Annonce
Skanderborg

To blev stemt ud af byrådet

Jan Krogh Rasmussen (S) forlader til nytår sin plads i byrådet. Arkivfoto

21 fra den nuværende kommunalbestyrelse fik genvalg, og dermed er otte nye politikere blevet udklækket ved valget.

Annonce

Skanderborg: Kommunalvalget handler om at arbejde for politiske holdninger, men det handler også om at kapre nok personlige stemmer til en plads i kommunalbestyrelsen. To af de nuværende byrådsmedlemmer mislykkedes i deres kamp for at generobre en stol i byrådet.

En af dem er socialdemokraten Jan Krogh Rasmussen, der for fire år siden blev valgt ind som repræsentant for de konservative. Han har været konservativ i mange år, men i løbet af perioden skiftede han til Socialdemokratiet og blev opstillet for partiet. De socialdemokratiske vælgere stemte dog på andre kandidater.

Desuden blev det et farvel til venstre-manden Peder Porse. Han blev indkaldt som stedfortræder for Astrid Lynge Pedersen og har siddet i byrådet siden 1. januar 2016, men vælgerne foretrak andre af partiets kandidater.

Seks personer, som sidder i byrådet nu, genopstillede ikke. Det er de tre socialdemokrater Henrik Müller, Lars Vodsgaard og Kristian Skovhus. Sidstnævnte forlader ikke helt politik, idet han er blevet valgt ind i seniorrådet. Desuden er det Jens Anker Hansen fra Radikale Venstre, som i august 2016 afløste Maria Baagøe Bove i byrådet. To af Venstres stemmeslugere ved valget i 2013, Christina Bottke og Jens Grønlund, var heller ikke på stemmesedlen denne gang.

Peder Porse (V) blev ikke genvalgt.
Annonce

Plads til otte nye ansigter

Dermed kommer der otte nye personer ind i byrådet. Det er Venstres Anders Rosenstand Laugesen og Hanne Majgaard, socialdemokraterne Trine Frengler og Malene Ringberg, Thomas Cordtz fra Det Konservative Folkeparti, Anne Heeager fra Radikale Venstre, Kjeld Jensen fra Dansk Folkepart samt Mira Issa Bloch fra Alternativet.

Det betyder, at 21 af de 29 mænd og kvinder i byrådet fortsætter. Nogle af dem har dog ikke været med helt siden 2013.

Jens Erik Sørensen fra Venstre kan med noget ret føle sig ny i byrådssammenhæng. I november overtog han pladsen i byrådet fra partifællen Rasmus Ingemann, der flyttede ud af kommunen. SF'eren Jens Sønderskov afløste undervejs i byrådsperioden partifællen Pia Palm, det skete i oktober 2015. Enhedslistens Maria Temponeras er også kommet ind undervejs i perioden, nemlig i marts i år i stedet for Henrik Qvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Annonce