Annonce
Horsens

To bulgarere varetægtsfængslet for tricktyverier i blandt andet Horsens og Brædstrup

Et bulgarsk par på 18 og 22 år blev tirsdag varetægtsfængslet ved Retten i Esbjerg. De er sigtet for flere tricktyveri i blandt andet Horsens og Brædstrup. Kvinden har erkendt et enkelt forhold, men nægter resten. I sidste uge blev fire bulgarske statsborgere idømt hver et års ubetinget fængsel for en stribe tricktyverier, som de erkendte. Arkivfoto
Et yngre par blev anholdt søndag aften i Vejen, efter at en patrulje genkendte dem fra videoovervågning af et tidligere tricktyveri.

Vejen: En 18-årig kvinde og en 22-årig mand, begge fra Bulgarien, blev tirsdag varetægtsfængslet i fire uger i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg.

De to sigtes for flere tilfælde af tricktyverier rettet primært mod ældre mennesker.

Kvinden er sigtet for seks forhold; hun har erkendt et enkelt forhold, men nægter resten.

Den 22-årige mand er sigtet for tre forhold; han nægter det hele, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Annonce

Genkendt af patrulje

Tricktyverierne, der altså er gået ud over ældre borgere, er ifølge politiets sigtelser sket i Horsens, Brædstrup, Grindsted, Ølgod og Vejen.

De to fængslede blev anholdt i Vejen søndag kl. 21.20.

Her blev de spottet af en patrulje, der genkendte dem fra en overvågningsvideo i forbindelse med et tricktyveri i en butik i Vejen Kommune.

Ifølge pressemeddelelsen har de to bulgarere ikke kæret varetægtsfængslingen.

Fire dømt i sidste uge

Torsdag i sidste uge blev fire andre bulgarere ved Retten i Aarhus idømt hver et års fængsel for en lang stribe af tricktyverier begået i store dele af Jylland og på Fyn.

De fire blev dømt for over 60 forhold, hvor de turnerede i dagligvarebutikker i blandt andet Horsens, Brædstrup, Middelfart, Odense og Otterup.

Her afledte de især ældre kunder, stjal deres punge og tasker og hævede efterfølgende penge på deres dankort.

I alt lykkedes det kvartetten at hæve 77.000 kr. Derudover var der et mislykket forsøg på at hæve 19.000 kr.

I flere tilfælde havde borgerne pinkoderne til deres kreditkort liggende i pungen. Det gjorde det let for tyvene hurtigt at hæve penge.

De dømte erkendte tyverierne og modtog dommen, der også indeholdt indrejseforbud i Danmark i seks år.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Horsens

Sandwiches går som varmt brød i ny bar

Annonce