Annonce
Sport

To ting gør HIC til favorit i finalen

Vedran Borovcanin og Horsens IC er favorit i lørdagens pokalfinale, som spilles i Forum Horsens. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Thomas Bilde, basketball-kommentator på TV 2 Sport, kan sagtens forestille sig en tæt pokalfinale med en afgørelse i de sidste minutter.

Horsens: To ting taler ifølge Thomas Bilde for, at Horsens IC trækker sig ud som vinder i lørdagens pokalfinale mod Svendborg; fordelen af hjemmebane og erfaringen fra store kampe.

Finalen spilles i Forum Horsens, og de rammer kender HIC'erne.

- Det er en kæmpe fordel at spille en finale i egen hal. Spillerne kender hallen, og de har opbakningen, siger Thomas Bilde, der er basketball-kommentator på TV 2 Sport.

Han er selv sammen med ekspertkommentator Jens Laulund på plads i Forum Horsens, og han forventer en festlig ramme.

- Det bliver hektisk på tilskuerpladserne, og selv om der sikkert kommer mange fra Svendborg, bliver der langt flest Horsens-fans, siger Thomas Bilde.

Annonce

Det sker i pauserne

I forbindelse med pokalfinalerne er der de traditionelle konkurrencer, trepoint-konkurrencen og dunke-konkurrencen. Der skydes trepoint-skud i pausen af damernes finale, mens der dunkes i pausen af mændenes finale.Tre-point-konkurrencen: Chris Nielsen (Randers), Adama Darboe (Bakken Bears), Philip Hertz (Næstved) og Austin Waddoups (Wolfpack). Desuden deltager U18-landsholdsspillerne Thea Pari Kjeldahl Mikkelsen og Emilie Gudmand Larsen fra Wolfpack.Dunke-konkurrencen: Kentwan Smith (Næstved), Dee Frankling (Randers), Brantly Bynum (Randers) og Dieonte Simmons (Wolfpack).

HIC har prøvet det tidligere

Og så er der erfaringen. Der er måske ikke så mange spillere på det nuværende HIC-mandskab, som tidligere har stået i en pokalfinale, men folkene omkring holdet, for eksempel trænerteamet Arnel Dedic og Ignacio Munoz, har tidligere masser af gange stået i afgørende pokal- og DM-finaler.

Til gengæld er det første gang, at Svendborgs træner står i sådan en situation.

- I den slags kampe handler det om at finde den helt rigtige spænding på holdet, og det kan være svært, når man ikke har prøvet det tidligere, siger Thomas Bilde.

Svendborg trænes af Lucas Varga, som tidligere spillede i HIC og senere indgik i klubbens trænerteam, og han er i gang med sin første sæson i klubben.

- Svendborg har gjort det flot, selvom klubben fortsat døjer med en hel del skader, og jeg kan sagtens se, det bliver en tæt finale, som først bliver afgjort i de sidste minutter, siger Thomas Bilde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce