Annonce
Brædstrup

To projekter skæres ud af byfornyelse: Hellere gøre tingene godt end halvgodt

Lokalrådsformand, Preben Norup, projektleder Jens Friis-Pedersen og formanden for udvikling af lokalsamfund, Jørgens Korshøj, er alle enige om, at det er en god idé at reducere antallet af byprojekter. Det skal skabe bedre kvalitet i de tilbageværende projekter, hvor der især er fokus på Banestien, Banetorvet og ungdomspladsen. Arkivfoto: Morten Pape
Politikerne i Horsens Kommunes landsbyudvalg skal i april tage stilling til, om områdefornyelsen i Brædstrup skal reduceres fra 10 til otte byprojekter.

Brædstrup: Når udvalget vedrørende udvikling af lokalsamfund i Horsens Kommune skal holde sit næste møde onsdag 24. april, skal politikerne tage stilling til, om områdefornyelsen i Brædstrup skal reduceres fra 10 til otte projekter.

Det fortæller formanden for udvalget, Jørgen Korshøj (V).

- Nu skal sagen først politisk behandlet, men jeg kan ikke se noget argument for, at det ikke vil blive besluttet. Det er for at forbedre de projekter, som man gerne vil gennemføre. Det er bedre at lave otte gode projekter end 10 middelmådige. Det vil være bedre for Brædstrup, at byen får nogle projekter, som er i en ordentlig kvalitet, og som byen kan blive stolte af, siger Jørgen Korshøj.

Annonce

Områdefornyelse

Områdefornyelsen vil ske i årene 2018-2023, hvor der er afsat i alt 18 millioner kroner. Programmet indeholder nu otte byprojekter, som er:
  • Genetablering af Banestien gennem Brædstrup by
  • Etablering af et Banetorv centralt beliggende ved Stationspladsen. Banetorvet bliver byens nye samlingspunkt og kommer til at rumme den reetablerede Banesti.
  • Etablering af en sammenhængende hovedgade - Bredgade og Søndergade.
  • Etablering af nyt torv, Dommertorvet ved Nørregade/Østergade.
  • Etablering af en ungdomsplads ved Brædstrup Skole.
  • Markeringer af hovedindgangene til Brædstrup by, så byen bliver mere synlig.
  • Folkeparken skal revitaliseres, og hovedindgangen skal gentænkes.
  • Der skal skabes mødesteder og arrangementer, der kan støtte fællesskabet i Brædstrup. Konkret laves der en pulje til projekter, som borgerne tager initiativ til.

Kilde: Horsens Kommune

Torv og sti ryger ud

Det er projektet med at skabe et nyt torv på Søndergade ud for Søndergården og ved SuperBrugsen, som står til at blive fjernet fra områdefornyelsen. Det samme gør Firekløverstien, som var en projekt, som skulle forbinde områdets mange stisystemer med hinanden.

Forslaget om at reducere i antallet af byprojekter er kommet fra Brædstrup Lokalråd i samråd med teknik- og miljøforvaltningen, og det sker for at frigive flere penge til Banestien, Banetorvet og til en ungdomsplads.

- Der blev valgt 10 byprojekter fra starten, men det gjorde man uden at kende økonomien bag projekterne. Nu har vi fået bedre indsigt i, hvad tingene koster. Personligt synes jeg, at det bedre, at de projekter, som bliver startet op, bliver gode. Så hellere lave tingene godt end halvgodt, siger Preben Norup, formand for Brædstrup Lokalråd.

Han påpeger, at lokalrådet altid på sigt kan arbejde for at gennemføre de to fravalgte projekter.

To projekter på vej

Selvom der i lang tid har været stille omkring områdefornyelsen, arbejdes der ifølge projektchef i Horsens Kommune, Jens Friis Pedersen, stadig intens på at planlægge og få lavet skitser over de enkelte projekter.

- Vi er kommet bagud i tidsplanen. Ambitionen er dog stadig, at vi får lavet byens indgange (indfaldsveje, red.) og ungdomspladsen i år. Det er det, vi arbejder ud fra, siger Jens Friis Pedersen.

Han understreger, at der ikke skæres ned i områdefornyelsen, selvom der nu bliver færre projekter. Der er stadig 18 millioner kroner at gøre godt med til at forbedre byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kvinde faldt gennem tag

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce