Annonce
Læserbrev

To ting kan undre mig som borger i Horsens Kommune

Det siges, at Horsens skal være grøn. Fint nok, men hvorfor skal det være på cykelstierne og Bryrupbanestien? Græsrabatter skal man slå og ikke flå.

Læserbrev: Vi har i mange år haft Horsens Bygger i påsken. Det har vi endnu, men nu også byggeri i flere år frem over det meste af Horsens Kommune.

Horsens er for tiden mere eller mindre et kæmpe hul i jorden, hvor der skal skyde flotte huse op med tiden.

Men ét hul undrer mig. Det er i fortovet ved fodgængerfeltet ved Åpark Centret, Lichtenbergsgade og Løvenørnsgade.

Dette hul er åbenbart et hul, der skal stå åbent, eller er det glemt med ledninger strittende op?

Hullet har været åbent siden januar til stor gene for fodgængerne. Fliserne i fortovet er brækket op, det er lidt svært, for ikke at sige meget svært, for ældre med en rollator, og dem er der jo en del af i dette område.

Den anden ting er, at det siges, at Horsens skal være grøn. Fint nok, men hvorfor skal det være på cykelstierne og Bryrupbanestien?

Græsrabatter skal man slå og ikke flå, men det, der sker i Horsens Kommune, er, at græs og andet, som er i græsrabbatten, flås i stumper og stykker samt sten og jord - alt flyttes ud på cykelstierne til gene og irritation for cyklisterne.

Med den maskinpark, Horsens Kommune råder over, så skulle det vel være muligt at montere en fejekost på flåmaskinen og feje skidtet tilbage, hvor det kom fra.

Prøv nu at gøre det lidt bedre.

Annonce
Leif Kristensen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Børnehavepladser stiger mest i 2020

Læserbrev

Fritidsjob udvikler kompetencer og ressourcer, som kommer de unge til gavn i deres voksne liv

Læserbrev: "Jeg er 15 år gammel, har fire søskende i forskellige aldersgrupper - så jeg er vant til at passe børn..." Sådan skriver en knægt i Vejle, som gerne vil få et fritidsjob i forbindelse med rengøring, havearbejde, hundeluftning eller børnesang. Da jeg fandt hans henvendelse i min postkasse, blev jeg rørt og meget nysgerrig efter at høre, hvem han er. Ikke fordi jeg har børn til at passe eller hunde til at lufte, men simpelthen for at blive klædt på til at tage en aktiv del i vores samfundsmæssige diskussion om de unges fritidsarbejde. Jeg ringede til ham for at spørge, om det ville være i orden at bruge ham som en case i mit læserbrev, hvad Kamiran sagde god for. Når et ungt mennesker på 15 år går rundt fra hus til hus med sin "uopfordret jobansøgning", så viser han ikke kun et stort engagement, men også og især integritet. Og det sidste er en kompetence, som rigtig mange unge har brug for i overgangsperioden fra barn til ung. For mig er fritidsjob ikke kun en del af social inklusion, men også en måde at holde unge væk fra gaden, kriminalitet, ensomhed og isolation. Andelen af børn og unge, som har fritidsjob, varierer fra kommune til kommune, og i 2016 har 35 procent af børn og unge i Vejle haft et fritidsjob ifølge Danmarks Statistik. Siden 2008, hvor finanskrisen satte sine spor, ikke mindst på beskæftigelsen, har flere unge søgt et fritidsjob. Dette er en positiv tendens, som vi burde glædes over - som politikere, som arbejdsgivere, som forældre og som almindelige borgere. Når de unge mennesker tager et fritidsjob ved siden af deres skolegang og fritidsaktiviteter, udvikler de kompetencer og ressourcer, som kommer dem til gavn i deres voksne liv. Sidegevinsten er, at man gør noget godt for andre mennesker, som netop har brug for en, som skal lufte hunden eller passe børn, ordne have, gøre rent, sidde ved kassen eller lave noget andet. Derfor hilser jeg velkommen alle de henvendelser, som finder vej ind i min postkasse, hvis afsenderen er et ungt menneske, som søger et fritidsjob. Har jeg ikke noget job til vedkommende, vil jeg kontakte mit netværk og på den måde gøre en indsats. For jo flere unge, der søger og får et fritidsjob, desto bedre klarer de sig i deres voksne liv, såvel fagligt, socialt og personligt. Og dette må være vores fælles ønske.

Annonce