Annonce
Odder

To beboere og 30 lejligheder: Ny afdeling på Stenslundcentret tages i brug i små etaper

Kirsten Dollmer Hansen flyttede mandag ind i det nye hus på Stenslundcentret. Hun blev budt velkommen af blandt andre formanden for social-, sundheds – og forebyggelsesudvalget Finn Thranum (V). Foto: Odder Kommune
De første to beboere flyttede ind mandag. Snart følger 28 andre efter.

Odder: Der blev hilst på, indrettet lejligheder og sat blomster i vand, da de første beboere mandag flyttede ind i det nybyggede hus på Stenslundcentret.

Det med blomster sørgede formanden for social-, sundheds – og forebyggelsesudvalget Finn Thranum (V) for, og han er begejstret for byggeriet.

- Jeg synes, at vi med den nye afdeling har fået et rigtig godt tilbud til 30 ældre borgere i Odder Kommune. Lejlighederne er både lyse og dejlige, og haven omkring stedet er et helt kapitel for sig selv, siger formanden, der dog kun traf to af de nye beboere mandag.

Annonce

Langsom indflytning

Da der med indvielsen af huset er tale om en udvidelse af hele Stenslundcentret fra 54 til 84 beboere, har ledelsen nemlig valgt at tage imod de nye beboere i etaper fremfor alle på samme dag. Derfor blev kun to nye beboere hilst velkommen mandag.

I alt er 20 boliger på nuværende tidspunkt udlejet, og beboerne til disse lejemål flytter ind i løbet af september. De resterende 10 boliger tages i brug, når der viser sig interesserede lejere fra både Odder Kommune eller andre kommuner.

- Vi har ganske vist fået ansat alt personale til fuld normering nu, men det vil være for meget for både personalet og de kommende beboere, hvis alle flytter ind samme dag. Derfor har vi valgt denne fremgangsmåde, fortæller leder på Stenlundcentret Anni Andersen.

Den nye bygning er i to etager og ligger ud til den eksisterende p-plads ved Stenslundcentret. Foto: Carina Mayner

Mens resten af Stenlundcentret er i et plan, er den nye bygning i to etager med 15 beboere på hver etage. Lejlighederne er nogenlunde identiske med dem i det eksisterende plejecenter, men visse ting er forbedret.

Haven ved den nye bygning er allerede tilplantet med masser af stauder og græs. Og har man lyst til en hyggelig gyngetur, kan man prøve en såkaldt sansegynge. Foto: Carina Mayner

Badeværelserne lidt større, der er indbygget en værdiboks i hver lejlighed, og der er lys i gulvet, så beboerne kan finde toilettet i nattens mulm og mørke. På hver etage er der, ud over lejlighederne, et køkken/alrum, en dagligstue og en pejsestue til hygge.


Det bliver selvfølgelig en smule ensomt for vores to første beboere, indtil de får naboer. På den anden side, så ved jeg, at personalet har glædet sig meget til at tage imod dem.

Anni Andersen, leder Stenslundcentret


- Det bliver selvfølgelig en smule ensomt for vores to første beboere, indtil de får naboer. På den anden side, så ved jeg, at personalet har glædet sig meget til at tage imod dem. Faktisk tror jeg, at der er hjemmebagt kage og udsigt til hygge mandag aften – i et måske nok halvtomt hus. Men hjertevarme, det er der allerede, sagde Anni Andersen mandag eftermiddag.

Annonce
Kultur For abonnenter

Det begyndte med et lille prik af en gravko: 250.000 mursten senere er vilde Vestsalen klar til brug

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Verbale overgreb og en far, som har fysisk fat i instruktøren: Svømmeklub truer med at udelukke forældre

Erhverv For abonnenter

Ulovligt afvandingssystem fra altaner findes flere steder: Anders får overboens regnvand - og det der er værre - ned på sin altan

Debat

Vi tager i høj grad trafikanterne alvorligt og arbejder seriøst med afspærring og skiltning, men vi kan nok gøre det lidt bedre og takker i den forbindelse for "hippet" fra Lene Vestergaard

Sport

HFS fik revanche mod Odder: Cheftræner tror på, at det kan blive et resultatmæssigt vendepunkt

Hedensted

Virksomheder plages af gaderæs: - De smider cigaretskodder og pisser på vores bygninger

Hedensted For abonnenter

Claus Bjørn er gået ind i politik som 54-årig: Vil byde ind i stedet for at snakke om, at andre burde gøre noget

Hedensted

Berygtet gaderæs er tilbage i industrikvarter: Hverken vagtværn eller vejchikaner stopper dem

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Podcast

For et år siden fik Horsens en ny gågade til 60 millioner - i dag savner en af butikkerne, at der blev brugt flere penge på Torvet

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

AC Horsens

AC Horsens-anfører om oprykningsambitionerne oven på ny sejr på udebane: Nu skal holdet skaffe flere point på hjemmebane

AC Horsens For abonnenter

To nye AC Horsens-spillere beviste deres værd: Sejren over Hobro gav tre point og en ny afgørende formel på succes

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Annonce