Annonce
Ikast-Brande

To skolebestyrelser smeltes sammen til en

René Grohnheit Hansen stopper ved skoleårets udgang som skolebestyrelsesmedlem efter tre år som formand for henholdsvis den sidste skolebestyrelse på Præstelundskolen og den første på Artium. Arkivfoto: Mikael Lund
Ny fælles skolebestyrelse for Artium, Dalgasskolen og Blåhøj Skole. Det er en overgangsbestyrelse.

Brande/Blåhøj: I forbindelse med etableringen af en fælles skoleledelse for Artium, Dalgasskolen og Blåhøj Skole bliver de to nuværende skolebestyrelser slået sammen til en. Nu er der sat navne på medlemmerne af den første fælles skolebestyrelse.

- Vi er et helt andet - godt -sted nu, konstaterer Ikast-Brande Kommunes skolechef, Thomas Garsdal.

Da eleverne på Præstelundskolen gik på sommerferie i slutningen af juni sidste år, var det med bevidstheden om, at de efter sommerferien skulle starte på en helt ny skole i Centerparken, Artium, med en ny leder i spidsen. Susanne Rasmussen afløste Klaus Toft Høg, i første omgang som konstitueret skoleleder, men i forlængelse af en politisk vedtaget ændring af skolestrukturen i Brande-området er hun nu leder af både Artium, Dalgasskolen og Blåhøj Skole.

Annonce
Skolechef Thomas Garsdal oplever, at man mindre end et år efter ibrugtagningen af Artium og senest indførelsen af fælles skoleledelse og ansættelse af en fælles skoleleder nu er et helt andet – godt – sted. Arkivfoto

Siden sidste sommer er der bl.a. blevet arbejdet meget med kulturen på den nye skole, og selvom man endnu ikke er i mål, er der faldet mere ro på, og der ligger en plan for langt det meste, forklarer skolechefen.

– Vi ved, hvad der skal til, tilføjer han.

Flere vælger Artium

Han glæder sig desuden over, at flere elever og forældre nu vælger Artium til: efter sommerferien starter der således ikke færre end 52 elever i de to 0.-klasser, og lige nu leder man derfor efter en ny børnehaveklasseleder – den ene af de to nuværende, Mette Holm Høye, fortsætter som lærer for klassen, når den efter sommerferien bliver til 1. klasse, forklarer Susanne Rasmussen.

Den nye, fælles skolebestyrelse

Efter sommerferien består den nye, fælles skolebestyrelse for Artium, Dalgasskolen og Blåhøj Skole af:

Morten Colbert (Dalgasskolen),

Brian Krogstrup Sørensen (Dalgasskolen),

Lise Hoffmann (Blåhøj Skole),

Louisa Jensby Aaen (Artium),

Kenneth Heegaard Andersen (Artium),

Rikke Schweitz Mortensen (Artium) og

Susanne Treschow Lund (Artium),

samt suppleanterne Diana Roed Ladefoged, Ellen Greve Sørensen og Peter Busk (alle Dalgasskolen) og Tanja Drøscher Hansen, Blåhøj Skole. Dermed mangler man minimum en suppleant fra Artium.

En anden konsekvens af den nye skolestruktur er, at de to nuværende skolebestyrelser skal slås sammen til en fælles skolebestyrelse med tre forældrerepræsentanter fra Artium, to fra Dalgasskolen, en fra Blåhøj Skole og en fra specialområdet.

I første omgang bliver der tale om en form overgangsbestyrelse, og der er nu sat navn på medlemmerne på nær en enkelt: Man mangler stadig en suppleant fra Artium, så skulle man have lyst til at deltage i skolebestyrelsesarbejdet, er det stadig muligt.

Annonce

Skolebestyrelsesformand stopper

Der har ikke været plads til alle medlemmerne af de to nuværende skolebestyrelser, hvis regnestykket skulle gå op, men det er lykkedes i fuld fordragelighed, oplyser Thomas Garsdal.

En af de forældrerepræsentanter, der har valgt at forlade skolebestyrelsen, er den nuværende formand for Artiums skolebestyrelse, René Grohnheit Hansen.

Han forklarer, at han har taget beslutningen om ikke at fortsætte i bestyrelsen af flere grunde.

- Jeg var blandet andet på valg i år, og derudover bidrager den nye struktur til, at det samlede antal bestyrelsesmedlemmer skulle reduceres. Nogle af medlemmerne kunne stoppe af naturlige årsager, bl.a. på grund af valg, men også fordi deres børn går ud af 9. klasse.

I sidste ende var der derfor kun én person for meget til den ønskede struktur, hvilket fik René G. Hansen til at træffe beslutningen om ikke at fortsætte.

- Jeg vil dertil også sige, at overvejelserne fra min side alligevel har været omkring, om det var tiden til at give stafetten videre. Til daglig arbejder jeg i Sønderjylland, dog med hjemmekontor, men tiden med hjemmearbejde bliver heldigvis mindre her på bagkanten af covid-19, siger han.

- Jeg må også erkende, at tiden bliver mindre og mindre til at have 100 procent fokus på de ting, man engagerer sig i, samtidig med at familien og hobbyerne også skal passes. Jeg vil helst ikke stå i vejen for nogen, der gerne vil ind og tage bestyrelsen til næste skridt. Så håber jeg at kunne bidrage andre steder i udviklingen af Brande og omegn, forklarer han og fortsætter:

- Jeg har siddet i skolebestyrelsen i fire år, de tre af dem som formand. Jeg er enormt stolt over de ting, som vi i bestyrelsen har været involveret i. En ny skole er der ikke mange, der når at opleve i deres liv. Det har bare været enormt spændende at være med til, og vi i bestyrelsen er i høj grad blevet involveret. Det er jeg meget glad for at have oplevet - man lærer meget i sådan en proces. Samtidig har vi skulle balancere udskiftningen af skolelederen, hvilket også har været udfordrende. Jeg kunne ikke være mere glad og stolt over, hvor Brande er på vej hen. Jeg håber, det giver større samhørighed i lokalsamfundet. Det er i hvert fald dejligt, hvis man som tilflytter kan bidrage til det, smiler han.

Annonce

Skolernes særpræg bevares

Han påpeger, at sammenlægningen af skolerne i Blåhøj og Brande har betydning for mange ting, men er personligt meget begejstret for, hvor det hele er endt.

- Selv om al indkøring kan have sine udfordringer, så mener jeg, at opgaven er blevet løst utroligt godt, siger han således.

I forbindelse med sammenlægningen har det været vigtigt for begge bestyrelser at skolernes særpræg kunne komme til udtryk i bestyrelsesarbejdet, uddyber han.

- Opgaven for os i bestyrelserne har været at finde en måde, vi kunne arbejde på efter dette skoleår, dvs. når den nye bestyrelsesstruktur træder i kraft efter sommerferien, forklarer den afgående skolebestyrelsesformand, inden han slutter af med at fastslå:

- Det kunne ikke være et bedre hold, der skal fortsætte i bestyrelsen efter sommerferien! Og jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for samarbejdet til alle, som har krydset min vej i forbindelse med skolebestyrelsesarbejdet.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gruppen af 80+ eksploderer i Horsens Kommune: Fra 2024 er der brug for et nyt plejehjem hvert år for at sikre en plejebolig til alle, der har behov

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man vil retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Topledere mødes i Esbjerg: 10.000 vindmøller skal tidoble kapacitet for havvind i Nordsøen

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Annonce