Annonce
Horsens

To bulgarere varetægtsfængslet for tricktyverier i blandt andet Horsens og Brædstrup

Et bulgarsk par på 18 og 22 år blev tirsdag varetægtsfængslet ved Retten i Esbjerg. De er sigtet for flere tricktyveri i blandt andet Horsens og Brædstrup. Kvinden har erkendt et enkelt forhold, men nægter resten. I sidste uge blev fire bulgarske statsborgere idømt hver et års ubetinget fængsel for en stribe tricktyverier, som de erkendte. Arkivfoto
Et yngre par blev anholdt søndag aften i Vejen, efter at en patrulje genkendte dem fra videoovervågning af et tidligere tricktyveri.

Vejen: En 18-årig kvinde og en 22-årig mand, begge fra Bulgarien, blev tirsdag varetægtsfængslet i fire uger i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg.

De to sigtes for flere tilfælde af tricktyverier rettet primært mod ældre mennesker.

Kvinden er sigtet for seks forhold; hun har erkendt et enkelt forhold, men nægter resten.

Den 22-årige mand er sigtet for tre forhold; han nægter det hele, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Genkendt af patrulje

Tricktyverierne, der altså er gået ud over ældre borgere, er ifølge politiets sigtelser sket i Horsens, Brædstrup, Grindsted, Ølgod og Vejen.

De to fængslede blev anholdt i Vejen søndag kl. 21.20.

Her blev de spottet af en patrulje, der genkendte dem fra en overvågningsvideo i forbindelse med et tricktyveri i en butik i Vejen Kommune.

Ifølge pressemeddelelsen har de to bulgarere ikke kæret varetægtsfængslingen.

Fire dømt i sidste uge

Torsdag i sidste uge blev fire andre bulgarere ved Retten i Aarhus idømt hver et års fængsel for en lang stribe af tricktyverier begået i store dele af Jylland og på Fyn.

De fire blev dømt for over 60 forhold, hvor de turnerede i dagligvarebutikker i blandt andet Horsens, Brædstrup, Middelfart, Odense og Otterup.

Her afledte de især ældre kunder, stjal deres punge og tasker og hævede efterfølgende penge på deres dankort.

I alt lykkedes det kvartetten at hæve 77.000 kr. Derudover var der et mislykket forsøg på at hæve 19.000 kr.

I flere tilfælde havde borgerne pinkoderne til deres kreditkort liggende i pungen. Det gjorde det let for tyvene hurtigt at hæve penge.

De dømte erkendte tyverierne og modtog dommen, der også indeholdt indrejseforbud i Danmark i seks år.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce