælge billetter, og man kan sige det samme om næstformanden, lød det fra Martin Ravn, der også roste den demokratiske proces, som ledte til valget af Inger Støjberg.

- Det er helt fantastisk, at vi fik en afstemning, og at det ikke bare blev en kåring. Det er vigtigt for at partiet, at det kan samle sig om ledelsen, fordi der har været den her proces.

Forskellighed er en styrke

Venstre har mildest talt været igennem et voldsomt stormvejr de seneste måneder med stor uro i partiets ledelse. Med det nye lederteam tror Per Svendsen på, at der nu bliver der ro.

- Det har været hektisk og ubehageligt. Men den nye formand og næstformand kan få os fremad, fordi de samarbejder, og fordi de er så forskellige. Vi er alle enige om, at fløjkrige er fortid. Nu kører vi frem som et hold, og jeg er sikker på, at med Jakob og Inger i førerhuset får vi sat den rette kurs, siger han.

Per Svendsen peger blandt andet på de nyslåede formænds store forskelligheder som en stor styrke - ikke en svaghed.

- Forskellighed er godt i ledelse. Hvis alle var ens, var det dels kedeligt, dels kom vi ikke fremad - forskellighed er med til at udvikle. Det er helt klart det rigtige hold, der står her. Ellen havde også været et godt valg, men nu er det Inger, der er valgt, og det bliver godt.

- Nu glæder vi og til at komme i arbejdstøjet sammen med dem og køre Venstre videre, siger han.

Processen har ledt til ny begyndelse

Også Martin Ravn tror på, at de to nye formænds forskellighed bliver til gavn for partiets fremtid.

- Forskellighed er en styrke, for i Venstre er der højt til loftet og langt til døren, og det vidner dette valg også om med den her formand og næstformand. Hvis de to er for ens, kan næstformanden forsvinde bag formanden. Det tror jeg ikke, Inger kommer til. Hun vil stadig markere sig og have sine holdninger, men måske på en mere afvejet og gennemtænkt måde, lyder det fra Martin Ravn.

Han tror på, at krigene er fortid, og at partiet med den nye ledelse står sammen igen, og selvom vejen til denne dag har været fuld af bump og huller, er der ikke noget, som er så galt, at det ikke er godt for noget.

- I dag er en forløsning. Næsten 2000 mennesker var samlet, og man kunne mærke på klapsalverne, at det handlede om at forene Venstre. At stå sammen om en ny retning. Jeg fornemmede en enorm energi i rummet, og jeg tror ikke, der kommer til at være nye skyttekrige. I dag var et stærkt og klart signal - Venstre er samlet igen, siger Martin Ravn og påpeger:

- Den proces, vi har været igennem, har næsten været det hele værd. Den har været med til at føde en ny begyndelse med en yngre besætning, en stor energi fremadrettet og en bevidsthed om, at der er et bagland, som det er vigtigt at komme ud til.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce