Annonce
Østjylland

Tivoli Friheden vil bygge ny scene og stor koncertsal

Det kan være svært for nogle at se, hvad der sker på scenen, når der er trængsel ved Fed Fredag. Her er det med Mads Langer i 2018. Foto: Axel Schütt
Tivoli Friheden vil bygge en ny scene, hvor publikumsarealet skråner, så alle kan se kunstnerne. Og senere en stor koncertsal.
Annonce

AARHUS: Stadigt flere rykker til Tivoli Friheden om fredagen. Ikke færre end 176.394 var til de 22 koncerter i år i den århusianske forlystelsespark. Og de skal have bedre forhold, mener tivolis ledelse.

Derfor vil Tivoli Friheden bygge en helt ny scene, hvor publikum ser bedre, fordi arealet skråner. Eventøen, kalder de det. Den skal laves ud mod Havreballe Skovvej i den side, hvor også Marselisborg-Hallen ligger.

- Som det er nu, har nogle svært ved at se scenen, når vi har mange gæster, siger Henrik Ragborg Olesen, direktør i Tivoli Friheden.

Han har søgt Aarhus Kommune om lov til at bygge en anden scene. Den skal vende åbningen i den modsatte retning af, hvad den nuværende scene gør. På den måde går lyden væk fra de naboer, der bor nærmest tivoli. Dermed kan musikken blive højere, uden at det ændrer styrken i naboernes haver og huse i forhold til nu.

- Vi håber, en ny scene kan stå klar til sæsonen 2021. Men hele projektet skal først gennem en offentlig høring, siger Henrik Ragborg Olsen.

Høringen er i gang lige nu, og naboerne har tivoli allerede orienteret.

Den nye plan

  • Tivoli Frihdens nye plan indeholder:
  • Etablering af en event-ø ved omlægning af parkens vandelementer.
  • En ny friluftsscene med ændret spilleretning i for hold til den nuværende scene.
  • En delvist underjordisk koncert- og eventbygning, hvis skrånende tagflade kan udnyttes til tribune/ophold.
  • Ønske om supplerende indgang fra Havreballe Skovvej direkte til eventøen.
Annonce

Danmarks bedste

- Vi skal ikke gøre parken større eller tage flere tilskuere ind til koncerterne. Maksimum vil fortsat være 17.000, men vi vil gerne give gæsterne bedre forhold. Dels så alle kan se kunstnerne på scenen og dels så lyden kan blive højere. Vores mål er at gøre den til Danmarks bedste udendørs scene, siger Henrik Ragborg Olesen.

Samtidig vil tivoli lave en restaurant ved scenen. Hvordan det hele skal se ud, forklarer direktøren sådan:

- Hvis du forestiler dig en cirkel, dækker restauranten den ene halvdel og koncertstedet den anden.

Direktøren har høje ambitioner for den nye scene.

- Den skal være til gode internationale og nationale navne og kunne bruges uden for fredagskoncerterne. Men det bliver aldrig som stadionkoncerter, siger han.

Annonce

Koncertsal til 2500

På længere sigt vil tivoli også lave en koncertsal til 2500 tilskuere. Det er betydeligt flere end Musikhusets store sal, der kan rumme 1600. Tivolis eget hus Hermans har plads til 800 siddende eller 1400 stående gæster.

- Med den befolkningsudvikling, Aarhus er inde i, vil det være godt at have så stor en sal om nogle år. Det byggeri kommer ikke de første år, men vi har taget det med i planerne for at vise, hvad der er på vej, siger Henrik Ragborg Olesen.

Også en ny indgang er på tegnebrættet.

Den skal laves i området ved Marselisborg-Hallen på Havreballe Skovvej.

- Når mange parkerer bilen ved stadion, vil der ikke være så langt for dem at gå. Om vi derefter skal have to indgange, overvejer vi. Måske bliver den nye kun en eventindgang, altså en, der er åben ved større begivenheder, men ikke til hverdag, siger tivolis direktør.

- Som det ser ud nu, giver entre via hovedindgangen det rigtige flow. Med to indgange får vi større fleksibilitet, og en ny indgang vil give mindre trafik på Skovbrynet, mener Ragborg Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Lettet chauffør efter krav om mundbind i bybusserne i Horsens: Bedre sent end aldrig

Horsens

HIC henter stor amerikaner

Annonce