Annonce
Brædstrup

To menighedsråd slår sig sammen: Det er det eneste rigtige

Formanden for Nim menighedsråd, Ove Sølvsten, bakker op om en sammenlægning af menighedsrådene i Nim og Underup. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Menighederne i Nim og Underup har stemt for en sammenlægning af menighedsrådene i de to sogne. Det nye fælles menighedsråd vil trække i arbejdstøjet for første gang den første søndag i advent.
Annonce

Nim/Underup: Menighederne i Underup og i Nim skal til at have et fælles menighedsråd for de to sogne fra det nye kirkeår, som begynder første søndag i advent.

Det er blevet besluttet, efter menigheden i Nim på et borgermøde tirsdag 3. marts stemte for en sammenlægning. Til mødet i Nim deltog blot 10 personer, og her stemte otte for en sammenlægning, mens to valgte ikke at stemme. I Underup holdt man møde om sammenlægning 25. februar, og her stemte alle seks fremmødte for en sammenlægning.

- Der er ikke så mange, som er kommet til møderne, men det må jo betyde, at folk ikke har noget imod det. Jeg mener, at en sammenlægning af menighedsrådene er det eneste rigtige. Vi har i forvejen et tæt samarbejde med Nim omkring præsten og ansatte, og ofte deltager de i møder i begge sogne. Ved at slå os sammen sparer vi rigtig mange møder, og det hele vil kører lidt nemmere, siger Rita Jørgensen, formand for menighedsrådet i Underup.

Ved at slå os sammen sparer vi rigtig mange møder, og det hele vil køre lidt nemmere.

Rita Jørgensen, formand for menighedsrådet i Underup

Annonce

Formand fra Nim

Der er 926 indbyggere i Nim sogn, hvoraf 806 er medlem af folkekirken. I Underup er der 265 indbyggere, hvoraf 233 er medlemmer af folkekirken. Derfor arbejdes der nu på at skabe et menighedsråd, der kommer til at bestå af to medlemmer fra Underup og fem fra Nim. Da sognene og kirkerne fortsat skal bestå, skal der vælges en kirkeværge for hver af kirkerne.

- Som det lille sogn er vi helt indforstået med, at formandsposten bør være i Nim, og det samme tænker vi om kassereren. Jeg er dog sikker på, at vi stille og roligt får aftalt det hele i den kommende tid, siger Rita Jørgensen.

Annonce

Nemmere at finde kandidater

Som et lille sogn har det været vanskeligt for især Underup at skaffe kandidater til menighedsrådet, og det vil blive lettere med et fælles menighedsråd. Derfor er der også fuld opbakning til sammenlægningen i Nim, hedder det i en mail fra menighedsrådsformand Ove Sølvsten i Nim til Horsens Folkeblad.

- I forbindelse med, at det er problematisk for Underup sogn at skaffe medlemmer til et fuldt menighedsråd, er det foreslået, at der etableres et fælles menighedsråd for Nim og Underup. Der er i Nim menighedsråd stor forståelse for problemet og et positivt ønske om at etablere et samarbejde med Underup, skriver Ove Sølvsten.

Nim og Underup skal nu søge Horsens Provsti og Aarhus Stift om sammenlægning inden 1. april. Herefter er der opstillingsmøde til det nye Nim-Underup menighedsråd 12. maj, mens det officielle valg til menighedsrådet finder sted 15. september, hvis det ender i et kampvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Annonce