Annonce
Brædstrup

To investorer står klar, men nye boligprojekter må vente i op til to år

Efter Min Købmand åbnede på Præstevænget i Nim 1. juni sidste år, har to investorer meldt sig til at bygge nye boliger i byen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Flere boliger har længe været på ønskelisten for det lokale fællesråd i Nim, og to investorer er også parat til at bygge. Byggeprojekterne må imidlertid vente i op til to år, fordi Horsens Kommune er i gang med at lave ny kommuneplan for byen.

Nim: Nim Fællesråd har i mange år arbejdet for at skaffe flere tilflyttere til byen, og efter dagligvarebutikken Min Købmand åbnede i juni sidste år, har flere vist interesse for at bygge boliger i Nim.

To investorer er således parate til at bygge nye ældrevenlige boliger, men begge må vente til efteråret 2021 eller foråret 2022, før de kan få besked fra Horsens Kommune.

Kommunen er nemlig i gang med at lave en ny kommuneplan, der skal gælde for 2021 til 2025, og dermed kan der ikke umiddelbart sættes byggeprojekter i gang på nye områder, oplyser afdelingschef i Plan & By i Horsens Kommune Anne Schmidt Andersen.

Byrådet vedtog i december 2019 en ny planstrategi for blandt andet Nim. Den fastslog, at byudviklingen i yderområdet i den østlige del af byen skal flytte ind til centerområdet omkring Min Købmand på Præstevænget.

Den jord ejes i øjeblikket af Nim præstegård, og her er præstegårdsudvalget villig til at se positivt på salg af jord til byudvikling.

- Nu har vi ikke haft en afstemning om det endnu. Men min holding er, at hvis det er godt for Nim, er det også godt for kirken, og det vil hjælpe byens nye købmand, at der kommer nogle boliger tæt på. Men indtil videre samler vi bare gode projekter sammen, for vi kan ikke gøre noget ved dem. Der sker ingenting, før kommunen har givet grønt lys, og det sker først om halvandet til to år, siger Stig Nyborg, der er formand for præstegårdsudvalget i Nim.

Annonce

Min holding er, at hvis det er godt for Nim, er det også godt for kirken, og det vil også hjælpe byens nye købmand, at der kommer nogle boliger tæt på.

Stig Nyborg, formand for præstegårdsudvalget i Nim

Lang svartid giver problemer

Både GS Boligudlejning i Daugård og Lund Byg & Anlæg ApS er interesseret i at købe jord til nye boligprojekter. GS Boligudlejning ønsker at købe bag præstegårdshaven tæt ved præstegården i Nim, mens Lund Byg & Anlæg ønsker at bygge i området bag Min Købmand på Præstevænget.

Den lange svartid fra Horsens Kommune gør imidlertid, at Lund Byg & Anlæg muligvis ikke kan være med i puljen, når jorden engang sættes til salg, lyder det fra indehaver Thomas Dal fra Lund Byg & Anlæg.

- Vi har to forskellige projekter afhængig af, hvor meget jorden bliver handlet til, når det engang sættes til salg. Lund Byg & Anlæg kan ikke løfte hele projektet selv, og derfor har jeg en investor, som gerne vil være med. Problemet er bare, at når der går så lang tid, så ved jeg ikke, om min investor stadig er med, når det går løs om et par år, siger Thomas Dal.

Kritiske naboer

Det er imidlertid ikke alle, der er lige positivt stemt over for byggeplanerne i Nim. Blandt andet har nogle naboer udtrykt skepsis, da de nye boliger kommer til at ligge tæt på deres ejendomme.

Det får imidlertid ikke formanden for præstegårdsudvalget til at ryste på hånden, hvis der engang i fremtiden skal skrives købskontrakter på salg af jord.

- Der er jo altid nogle, der er kritiske omkring, at de mister deres udsigt. Det kan jeg som formand for præstegårdsudvalget imidlertid ikke tage hensyn til, for hvis kommunen bestemmer, at der skal være boliger i området, så skal der være det. Så er den sag ikke længere, siger Stig Nyborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: I maj kom landet tilbage

Danmark

DMI lover sol og sommer på første officielle sommerdag - men så kommer efterårsvejret

Annonce