Annonce
112

To stjal metalskrot fra virksomhed ved natligt indbrud - en slap fra politiet

Arkivfoto

Horsens: En 38-årig mand fra Horsens blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Manden blev anholdt kl. 3.54 natten til onsdag i forbindelse med et indbrud i virksomheden H. H. Hansen A/S på Lokes Allé i Horsens.

Her opdagede et vidne, at manden - sammen med en anden, ukendt gerningsmand - var brudt ind i virksomheden og var ved at stjæle træpaller og metalskrot.

- Vi blev kontaktet af et vidne til indbruddet, og vi sendte en patrulje derud. Det lykkes den ene mand at slippe væk. Den anden - den 38-årige - mødte patruljen på stedet, og han kunne ikke helt forklare, hvad han lavede der. Han blev anholdt, fremstillet i grundlovsforhør og altså fængslet, fortæller politikommissær Mick Clausen fra Sydøstjyllands Politi.

Han oplyser, at politiet nu leder efter den anden gerningsmand til indbruddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce