Annonce
Odder

To beboere og 30 lejligheder: Ny afdeling på Stenslundcentret tages i brug i små etaper

Kirsten Dollmer Hansen flyttede mandag ind i det nye hus på Stenslundcentret. Hun blev budt velkommen af blandt andre formanden for social-, sundheds – og forebyggelsesudvalget Finn Thranum (V). Foto: Odder Kommune
De første to beboere flyttede ind mandag. Snart følger 28 andre efter.
Annonce

Odder: Der blev hilst på, indrettet lejligheder og sat blomster i vand, da de første beboere mandag flyttede ind i det nybyggede hus på Stenslundcentret.

Det med blomster sørgede formanden for social-, sundheds – og forebyggelsesudvalget Finn Thranum (V) for, og han er begejstret for byggeriet.

- Jeg synes, at vi med den nye afdeling har fået et rigtig godt tilbud til 30 ældre borgere i Odder Kommune. Lejlighederne er både lyse og dejlige, og haven omkring stedet er et helt kapitel for sig selv, siger formanden, der dog kun traf to af de nye beboere mandag.

Annonce

Langsom indflytning

Da der med indvielsen af huset er tale om en udvidelse af hele Stenslundcentret fra 54 til 84 beboere, har ledelsen nemlig valgt at tage imod de nye beboere i etaper fremfor alle på samme dag. Derfor blev kun to nye beboere hilst velkommen mandag.

I alt er 20 boliger på nuværende tidspunkt udlejet, og beboerne til disse lejemål flytter ind i løbet af september. De resterende 10 boliger tages i brug, når der viser sig interesserede lejere fra både Odder Kommune eller andre kommuner.

- Vi har ganske vist fået ansat alt personale til fuld normering nu, men det vil være for meget for både personalet og de kommende beboere, hvis alle flytter ind samme dag. Derfor har vi valgt denne fremgangsmåde, fortæller leder på Stenlundcentret Anni Andersen.

Den nye bygning er i to etager og ligger ud til den eksisterende p-plads ved Stenslundcentret. Foto: Carina Mayner

Mens resten af Stenlundcentret er i et plan, er den nye bygning i to etager med 15 beboere på hver etage. Lejlighederne er nogenlunde identiske med dem i det eksisterende plejecenter, men visse ting er forbedret.

Haven ved den nye bygning er allerede tilplantet med masser af stauder og græs. Og har man lyst til en hyggelig gyngetur, kan man prøve en såkaldt sansegynge. Foto: Carina Mayner

Badeværelserne lidt større, der er indbygget en værdiboks i hver lejlighed, og der er lys i gulvet, så beboerne kan finde toilettet i nattens mulm og mørke. På hver etage er der, ud over lejlighederne, et køkken/alrum, en dagligstue og en pejsestue til hygge.


Det bliver selvfølgelig en smule ensomt for vores to første beboere, indtil de får naboer. På den anden side, så ved jeg, at personalet har glædet sig meget til at tage imod dem.

Anni Andersen, leder Stenslundcentret


- Det bliver selvfølgelig en smule ensomt for vores to første beboere, indtil de får naboer. På den anden side, så ved jeg, at personalet har glædet sig meget til at tage imod dem. Faktisk tror jeg, at der er hjemmebagt kage og udsigt til hygge mandag aften – i et måske nok halvtomt hus. Men hjertevarme, det er der allerede, sagde Anni Andersen mandag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Fem biler i harmonikasammenstød: Eftermiddagstrafik på E45 ved Horsens var lammet i en halv time

Annonce