Annonce
forside

To mænd tiltalt for stribe af voldtægter mod den enes lille datter

To mænd på 72 og 69 år sidder anklaget for en række voldtægter af en lille pige i årene 2002-2011. De nægter sig skyldige. Sagen fortsætter fredag ved Retten i Horsens. Arkivfoto

To mænd sidder i disse dage på anklagebænken i Retten i Horsens tiltalt for en række tilfælde af voldtægt af en lille pige i perioden 2002-2011. Mændene er 69 og 72 år - sidstnævnte er far til pigen, der i dag er 17 år. Begge de tiltalte nægter sig skyldige i en sag, der fortsætter fredag.

Horsens: Groft seksuelt misbrug af en lille pige over flere år eller anklager helt uden hold i virkeligheden - fremsat i afmagt og som et råb om hjælp.

Det er i korte træk scenarierne i en domsmandssag, der torsdag blev indledt ved Retten i Horsens.

To mænd på henholdsvis 72 og 69 år - der er kammerater og har boet i Horsens i mange år - sidder på anklagebænken for en række tilfælde af voldtægt mod en pige, der i dag er 17 år. Hun er biologisk datter af den 72-årige.

Han er tiltalt for i ét tilfælde at have voldtaget sin datter i perioden 1. september 2002 til 15. august 2005, da pigen var mellem et og tre år. Anklagen lyder på, at det er sket i familiens daværende hjem i det sydlige Horsens.

Desuden er faderen tiltalt for to tilfælde af voldtægt i perioden 16. maj-27. juli 2011 - begge gange i en campingvogn på Bygholm Sø Camping.

Hans 69-årige kammerat, som i mange år var en ven af pigens familie, er tiltalt for voldtægt i tidsrummet 15. april-31. december 2007 på mandens privatadresse i det centrale Horsens. Han er også tiltalt for voldtægt i perioden 1. januar 2006-1. august 2008 - denne gang i et baglokale på et værtshus i Horsens.

Mændene nægter sig skyldige i alle anklager.

Det har intet med virkeligheden at gøre. Det må have været et råb om hjælp - afmagt. Hun ved, hun sidder og lyver.

72-årig mand om datterens beskyldninger om flere tilfælde af voldtægt

Fortalte om overgreb fra fem mænd

Mistanken om seksuelt misbrug tog fart efter en skriftlig anmodning fra Aalborg Kommune i maj i år. Pigen, to brødre og hendes mor flyttede i sin tid fra Horsens til Nordjylland, men hverdagen for pigen, der blev født halvanden måned for tidligt og ikke er åndeligt alderssvarende, blev aldrig stabil, og hun blev først frivilligt anbragt og siden tvangsfjernet til en familie i Horsens.

Den i dag 17-årige pige blev i to omgange i sommer videoafhørt af politiet, hvor hun fortalte om overgreb fra i alt fem mænd - tre af dem navngivne. De to af dem sidder nu tiltalt, den tredje skal efter planen afhøres 14. december. Person fire og fem er uidentificerede, men beskrives ifølge anklageren som en "tynd" og en "tyk".

Afspilningen af videoafhøringerne foregik for lukkede døre torsdag. Pigen var ikke til stede i retten torsdag, der bød på afhøringer af de to tiltalte samt den 72-åriges tidligere kæreste, der også er mor til pigen.

Noget i forklaringerne stemte overens på tværs af vidner, andet gjorde ikke, men alle tre kaldte mistanke og anklager om misbrug for aldeles grundløse.

- Det har intet med virkeligheden at gøre. Det må have været et råb om hjælp - afmagt. Hun ved, hun sidder og lyver, sagde den 72-årige på spørgsmålet om datterens motiv for anklagerne.

Manden var generelt meget fortørnet over myndighedernes ageren, som han bl.a. kaldte "ottekantet".

Han afviste, at vennen på 69 år og andre, der har været nævnt i sagen, har det mindste at gøre med et seksuelt misbrug.

Et hjem med druk og vold

Spørgsmålene kredsede meget om dagligdagen i den 72-årige og kærestens forhold, der var stormomsust og varede knap 10 år fra omkring 1998 til 2008.

Den 72-årige afviste vold og druk i stor stil i hjemmet. Hans eks-kæreste tegnede et noget andet billede:

- Forholdet var kaotisk. Han var jævnligt fuld, og jeg boede mere på krisecenter - med børnene - end hjemme. Guderne må vide hvorfor, men jeg kunne ikke undvære ham, sagde hun om grunden til, at forholdet gang på gang blev genoptaget.

- Men han var aldrig alene med hende (pigen. red.). Hun sad ikke engang på hans skød. Bortset fra ét tilfælde slog han ikke børnene, lød det videre fra eks-kæresten.

Den 72-årige havde generelt størst problemer med hukommelsen, men gennemgående slog han fast, at han ikke havde den store interesse i børnene - alt ansvar lå hos kæresten. Og var hun i sjældne tilfælde ikke hos børnene, blev de passet i aflastningsfamilier og lignende.

Den 72-årig fortalte i retten, at han var langturschauffør og ikke meget hjemme.

Anklage: Voldtægt på værtshus

Et værtshus i Horsens fyldte meget på førstedagen, primært fordi pigen har forklaret, at hun blev voldtaget af den 69-årige ven af familien i et baglokale på stedet.

De to mænd bekræftede, at de jævnligt kom der - sammen og hver for sig - men de kendte intet til baglokalet. I øvrigt havde pigen kun været der i enkelte tilfælde - altid i selskab med sin mor og altid for at hente faderen.

En andet omdrejningspunkt var den 72-åriges impotens, der har varet "siden midten af 90'erne". Det blev bekræftet af eks-kæresten.

Han skulle sprøjtes i penis for at få erektion, det var dyrt, og det skulle planlægges nøje. Underforstået: Det gav ikke mening at tale om voldtægt - han kunne slet ikke.

- Jeg var aldrig alene med børnene

Den 69-årige blev beskrevet som en god ven af primært den 72-årige - forholdet går tilbage til 1960'erne. Han var "som en onkel" for børnene, der var meget glade for ham.

Han kom meget i hjemmet, og i to tilfælde passede han sammen med sin kæreste børnene i otte dage, da den 72-årige og kæresten var på ferie.

- Det skete altid, hvor børnene boede. Vi var slet ikke gearede til at have dem hjemme hos os. Jeg har aldrig været alene med børnene - heller ikke kortvarigt, og de har aldrig nogensinde været hos os privat, sagde den 69-årige.

Netop det sidste spiller en central rolle, da pigen har forklaret, at hun blev voldtaget på den 69-åriges bopæl i 2007.

Endelig var Bygholm Sø Camping i fokus. Den 69-årige bekræftede, at pigen havde været på besøg der i sommeren 2011, men de var aldrig alene, fastslog han igen og igen.

Pigen har forklaret, at hun to gange blev voldtaget i en campingvogn på stedet.

Vidneafhøringerne fortsætter fredag.

Anklageren håber på dom fredag 21. december.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce