Annonce
112

Lyndom: 47-årig fik to års fængsel efter narkofund på hans bopæl

To personer blev onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Den ene blev varetægtsfængslet, mens den anden tilstod og fik en fængselsdom med det samme. Arkivfoto: Palle Herløv
En 47-årig mand erkendte ved Retten i Horsens, at han havde opbevaret en større mængde amfetamin og kokain. Samtidig blev en 33-årig kvinde varetægtsfængslet efter fund af våben.

Horsens: Den 47-årige Johnny Lorentzen fra Horsens modtog onsdag en dom på to års fængsel for besiddelse af narkotika, mens en 33-årig kvinde blev varetægtsfængslet i fire uger sigtet for indbrud og våbenbesiddelse.

Straksdommen og varetægtsfængslingen skete, efter de to tirsdag blev anholdt i en koordineret aktion, som Særlig Efterforskning Vest står bag.

Anholdelserne skete i forbindelse med efterforskningen af en sag om indbrud, våben og narkotika, oplyste politiet i en pressemeddelelse. Ud over de to fængslede er en 45-årig mand sigtet i sagen.

I retten var flere pårørende onsdag formiddag mødt frem for at støtte de to sigtede.

Blandt andet fulgte en baby fra sin plads på armen af en yngre mand, hvordan specialanklager Lars Petersen fra Østjyllands Politi argumenterede. Alt imens den 33-årige kvinde med store armbevægelser først signalerede, hvad hun mente om sigtelserne ved at sætte en finger i sin tinding og dreje rundt, og derefter lavede ansigter til babyen, som hun også rakte ud efter.

Kvinden er sigtet for overtrædelse af våbenloven, efter hun i forbindelse med et indbrud ved Hundslund transporterede flere stjålne våben - bl.a. en salonriffel og to haglgeværer - hjem til sin adresse ved Hovedgård, hvor politiet fandt dem.

Derudover er kvinden sigtet for en stribe indbrud i private hjem forskellige steder i Østjylland, hvor der bl.a. er blevet stjålet designermøbler, smykker, værktøj, designerlamper, computere, kontanter og en bil.

Som udgangspunkt nægter kvinden de 10 forhold, hun blev præsenteret for i retten.

- Men jeg vil gerne have en dom med det samme. Jeg vil ikke sidde og lyve, men jeg vil godt lige vente med at sige noget, lød det fra kvinden, inden sagen mod hende blev udsat, så den 47-årige mand, der ligeledes blev anholdt tirsdag formiddag, kunne komme for en dommer inden for 24-timers grænsen efter hans anholdelse.

Annonce

- Hold ud, gamle

Den 47-årige Johnny Lorentzen blev dømt for at have været i besiddelse af godt halvandet kg amfetamin og 135 gram kokain sammen med flere andre effekter, der bruges ved salg af narko, da han tirsdag formiddag blev anholdt på sin bopæl i Egebjerg.

Ved dette grundlovsforhør blev dørene lukket til ærgelse for de pårørende, der var mødt op.

- Der udestår meget efterforskning i sagen endnu, og der kan være både medgerningsmænd, aftagere og leverandører af narkoen på fri fod. Der er tale om et større fund, som vi skal have efterforsket i, og det vil vi gerne have ro til, lød argumentet fra specialanklager Lars Petersen.

Inden presse og pårørende nåede at forlade retssalen tilkendegav den 47-årige, at han erkender besiddelse af de omfattende mængder narkotika. Dermed var han klar til at modtage en straksdom, et døgn efter han blev anholdt.

- Hold ud gamle, lød afskedssalutten til den 47-årige fra en af dem, der måtte forlade retssalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Hedensted

Jørgen leder efter sin ukendte helt fra Bilka-køen: - Han kiggede mig direkte i øjnene

Annonce