Annonce
Erhverv

Tjenerelev har vundet DM: - Det er guld værd

Christina Ahlstrøm Pedersen leverede varen ved DM i Skills i Messecenter Herning. Hun er den første tjener, Hotel Juelsminde Strand uddanner siden genåbningen i 2015. Foto: Morten Pape

22-årig tjenerelev fra Hotel Juelsminde Strand vandt sin faggruppes konkurrence ved DM i Skills.

Juelsminde: Christina Ahlstrøm Pedersen kan efter weekendens DM i Skills kalde sig Danmarksmester.

Den 22-årige tjenerelev fra Hotel Juelsminde Strand vandt sin faggruppes konkurrence ved erhvervsuddannelsernes store mesterskab i Herning Messecenter.

Sejren var stadig ved at bundfælde sig, da avisen talte med det lokale talent mandag formiddag.

- Jeg skal lige synke det. Det, at jeg kan kalde mig Danmarksmester, siger hun og fortsætter:

- Det kommer til at give mig kampgejst og gåpåmod fremover, at jeg nu ved, jeg godt kan. Til min svendeprøve er det guld værd - også det at jeg har trænet så meget på det faglige og teoretiske.

Annonce

Det var en mærkelig følelse. Jeg kunne ikke have gjort det bedre og var tilfreds. Mit mål var at være med på finaledagen. Men mange kom over og sagde "du vinder". Alle sagde det undtagen mig selv. Jeg turde ikke tro på det, men det gjorde jeg så (vandt red.).

Christina Ahlstrøm Pedersen, tjenerelev og vinder af DM i Skills.

Styr på cocktails og gæster

Christina Ahlstrøm Pedersen blev udtaget som en af to tjenerelever fra teknisk skole i Silkeborg, College 360.

Fredag var hun i ilden i de indledende konkurrencer, og lørdag gjaldt det finalen, hvor hun var oppe imod to elever fra København, en fra Slagelse og sin egen træningsmakker fra Silkeborg.

Gennem konkurrencen blev eleverne testet i deres evner inden for bl.a. flambering, cocktails, filetering og udskæring af frugt, opdækning, kommunikation med køkkenet og serviceevner.

- Vi kørte vores eget lille køkken med kokke, som også var i konkurrence. Vi blev sat i almindelige situationer og skulle vise vores evne til at forudse gæsternes behov og servere maden for dem, siger Christina Ahlstrøm Pedersen.

Måtte vente i spænding

Da konkurrencen var overstået lørdag middag, måtte hun vente et par timer, før spændingen blev udløst. Æren fik ingen andre end statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der på scenen lykønskede de forskellige konkurrencers vindere.

- Statsministeren råbte navnene op i alfabetisk rækkefølge, så jeg ventede og ventede, siger Christina Ahlstrøm Pedersen.

- Det var en mærkelig følelse. Jeg kunne ikke have gjort det bedre og var tilfreds. Mit mål var at være med på finaledagen. Men mange kom over og sagde "du vinder". Alle sagde det undtagen mig selv. Jeg turde ikke tro på det, men det gjorde jeg så (vandt red.), fortsætter hun.

Er god til gæster

Christina Ahlstrøm Pedersen fik at vide, at gæstekontakt, service og håndtering af fejl var områder, hun adskilte sig på.

- Jeg havde koldt vand i blodet, siger hun selv.

Præstationen gav hende også en særpris for gæstebetjening.

DM i Skills var hendes første konkurrence og bliver nok hendes eneste i elevtiden. Til december slutter den.

Chef på Hotel Juelsminde Strand, Alexander Mateev, er glad og stolt.

- Det er kæmpe stort. Det har jo været tre måneders hårdt arbejde fra Christinas og også hotellets side. Vi har været i "træningsmode". Det at have en elev, som vinder DM i Skills, gør noget for os fremadrettet i forhold til at finde nye elever til hotellet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];