Annonce
Horsens

To mænd måtte kaldes ind med megafon: Havde hugget hul i isen for at isfiske

I alt fire mænd blev lørdag sigtet for at have bevæget sig ud på isen i Horsens Kommune. Det er stadig ikke lovligt, understreger politiet. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Sydøstjyllands Politi fik lørdag rigtig mange henvendelser om, at der var folk på isen på politikredsens fjorde og søer. Men kun to steder betød anmeldelserne, at folk blev sigtet.

Brædstrup: To mænd blev lørdag middag sigtet for at have bevæget sig langt ud på isen på Ring Sø ved Brædstrup - selvom isen på søen ifølge Horsens Kommune endnu ikke er tyk nok, til at man kan færdes på den.

Anmeldelsen til politiet gik på, at der var børn på isen. Men da patruljen nåede frem, viste det sig, at det var to voksne mænd, der var i gang med at isfiske.

- De havde lavet hul i isen og var i gang med at fiske. Vi måtte have en megafon i brug for at få dem kaldt ind på land, fortæller vagtchef Torben Wind fra Sydøstjyllands, der også oplyser, at de to blev udstyret med en bøde.

Annonce

Mange anmeldelser

Og de to mænd var langt fra de eneste, der benyttede lørdagen til at bevæge sig ud på isen.

- Vi fik i løbet af lørdagen rigtig mange anmeldelser, der gik på, at der var folk på isen forskellige steder i politikredsen. Vi rykkede ud flere gange, men de fleste steder var folk væk, når vi nåede frem, lyder det fra vagtchefen.

Det gjaldt dog ikke på Horsens Fjord, hvor to voksne mænd lørdag eftermiddag havde bevæget sig flere hundrede meter ud på fjorden.

- De var så langt ude, at der var en eftersøgningshelikopter på vej på vingerne for at finde frem til dem. Det er jo fuldstændig tosset, lød det lørdag eftermiddag fra vagtchef Steffen Wolf.

Helikopteren kunne dog afblæses, da det - ved at råbe meget højt - lykkedes patruljen at komme i kontakt med mændene, der selv kom ind på land og blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Vagtchef Torben Wind opfordrer alle til at tjekke kommunernes hjemmesider for at være helt sikre på, hvor det er trygt og lovligt at færdes på isen.

Indtil videre er der ingen steder i Horsens Kommune, hvor det er lovligt at færdes på isen. Der er til gengæld flere steder i Skanderborg Kommune, hvor isen er tyk nok til, at kommunen har givet grønt lys.

Annonce
AC Horsens For abonnenter

Overbevisende og fortjent oprykning: Derfor har AC Horsens muligheden for at klare sig med det hold, der sikrede pladsen i Superligaen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

Brædstrup

29-årig erkender bilbrande i retten: Jeg var depressiv og nede i livet

Horsens

Yvonne fik hjernerystelse, brækkede næsen og slog tænderne løse på parkeringspladsen foran Lidl: Ejer anerkender problem - kanterne er simpelthen for små

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce