Annonce
Horsens

To mænd måtte kaldes ind med megafon: Havde hugget hul i isen for at isfiske

I alt fire mænd blev lørdag sigtet for at have bevæget sig ud på isen i Horsens Kommune. Det er stadig ikke lovligt, understreger politiet. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Sydøstjyllands Politi fik lørdag rigtig mange henvendelser om, at der var folk på isen på politikredsens fjorde og søer. Men kun to steder betød anmeldelserne, at folk blev sigtet.

Brædstrup: To mænd blev lørdag middag sigtet for at have bevæget sig langt ud på isen på Ring Sø ved Brædstrup - selvom isen på søen ifølge Horsens Kommune endnu ikke er tyk nok, til at man kan færdes på den.

Anmeldelsen til politiet gik på, at der var børn på isen. Men da patruljen nåede frem, viste det sig, at det var to voksne mænd, der var i gang med at isfiske.

- De havde lavet hul i isen og var i gang med at fiske. Vi måtte have en megafon i brug for at få dem kaldt ind på land, fortæller vagtchef Torben Wind fra Sydøstjyllands, der også oplyser, at de to blev udstyret med en bøde.

Annonce

Mange anmeldelser

Og de to mænd var langt fra de eneste, der benyttede lørdagen til at bevæge sig ud på isen.

- Vi fik i løbet af lørdagen rigtig mange anmeldelser, der gik på, at der var folk på isen forskellige steder i politikredsen. Vi rykkede ud flere gange, men de fleste steder var folk væk, når vi nåede frem, lyder det fra vagtchefen.

Det gjaldt dog ikke på Horsens Fjord, hvor to voksne mænd lørdag eftermiddag havde bevæget sig flere hundrede meter ud på fjorden.

- De var så langt ude, at der var en eftersøgningshelikopter på vej på vingerne for at finde frem til dem. Det er jo fuldstændig tosset, lød det lørdag eftermiddag fra vagtchef Steffen Wolf.

Helikopteren kunne dog afblæses, da det - ved at råbe meget højt - lykkedes patruljen at komme i kontakt med mændene, der selv kom ind på land og blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Vagtchef Torben Wind opfordrer alle til at tjekke kommunernes hjemmesider for at være helt sikre på, hvor det er trygt og lovligt at færdes på isen.

Indtil videre er der ingen steder i Horsens Kommune, hvor det er lovligt at færdes på isen. Der er til gengæld flere steder i Skanderborg Kommune, hvor isen er tyk nok til, at kommunen har givet grønt lys.

Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce