Annonce
Horsens

To børnehavebusser skal afhjælpe pladsproblemer

Snart kan horsensianske børnehavebørn få lov til at komme på tur med en af kommunens to nye børnebusser, som skal tage noget af presset på de institutioner, hvor det kniber med plads særligt i forbindelse med ombygninger. Arkivfoto fra Vandel: Michael Svenningsen
De mange børn i de horsensianske daginstitutioner har fået kommunen til at lease to busser, der skal fungere som ekstra grupperum ude i naturen.

Horsens: Der er mange børn i Horsens, så mange at kapaciteten i daginstitutionerne har svært ved at følge med. Derfor bygges og renoveres der på livet løs, og det kan give pladsudfordringer, indtil byggerierne står færdige.

Derfor har kommunen nu besluttet sig for at anskaffe to busser, som kan fungere som et ekstra grupperum, når pladsen bliver trang.

- Tanken er, at vi tit har et akut behov for at finde hurtig pasning i forbindelse med renoveringer og ombygninger, hvor vi kan have brug for, at der er færre børn i institutionen. Så busserne kan være et alternativ til at sætte en pavillon op, mens man for eksempel renoverer et grupperum. Derfor har vi valgt at tage denne her mulighed i anvendelse, hvor man kan køre ud med en gruppe børn, fortæller formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Lone Ørsted (S).

Annonce

Tanken er, at vi tit har et akut behov for at finde hurtig pasning i forbindelse med renoveringer og ombygninger, hvor vi kan have brug for, at der er færre børn i institutionen.

Lone Ørsted (S), formand for børne- og uddannelsesudvalget

Indrettet som miniinstitutioner

Service og Beredskab kommer til at levere og servicere busserne samt sørge for de chauffører, som skal køre dem. Busserne vil hente børnene om morgenen og køre dem hjem igen om eftermiddagen.

- Busserne bliver stående der, hvor man kører hen, og er børnene og de voksnes base hele dagen. De er indrettet som små minidaginstitutioner, med borde og stole, garderobe, køkken og toiletter både til børn og voksne, forklarer direktør for uddannelse og arbejdsmarked Tanja Nyborg og uddyber:

- Det kan være mange forskellige steder, man kører hen. Der er så meget smuk natur og fede steder, hvor børnegruppen kan være en dag, så det bliver lidt skovbørnehaveagtigt, siger hun.

Dækker flere behov

Det er inspiration fra andre kommuner, der har givet idéen til børnebusserne, som ifølge Lone Ørsted kan dække flere behov på en gang.

- Vi er ofte udfordret på kapacitet, og der er ligeledes efterspørgsel efter at komme mere på udflugt og være mere i naturen. Og hvis busserne ikke er i anvendelse, kan de forskellige daginstitutionerne booke den. Men sådan som vi vækster, bliver det nok primært en kapacitetsbus. Det her en løsning på den korte bane, som man hurtigt kan tage i anvendelse.

Det er planen at kommunen vil lease to børnehavebusser, som årligt vil koster 300.000 kroner hver i drift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce