Annonce
Brædstrup

To projekter skæres ud af byfornyelse: Hellere gøre tingene godt end halvgodt

Lokalrådsformand, Preben Norup, projektleder Jens Friis-Pedersen og formanden for udvikling af lokalsamfund, Jørgens Korshøj, er alle enige om, at det er en god idé at reducere antallet af byprojekter. Det skal skabe bedre kvalitet i de tilbageværende projekter, hvor der især er fokus på Banestien, Banetorvet og ungdomspladsen. Arkivfoto: Morten Pape
Politikerne i Horsens Kommunes landsbyudvalg skal i april tage stilling til, om områdefornyelsen i Brædstrup skal reduceres fra 10 til otte byprojekter.

Brædstrup: Når udvalget vedrørende udvikling af lokalsamfund i Horsens Kommune skal holde sit næste møde onsdag 24. april, skal politikerne tage stilling til, om områdefornyelsen i Brædstrup skal reduceres fra 10 til otte projekter.

Det fortæller formanden for udvalget, Jørgen Korshøj (V).

- Nu skal sagen først politisk behandlet, men jeg kan ikke se noget argument for, at det ikke vil blive besluttet. Det er for at forbedre de projekter, som man gerne vil gennemføre. Det er bedre at lave otte gode projekter end 10 middelmådige. Det vil være bedre for Brædstrup, at byen får nogle projekter, som er i en ordentlig kvalitet, og som byen kan blive stolte af, siger Jørgen Korshøj.

Områdefornyelse

Områdefornyelsen vil ske i årene 2018-2023, hvor der er afsat i alt 18 millioner kroner. Programmet indeholder nu otte byprojekter, som er:
  • Genetablering af Banestien gennem Brædstrup by
  • Etablering af et Banetorv centralt beliggende ved Stationspladsen. Banetorvet bliver byens nye samlingspunkt og kommer til at rumme den reetablerede Banesti.
  • Etablering af en sammenhængende hovedgade - Bredgade og Søndergade.
  • Etablering af nyt torv, Dommertorvet ved Nørregade/Østergade.
  • Etablering af en ungdomsplads ved Brædstrup Skole.
  • Markeringer af hovedindgangene til Brædstrup by, så byen bliver mere synlig.
  • Folkeparken skal revitaliseres, og hovedindgangen skal gentænkes.
  • Der skal skabes mødesteder og arrangementer, der kan støtte fællesskabet i Brædstrup. Konkret laves der en pulje til projekter, som borgerne tager initiativ til.

Kilde: Horsens Kommune

Torv og sti ryger ud

Det er projektet med at skabe et nyt torv på Søndergade ud for Søndergården og ved SuperBrugsen, som står til at blive fjernet fra områdefornyelsen. Det samme gør Firekløverstien, som var en projekt, som skulle forbinde områdets mange stisystemer med hinanden.

Forslaget om at reducere i antallet af byprojekter er kommet fra Brædstrup Lokalråd i samråd med teknik- og miljøforvaltningen, og det sker for at frigive flere penge til Banestien, Banetorvet og til en ungdomsplads.

- Der blev valgt 10 byprojekter fra starten, men det gjorde man uden at kende økonomien bag projekterne. Nu har vi fået bedre indsigt i, hvad tingene koster. Personligt synes jeg, at det bedre, at de projekter, som bliver startet op, bliver gode. Så hellere lave tingene godt end halvgodt, siger Preben Norup, formand for Brædstrup Lokalråd.

Han påpeger, at lokalrådet altid på sigt kan arbejde for at gennemføre de to fravalgte projekter.

Annonce

To projekter på vej

Selvom der i lang tid har været stille omkring områdefornyelsen, arbejdes der ifølge projektchef i Horsens Kommune, Jens Friis Pedersen, stadig intens på at planlægge og få lavet skitser over de enkelte projekter.

- Vi er kommet bagud i tidsplanen. Ambitionen er dog stadig, at vi får lavet byens indgange (indfaldsveje, red.) og ungdomspladsen i år. Det er det, vi arbejder ud fra, siger Jens Friis Pedersen.

Han understreger, at der ikke skæres ned i områdefornyelsen, selvom der nu bliver færre projekter. Der er stadig 18 millioner kroner at gøre godt med til at forbedre byen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce