Annonce
Erhverv

To nye Rema 1000-butikker er på vej til Horsens: Det er relativt oplagt, siger direktør

Da Rema 1000 for flere år siden åbnede en af Horsens-butikkerne, var en kunde så taknemmelig, at hun troppede op til åbningen med kage. Nu er to nye Rema-butikker på vej til byen, der i forvejen har syv af slagsen. Arkivfoto: Morten Pape
Et nyt boligområde og en ny vejstruktur har fået dagligvarekæden Rema 1000 til at planlægge opførelse af to nye butikker. Det får til gengæld en anden Rema-butik til at blive "til overs".

Horsens: To nye Rema 1000 butikker er på vej til at skyde op i Horsens. Det bekræfter Stephan Sørensen, udviklingsdirektør i Rema Etablering A/S.

Først og fremmest vil discountkæden opføre en Rema 1000 ved det ny boligområde nord for Nørrestrand.

- Vi er stadig i myndighedsbehandling med de sidste småting, så vi afventer den endelige byggetilladelse, inden vi kan gå i jorden, siger Stephan Sørensen.

Annonce

Den forventer han at få, så byggeriet kan starte inden udgangen af februar og stå klar i begyndelsen af 2023.

Butikken får adresse på Nørrestrands Allé ud mod Egebjergvej, lige ved indkørslen til boligområdet. Det bliver en butik på 1200 kvadratmeter med 12-14 boliger ovenpå.

- Et rigtig godt projekt, som er udviklet i samarbejde med boligforeningen AAB, siger Stephan Sørensen.

Flere end 1000 boliger er allerede skudt op i den ny bydel mellem Nørrestrand og Egebjerg, og flere kommer til i de kommende år. Området kommer til at huse op mod 9000 borgere. Det gør beliggenheden oplagt for Rema 1000, mener Stephan Sørensen.

Har opkøbt på Langmarksvej

Det samme gælder for en butik, som Rema 1000 vil opføre på Langmarksvej.

Med opgradering af Langmarksvej som nordlig ringvej om byen bliver beliggenheden attraktiv for Rema 1000, og derfor har selskabet netop opkøbt to ejendomme og et stykke jord, der sikrer det nødvendige areal til en butik i Remas standdardstørrelse, 1050-1200 kvadratmeter.

Det gælder Langmarksvej 39 og 41 (lige ved siden af Forum Horsens på hjørnet ved Krudthusvej) samt et lille stykke af den bagvedliggende grund på Krudthusvej, som er ejet af Hulvej Skole, oplyser Stephan Sørensen.

En dagligvarebutik på adressen kræver dog en ny lokalplan, understreger direktøren, som håber, at alt falder på plads, så butikken kan åbne i løbet af foråret 2024.

På Langmarksvej 41 har sælger Klaus Jensen selv til huse med et par virksomheder, herunder Hansted Tømrer & Snedkerforretning. Han vil foreløbig bo til leje hos køberen og på sigt finde andre rammer til sine virksomheder, siger han til Horsens Folkeblad. Naboejendommen huser Horsens Autoservice, der bor til leje med uopsigelig kontrakt frem til 2024.

- Vi skal nu i dialog med lejeren, men respekterer selvfølgelig de aftaler, der ligger, siger Stephan Sørensen.

Men alt tyder altså på, at autoværkstedets indehaver, Samar Freije, inden for to år må se sig om efter andre muligheder.

- Det gør mig ked af det, men det er jo ikke noget, jeg kan ændre på. Det hele er stadig nyt for mig, så jeg ved endnu ikke, hvad jeg vil gøre, siger Samar Freije.

Annonce

En butik bliver til overs

Rema 1000 har i dag syv butikker i Horsens.

En af dem ligger på Hede Nielsens Vej - kun 800 meter fra de opkøbte matrikler på Langmarksvej og godt en kilometer fra den kommende butik på Nørrestrands Allé.

Det betyder ifølge Stephan Sørensen, at butikken på Hede Nielsens Vej bliver "til overs".

- Det giver ikke mening med tre butikker så tæt ved hinanden, så den kommer vi til at lukke, eller rettere flytte til Nørrestrands Allé.

- Til gengæld gav det pludselig god mening med en butik ved boligområdet, der vokser voldsomt, og ved den omlagte Langmarksvej, og det tager vi nu konsekvensen af, siger udviklingsdirektøren.

- Det er relativt oplagt i min verden, og jeg tror på, det bliver rigtig godt, fastslår han.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce