Annonce
Odder

To mænd risikerer mega-bøde for ulovlig tv-deling med venner og naboer

Foto: Iris/Ritzau Scanpix

En sag om grov krænkelse af ophavsretten begyndte mandag i Vestre Landsret i Kolding. To mænd blev i byretssagen idømt seks måneders betinget fængsel. Canal Digital vil have 1,5 millioner i erstatning fra de tiltalte.

Odder: To 36-årige mænd gav i en årrække venner og naboer adgang til tv-kanaler fra Viasat og Canal Digital til en brøkdel af abonnementsprisen.

Det afgjorde Retten i Kolding i marts sidste år, hvor de to mænd, den ene fra Christiansfeld og den anden fra Odder, blev idømt seks måneders betinget fængsel hver.

Sagen blev anket til landsretten, og mandag begyndte ankesagen. Dommen fra byretten blev læst op, og anklageren fremlagde dokumentation fra politiets efterforskning af sagen.

Manden fra Christiansfeld erkendte sidste år i byretten, at han har givet 15-16 personer adgang til at se tv fra Viasat og Canal Digital. Han betalte abonnementsprisen hos begge udbydere, og udgiften blev derefter delt mellem personerne, der havde adgang til signalet. Desuden forklarede han, at det var en fritidsbeskæftigelse ved siden af jobbet, og at han ikke havde nogen fortjeneste.

Manden fra Odder nægtede sig skyldig.

Anklagemyndigheden mener dog, sagen er mere omfattende, end at 15-16 personer har set tv med ulovligt signal. Ifølge tiltalen har de to mænd givet uautoriseret adgang til Viasat og Canal Digitals kanaler til mindst 194 brugere.

Sagen

To 36-årige mænd er tiltalt i landsrettens afdeling i Kolding for grov krænkelse af ophavsretten.I byretten blev de begge idømt seks måneders betinget fængsel.

Tirsdag afgiver mændene forklaring i landsretten, og efter planen falder der dom onsdag.

Millioner i erstatning

I byretten fremlagde anklageren erstatningskrav fra de to tv-udbydere. Canal Digital krævede 1,5 millioner kroner, og Viasat krævede 1,3 millioner kroner.

Byretten afviste at tage stilling til erstatningskravene, men henviste til, at tv-udbyderne kan søge om erstatning i civile søgsmål efterfølgende. Kravene om erstatning er udskudt, fordi sagen blev anket.

Indtil videre er det dog kun Canal Digital, der har bedt anklageren i ankesagen om at fremlægge erstatningskrav. Kravet er stadig på 1,5 millioner kroner. Det er endnu uvist, om Viasat holder fast i sit erstatningskrav.

Koder og signaler

De to mænd gav venner og naboer adgang til det ulovlige tv-signal via såkaldt "card sharing".

De tiltaltes venner og naboer fik en modtagerboks, der var omkodet. Ved hjælp af boksen og et dekodersignal, som de modtog over internettet, kunne de se tv uden at betale en krone til Viasat og Canal Digital.

Ulovlighederne stod på fra 2009 til 2013, hvor politiet kom på sporet af de to mænd.

Sagen fortsætter tirsdag, hvor de to tiltalte skal afgive forklaring i landsretten.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce