Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Mange nye vaccinerede i Horsens - men kommunen er også bagud

Landsgennemsnittet er stukket en smule fra Horsens Kommune, når det kommer til andelen af førstegangsvaccinerede. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Tirsdag er der konstateret 12 nye smittetilfælde i Horsens Kommune, mens 567 har fået første vaccinestik siden sidste opgørelse.

Horsens: Antallet af borgere i Horsens Kommune, der har fået første vaccinestik mod covid-19, er steget med 567 fra mandag til tirsdag i opgørelserne fra Statens Serum Institut.

En pæn stigning, men det ændrer ikke på, at andelen af vaccinerede i kommunen er lavere end på landsplan.

18,71 procent af Horsens Kommunes befolkning har fået et vaccinestik, og 8,84 er færdigvaccinerede. På landsplan lyder de tal på 21,45 og 10,04 procent.

Annonce

Der er flere forklaringer på det, og dem har Folkebladet tidligere beskrevet. Blandt andet, at kommunerne tildeles vaccinedoser efter befolkningssammensætningen, så en kommune med mange ældre vil alt andet lige få flere vacciner i starten, hvor netop de ældre vaccineres.

Samtidig er der ikke noget krav om, at du skal vaccineres i den kommune, hvor du bor. Eksempelvis kan borgere fra Vejle eller Skanderborg Kommune køre til Horsens og blive stikket der.

12 nye smittede

Når det kommer til antallet af smittede med coronavirus, kan man også blive testet i alle kommuner, men det vil stadig være i ens bopælskommune, at smittetilfældene bliver registreret.

Således er der ifølge tallene fra Statens Serum Institut registreret 12 nye tilfælde i Horsens Kommune det seneste døgn. Intet tyder på, at de er fundet i det samme lille område, for ingen af Horsens Kommunes sogne har oplevet væsentlige ændringer i smitteudviklingen.

For tiden er netop sognene noget, de fleste holder øje med, da et højt smittetal kan være lig med en lokal nedlukning af skoler og foreningsliv - og evt. dele af erhvervslivet og detailhandlen.

Som sådan er ingen sogne i Horsens, Hedensted og Odder kommuner tæt på at lukke ned, og det i forvejen nedlukkede Hvirring Sogn har nu fire af syv dage under nedlukningsgrænsen og mangler dermed tre, inden der kan åbnes op igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce