Annonce
Horsens

To Horsens-cykelhold har udskudt turen til Paris til 2021

44 lokale amatørryttere fra Team Fit & Sund Horsens bliver snydt for den 1230 km cykeltur mod Paris denne sommer på grund af coronakrisen. Arkivfoto: Morten Pape
Der er tradition for, at de to lokale cykelhold, Team Fit & Sund og Team Sund Vilje, hver sommer kører de 1230 kilometer fra Horsens til Paris.
Annonce

Horsens: Coronakrisen har lagt mange arrangementer over det ganske land ned, og de mange motionist-cykelhold, der hvert år cykler til Paris for at gennemføre den cirka 1200-1300 kilometer lange cykeltur - og derpå opleve afslutningen på Tour de France - er ingen undtagelse.

Det gør sig også gældende for de to lokale cykelhold, Team Fit & Sund og Team Sund Vilje, som begge to har valgt at udskyde turen til 2021.

Anders Steffensen, direktør for Fit & Sund, fortæller:

- Den beslutning tog vi i maj. Vi stod med nogle ikke tilfredsstillende træningsforhold - vi kunne jo overhovedet ikke træne i centrene - og med et forsamlingsforbud, som vi ikke vidste hvornår ville blive reguleret eller ophævet. Endelig havde vi Tyskland, som det eneste land vi måske måtte køre ind i, så det gav næsten sig selv, at vi måtte aflyse, siger Anders Steffensen.

Han tilføjer, at man agter at gennemføre turen i 2021 med akkurat det samme hold, som skulle have kørt i år. Det vil sige med et hold på 44 motionsryttere inklusive trænere. Tæller man det medfølgende serviceteam med, bliver der tale om et hold på over 50 personer.

Annonce

Har hotel-penge i klemme

Holdet plejer også at samle penge ind til velgørende formål, men det er også sat på pause på grund af aflysningen.

- Det må desværre også vente til næste år. Vi arbejder dog på at lave nogle tiltag, der kan give nogle penge, men det er mere for at dække et tab i forhold til hoteludgifter for i år, som vi ikke har kunnet få tilbage, siger Anders Steffensen.

Heller ikke Team Sund Vilje kommer afsted i år, men det var de heller ikke kommet uden coronaen.

- Allerede i efteråret 2019 tog vi beslutningen om at tage et sabbatår her i 2020. Af flere grunde. For mit eget vedkommende har jeg startet nyt firma. Vi er dog enige om at vende stærkt tilbage i 2021, og det kunne være fedt at lægge vores første etape til grænsen samme dag, som Tour de France-feltet kører Vejle-Sønderborg-etapen, siger Lars Juul.

Team Sund Vilje fra Horsens plejer også at cykle til Paris hver sommer, men dette års tur er aflyst. Det var den dog også blevet uden coronaen, da arrangørerne allerede i efteråret 2019 var blevet enige om at tage et sabbatår her i 2020. Arkivfoto: Frederikke Brandt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Annonce