Annonce
Østjylland

To brande på to måneder i århusianske lystbådehavne: Havnemester frygter at brand er påsat

Havnemesteren fotograferer en skadet motorbåd, hvor hele overbygningen er brændt væk. Læg mærke til hvor relativt uskadet sejlbåden ved siden af den er. Foto: Jens Thaysen
Der er flere sammenfald mellem lystbådebrandene i Kaløvig Bådehavn og Egå Marina. Havnemester frygter, at den seneste brand i Egå Marina er påsat.
Annonce

EGÅ: Egå Marina har længe været plaget af tyveri fra og indbrud i lystbåde. Tidligt tirsdag morgen brændte fire både, der stod på land, og havnemesteren ser tegn på, at der er tale om en påsat brand.

- Det ser meget underligt ud, siger havnemester Lars Kock Andersen.

Det, der undrer havnemesteren, er, at de to motorbåde, der er mest skadet af branden, står placeret på hver sin side af to sejlbåde, der er langt mindre skadet af ilden.

Det er ikke første gang i år, det brænder på en lystbådehavn i Aarhusområdet. 25. februar gik det ud over 10 lystbåde i Kaløvig Bådehavn, der lige som Egå Marina ligger nord for Aarhus.

Om branden i Kaløvig sagde pressemedarbejder Jakob Christiansen, Østjyllands Politi: - Der er ikke noget, der tyder på, at branden er påsat.

En teori var, at det er en oplader til en af bådens batterier, der var årsag til branden. I Egå Marina, var der også en oplader i en af bådene, og efter brandvæsenets første undersøgelser tirsdag morgen, lød meldingen, at der kunne være sket en kortslutning i en af bådene.

Nu efterforsker politiet sagen.

- Vi kan endnu ikke sige noget om, hvordan branden opstod. Vi efterforsker sagen, siger Anne Tiedemann, pressemedarbejder Østjyllands Politi.

Denne motorbåd er også voldsomt skadet af branden. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Sammenfald mellem brande

Der er flere sammenfald mellem de to brande. I begge havne opstod branden i både, der stod placeret inderst på vinterpladsen i et upåagtet hjørne direkte op af et buskads.

Og i begge tilfælde opstod branden tidligt om morgenen. I Kaløvig brændte det klokken fem, og politiet modtog anmeldelse om branden i Egå Marine klokken 04.23.

I alt er seks både på Egå Marina skadet i branden. Umiddelbart ser det ud som tre eller fire af dem er totalskadet.

- Nu skal jeg til at have fat i ejerne, og så må vi håbe, folk er forsikrede. Bådene på havnen skal have den lovpligtige ansvarsforsikring, men kasko er frivillig, og mange fravælger den, fordi den er dyr, siger Lars Kock Andersen.

Det så voldsomt ud, da bådene brændte tidligt tirsdag morgen. Privatfoto
Ti både blev skadet under branden i Kaløvig Bådehavn. Lige som i Egå Marina stod bådene placeret tæt op af et buskads. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce