Annonce
Odder

To fødselsdage på en dag: Beboere på plejecentret er altid friske på en lille fest

På vej til udendørs formiddagssang. Trods både blæsevejr og kulde dukkede mange af beboerne op for at synge fødselsdagssang. Foto: Morten Pape
Hver dag står beboerne på Stenslundcentret på deres terasser og synger til hinanden. Onsdag sang de fødselsdagssang for både plejecentret og Odder Kommune.

Odder: Intet er helt som det plejer - heller ikke fødselsdage. Det mærkede beboere og ansatte på Stenlundcentret tydeligt onsdag, da centret egentlig havde 20 års fødselsdag, men hvor man på grund af frygt for coronasmitte havde aflyst en stor fest. Men små fester er nu heller ikke at fornægte.

På grund af smittefaren har der i de seneste godt to uger ikke været mulighed for at bevæge sig fra hus til hus i centret, som i alt rummer tre huse med otte beboere og to huse med 10 i hver. Beboerne kan dog hver morgen stå og vinke til hinanden, når personalet kalder til til alsang ude på husenes respektive terrasser. En kæmpe højttaler er hyret til at sætte tonen.

Sådan var det også onsdag, hvor repertoiret bestod af sangene ”Livstræet” og ”Svantes lykkelige dag”. Men hvor man alle de andre dage efterfølgende har skyndt sig ind i varmen, blev sangerne onsdag udenfor for at bidrage, da Odder Kommune i anledning af 50 årsdagen transmitterede et par sange udført af musikskoleleder Steen Hattensen via Facebook. Han hyldede blandt andre de ansatte, som går og tager hånd om beboerne på kommunens plejecentre.

De varme tæpper var fremme, da beboerne på Stenslundcentret skulle synge. Foto: Morten Pape

Ansatte knokler

Og de ansatte på kommunens plejecentre har nok at lave.

Som på alle andre plejecentre i landet må beboerne på Stenlundcentret i øjeblikket undvære besøg af deres pårørende, og det har ifølge leder Anni Andersen krævet en ekstra indsats af alle medarbejdere.

Ud over kun at bestå af et nødberedskab, som er lidt flere end på en almindelig weekendvagt, er der flere opgaver, idet de ansatte skal tage ekstra hånd om de beboere, som ikke helt forstår, hvorfor deres pårørende ikke kommer. Blandt andre de beboerne, som lider af forskellige grader af demens.

- Jeg synes nu, at det går rigtig fint. Det er, som om kollegerne har fået uanede kræfter. De hygger om beboerne, de synger, de lægger puslespil, og de hjælper beboerne med at facetime med deres familier. Og har en beboer endelig brug for en lille gåtur, finder vi sandelig også tid til det, siger lederen og tilføjer:

- Hvis jeg skal være helt ærlig, tror jeg faktisk, at mange pårørende har det sværere end vores beboere. Men jeg kan love de pårørende, at vi passer godt på alle.

I disse usikre tider kan Anni Andersen ikke sige præcis, hvornår man vil holde en mere officiel 20 års fødselsdagsfest på Stenslundcentret. En mulighed kan være 1. august, hvor man efter planen skal indvie de 30 nye boliger, som lige nu er under opførelse.

Annonce

Hyldet på Facebook

Leder Anni Andersen og hendes kolleger knokler med at gøre hverdagen lidt mere tålelig for Stenslundcentrets beboere. For selvfølgelig er det svært, når de ikke må modtage besøg. Foto: Morten Pape
Beboerne blev placeret sammen med personer, som bor i samme hus som dem selv på Stenlundcentret. Foto: Morten Pape
Så skal der skrues op for "forsangeren". Foto: Morten Pape
Hele den udendørs sammenkomst blev filmet af souschef Marianne Nyland Madsen. Den kan nu ses på centret Facebookside. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce