Annonce
112

Lokale mænd fængslet i kæmpe narkosag: Sigtet for at smugle op mod 25 kg kokain

To lokale mænd er blevet anholdt i en sag om indsmugling af store mængder kokain fra Danmark til Norge. Arkivfoto: Morten Pape
Omfattende efterforskning har ledt til anholdelsen af to lokale mænd, der blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.
Annonce

Horsens: To 28-årige mænd blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

De er sigtet for - på en adresse vest for Horsens - på tre forskellige tidspunkter at have ompakket og klargjort i alt op mod 25 kg kokain, som senere blev overleveret til en lastbilchauffør på en adresse i Hedensted.

Lastbilchaufføren kørte kokainen til Hirtshals, hvorefter han tog færgen til Norge, hvor de store mængder narkotika blev afsat.

Undervejs til færgelejet i Hirtshals blev han ledsaget af de to anholdte mænd og muligvis flere ukendte gerningsmænd, oplyser politiet.

I forbindelse med efterforskningen, der ifølge Special Efterforskning Vest er foregået i samarbejde med det norske politis specialenhed Kripos igennem en længere periode, er der i Norge beslaglagt en større mængde kokain, som er indsmuglet fra Danmark.

Annonce

Nægter sig skyldige

De to mænd blev anholdt i forbindelse med en stribe ransagninger i bl.a. Horsens og Brædstrup-området onsdag.

Da de blev fremstillet i Retten i Horsens, virkede de to mænd rystede over de alvorlige anklager. De krammede hårdt og længe, inden de blev bedt om at sætte sig hver for sig af de medfølgende betjente.

Via deres forsvarere nåede de at nægte sig skyldige i kokain-smugling, før dommeren udsatte retsmødet i nogle timer.

På sin hjemmeside skriver norsk politi, at aktionen mod den dansk-norske narkoforbindelse er et led i et større og længerevarende politiarbejde under navnet Operation Hubris.

Operationen, der er rettet mod kriminelle netværk, har stået på siden 2018, og foreløbig er flere end 50 personer sigtet i sagskomplekset.

I Operation Hubris har politiet i Norge beslaglagt over fire ton hash, 196 kg amfetamin, 71,5 kg kokain, 45 kg MDMA og 25 kg heroin.

Efter grundlovsforhøret, der blev holdt for lukkede døre, blev de to mænd varetægtsfængslet i fire uger.

De kærede ikke fængslingen til landsretten.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Skolernes underskud bliver mindre

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce