Annonce
Horsens

Tjente 39 millioner på ejendomme: Erfaringer fra Berlin bruges nu i Horsens

Egnsinvest, der har til huse på Vitus Berings Plads i Horsens, har forbedret de økonomiske resultater både i egen forretning og i de selskaber, de har ansvar for. Moderselskabet nåede sidste år et resultat på cirka 35,8 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 28 procent sammenlignet med resultatet i 2017. Pressefoto
Horsens-selskabet Egnsinvest forbedrede sidste år resultatet på investering i ejendomme i både Berlin, Aarhus og Horsens. Mange års erfaring med, hvor og hvordan berlinerne vil bo, danner nu fundamentet for Egnsinvests investering i ejendomme herhjemme.

Horsens: Det lokale investeringsselskab Egnsinvest, der blandt andet driver ejendomsselskaber i Tyskland og Danmark, har afsluttet årsregnskabet for 2018 med fremgang på både top- og bundlinje.

Koncernens omsætning er opgjort til cirka 31,3 millioner kroner mod cirka 30 millioner kroner i 2017, svarende til en fremgang på godt fire procent.

Resultatet er til gengæld steget med næsten 28 procent - fra rundt regnet 30,6 til 39,1 millioner kroner før skat.

Annonce

Egnsinvest

  • Egnsinvest blev stiftet i 1984 og består i dag af følgende selskaber, som alle drives fra kontoret på Vitus Berings Plads i Horsens: Moderselskabet Egnsinvest Holding A/S samt datterselskaberne Egnsinvest Management A/S, Egnsinvest Ejendomme A/S og Egnsinvest Danske Ejendomme ApS.
  • Desuden drives de to ejendomsselskaber Egnsinvest Tyske Ejendomme A/S og Egnsinvest Ejendomme Tyskland A/S, som Egnsinvest Holding A/S har indskudt aktiekapital i.
  • Moderselskabets egenkapital er ved udgangen af 2018 i runde tal opgjort til 265 millioner kroner mod 229 millioner kroner året før.

Viden, tilstedeværelse og omdømme

Det er især de to store og veletablerede tyske ejendomsselskaber, Egnsinvest Ejendomme Tyskland A/S og Egnsinvest Tyske Ejendomme A/S, der bidrager til det gode resultat.

Resultaterne er her opgjort til henholdsvis 86,6 og 42,3 millioner kroner før skat, og det horsensianske moderselskab ejer henholdsvis 16 og 29 procent af de to tyske selskaber.

Selskaberne satser på attraktive ejendomme i Berlin, og fundamentet for den gode forretning er i høj grad mange års erfaring med, hvor og hvordan berlinerne vil bo, påpeger Egnsinvests administrerende direktør Thorkild Steen Sørensen.

Andre nøgleord til succesen er, ifølge direktøren, en unik viden om ejendomsmarkedet, kompetente medarbejderes tilstedeværelse i Berlin og godt omdømme.

- Der er stor konkurrence om at få lov til at købe de attraktive ejendomme i Berlin, og når vi er lykkedes med at købe ejendomme sidste år, som lever op til vores krav, skyldes det udelukkende, at aktørerne i Berlin på den baggrund tilbyder ejendommene til os, før de sender dem på markedet, siger han i en pressemeddelelse.

Renoverer i Lichtenbergsgade

Erfaringerne fra Berlin bygger Egnsinvest nu videre på herhjemme, hvor Egnsinvest Danske Ejendomme blev stiftet i 2016.

Strategien i det danske selskab er ligesom i Berlin at have fokus på bygningsmæssig kvalitet og god beliggenhed. Der er investeret i fire ejendomme med beliggenhed i Horsens midtby eller på Trøjborg i Aarhus.

For øjeblikket er Egnsinvest i færd med at renovere og modernisere en ejendom i Lichtenbergsgade i Horsens, som selskabet overtog for knap halvandet år siden.

- Det er en rigtig fin ejendom, men den har et stort renoveringsefterslæb, som vi nu er gået i gang med at indhente. Vi er optaget af at skabe attraktive boliger til vores lejere. Vi fornemmer, at lejerne er glade for det, vi gør, selvom de undervejs må leve med støj, støv og andre ubekvemheder, fortæller Thorkild Steen Sørensen.

"Vi er optaget af at skabe attraktive boliger til vores lejere. Generelt tror jeg, at gode økonomiske resultater og ordentlighed hænger sammen", lyder det fra Egnsinvests direktør, Thorkild Steen Sørensen. Pressefoto

Mere end ni millioner herhjemme

Egnsinvest Danske Ejendomme landede i 2018 et resultat før skat på cirka 9,2 millioner kroner. I selskabets første regnskabsår, der strækker sig over godt 14 måneder fra stiftelsen i 2016 til ultimo 2017, lød overskuddet på 103.046 kroner.

De fire ejendomme i porteføljen er ved regnskabets afslutning 31. december 2018 opgjort til en værdi af cirka 185 millioner kroner.

Egnsinvest forventer i 2019 at lande et positivt resultat, der ligger i intervallet 19-24 millioner kroner, fremgår det af regnskabet.

Dels forventes indtjeninger at stige, og dels forventes der opskrivninger af ejerandelene i ejendomsselskaberne grundet den fortsatte positive udvikling på ejendomsmarkedet i Berlin samt indtjening fra driften, lyder det i ledelsens beretning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce