Annonce
Odder

To minus en: Odder har fået en ny vejtype

Odder har fået en 2 minus 1 vej, som skal gøre det sikrere at være cyklist på Østermarksvej. Foto: Mathias Mundsbjerg.

Odder: Med et gymnasium, plejecenter og en børnehave på Østermarksvej er der mange cyklister på vejen. Den er blevet lavet om til en såkaldt udtales 2 minus 1-vej, som er sikrere for cyklister. Det skriver Odder Kommune på sin hjemmeside.

Egentlig skulle vejen have være lavet om i november sidste år. Men på det tidspunkt kom der så meget regn, at arbejdet blev forsinket. Nu er det blevet færdigt, og der er lavet kantbaner til cyklisterne på strækningen fra Rørthvej til Skovsangervej.

På en 2 minus 1-vej er der kun ét spor til biler, selv om der er trafik i begge retninger. Vejtypen har vundet frem i Danmark, og den bruges især, hvor der er få biler.

Bilisterne skal nemlig sænke farten og passe på hinanden, når de møder hinanden. Og de skal se sig for, inden de trækker ind på cyklisternes kantbaner, så de kan køre forbi hinanden.

2 minus 1-veje har flere steder ført til, at bilister kører langsommere end normalt, lyder erfaringerne.

På Østermarksvej ligger Odder Gymnasium, den integrerede institution Bifrost, plejecenteret Stenslund samt bo- og aktivitetscenteret Fabos. Foto: Mathias Mundbjerg

Når der kun er én vejbane, skal bilister være ekstra opmærksomme, når de passerer hinanden. Foto: Mathias Mundbjerg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce