Annonce
112

Lyndom: 47-årig fik to års fængsel efter narkofund på hans bopæl

To personer blev onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Den ene blev varetægtsfængslet, mens den anden tilstod og fik en fængselsdom med det samme. Arkivfoto: Palle Herløv
En 47-årig mand erkendte ved Retten i Horsens, at han havde opbevaret en større mængde amfetamin og kokain. Samtidig blev en 33-årig kvinde varetægtsfængslet efter fund af våben.

Horsens: Den 47-årige Johnny Lorentzen fra Horsens modtog onsdag en dom på to års fængsel for besiddelse af narkotika, mens en 33-årig kvinde blev varetægtsfængslet i fire uger sigtet for indbrud og våbenbesiddelse.

Straksdommen og varetægtsfængslingen skete, efter de to tirsdag blev anholdt i en koordineret aktion, som Særlig Efterforskning Vest står bag.

Anholdelserne skete i forbindelse med efterforskningen af en sag om indbrud, våben og narkotika, oplyste politiet i en pressemeddelelse. Ud over de to fængslede er en 45-årig mand sigtet i sagen.

I retten var flere pårørende onsdag formiddag mødt frem for at støtte de to sigtede.

Blandt andet fulgte en baby fra sin plads på armen af en yngre mand, hvordan specialanklager Lars Petersen fra Østjyllands Politi argumenterede. Alt imens den 33-årige kvinde med store armbevægelser først signalerede, hvad hun mente om sigtelserne ved at sætte en finger i sin tinding og dreje rundt, og derefter lavede ansigter til babyen, som hun også rakte ud efter.

Kvinden er sigtet for overtrædelse af våbenloven, efter hun i forbindelse med et indbrud ved Hundslund transporterede flere stjålne våben - bl.a. en salonriffel og to haglgeværer - hjem til sin adresse ved Hovedgård, hvor politiet fandt dem.

Derudover er kvinden sigtet for en stribe indbrud i private hjem forskellige steder i Østjylland, hvor der bl.a. er blevet stjålet designermøbler, smykker, værktøj, designerlamper, computere, kontanter og en bil.

Som udgangspunkt nægter kvinden de 10 forhold, hun blev præsenteret for i retten.

- Men jeg vil gerne have en dom med det samme. Jeg vil ikke sidde og lyve, men jeg vil godt lige vente med at sige noget, lød det fra kvinden, inden sagen mod hende blev udsat, så den 47-årige mand, der ligeledes blev anholdt tirsdag formiddag, kunne komme for en dommer inden for 24-timers grænsen efter hans anholdelse.

Annonce

- Hold ud, gamle

Den 47-årige Johnny Lorentzen blev dømt for at have været i besiddelse af godt halvandet kg amfetamin og 135 gram kokain sammen med flere andre effekter, der bruges ved salg af narko, da han tirsdag formiddag blev anholdt på sin bopæl i Egebjerg.

Ved dette grundlovsforhør blev dørene lukket til ærgelse for de pårørende, der var mødt op.

- Der udestår meget efterforskning i sagen endnu, og der kan være både medgerningsmænd, aftagere og leverandører af narkoen på fri fod. Der er tale om et større fund, som vi skal have efterforsket i, og det vil vi gerne have ro til, lød argumentet fra specialanklager Lars Petersen.

Inden presse og pårørende nåede at forlade retssalen tilkendegav den 47-årige, at han erkender besiddelse af de omfattende mængder narkotika. Dermed var han klar til at modtage en straksdom, et døgn efter han blev anholdt.

- Hold ud gamle, lød afskedssalutten til den 47-årige fra en af dem, der måtte forlade retssalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce