Annonce
Horsens

Redningsfartøjer og helikopter i aktion: Mand klamrede sig til bøje i Horsens Fjord

Sundet mellem Alrø og Snaptun, hvor kitesurferen blev reddet fra en bøje i vandet. Ifølge Østjyllands Brandvæsen befandt han sig tættere på Snaptun end Alrø, men kunne kun høres på sidstnævnte pga. vindforholdene. Foto: Nicolai Svante Skovgård
Hele tre redningsenheder kom i aktion, da camperende gæster på Alrø torsdag aften spottede en mand, der klamrede sig til en bøje ude i fjorden.
Annonce

Horsens: Aftenfreden blev brat afbrudt for et par Alrø-turister, der torsdag aften pludselig hørte råb fra søsiden - tæt på cykelfærgens leje.

Her kunne de på lang afstand spotte en mand, der klamrede sig til en bøje og åbenlyst var i fare, midt ude i sundet, lyder rapporten fra Østjyllands Brandvæsen.

Klokken 20.20 blev der ringet 112, hvorefter en større redningsaktion blev sat i værk. To redningsfartøjer blev sendt afsted fra henholdsvis Odder og siden Horsens, mens en helikopter fra Søværnet også straks blev sat ind.


Han var udmattet, men heldigvis ikke mere, end at han kunne kommunikere. Han var ikke i stand til selv at komme i land, det er helt sikkert. Campisterne på Alrø mente, at han i hvert fald havde klamret sig til bøjen i en time.

Ole Olesen, indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen


I første omgang satte brandvæsenets station i Odder en båd i vandet fra Hou, men der blev hurtigt tilkaldt forstærkning fra Horsens, da det viste sig, at vind- og strømforholdene på fjorden ville forsinke redningsstyrken.

- Vi behandlede det som en mulig drukneulykke, og der bliver både tilkaldt en dykker fra Aarhus og en båd mere fra Horsens. Nogle gange er det en fordel at have to både i vandet til at søge, for bølgerne skal ikke være meget mere end en halv meter høje, før det kan være svært at spotte en person i vandet, siger Ole Olesen, der er indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen.

Han beskriver det som heldigt, at vinden gik i retning af Alrø, så campisterne kunne høre mandens råb om hjælp.

Annonce

Tog ingen chancer

Først fremme ved bøjen fik redningshelikopteren tegn fra manden om, at han var okay.

Det betød, at man afblæste Odder-fartøjet og i stedet afventede dét fra Horsens - frem for at iværksætte en bjærgning fra luften.

- Det er en langt mere smidig øvelse at samle ham op fra vandet, og da det blev vurderet, at han var i nogenlunde behold, blev det besluttet at vente på redningsbåden, der kun var få minutter væk, siger Ole Olesen.

Indsatslederen fortæller, at manden kom i land i god behold og selv var i stand til at gå fra redningsfartøjet og op til ambulancen.

- Han var udmattet, men heldigvis ikke mere, end at han kunne kommunikere. Han var ikke i stand til selv at komme i land, det er helt sikkert. Campisterne på Alrøe ment, at han i hvert fald havde klamret sig til bøjen i en time, siger han.

Der var tale om en kitesurfer, som formentlig var stævnet ud fra Snaptun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce