Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Klart flest smittede i 8700 Horsens

8700 Horsens er kommunens største postnummer, og klart flest af de coronasmittede i kommunen har også bopæl her. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Horsens Kommunes suverænt største postnummer har også klart flest af kommunens corona-smittede, oplyser borgmester Peter Sørensen.
Annonce

Horsens: Tirsdagens landsdækkende corona-tal bød ikke på et rekordhøjt antal nye smittetilfælde, men det kan skyldes, at tallet kun er opgjort over en 19 timer lang periode.

Tekniske udfordringer hos Statens Serum Institut betød nemlig, at der de seneste to dage har været rod i opgørelserne. Således lyder tirsdagens tal på landsplan på 745 nye tilfælde. Syv af dem er fundet i Horsens Kommune, lyder meldingen fra borgmester Peter Sørensen (S).

Han kan desuden oplyse, at mandagens tal endte på ni. Her var gårsdagens melding i første omgang lavere, men her påpegede borgmesteren også, at de tekniske problemer kunne betyde, at det ville blive korrigeret senere - hvilket det altså blev.

Annonce

Klart flest i 8700

Fordi opgørelserne er lavet over forskellige tidsperioder, er det svært at sammenligne dem, men overordnet set kan borgmesteren fortælle, at de seneste dages tal viser samme tendenser, som der hidtil har været i Horsens Kommune:


Aldersfordelingen viser, at det hovedsagligt er 30-60-årige, der bliver konstateret smittet, og der er helt klart flest i postnummer 8700, men de er spredt ud i hele postnummerets område.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


- Aldersfordelingen viser, at det hovedsagligt er 30-60-årige, der bliver konstateret smittet, og der er helt klart flest i postnummer 8700, men de er spredt ud i hele postnummerets område, siger Peter Sørensen.

Daglige smittetal i Horsens Kommune

Hver dag kommer der en ny melding om, hvor mange der testet positiv for covid-19 i Horsens Kommune inden for det seneste døgn - altså siden seneste måling.

Tallet dækker over, hvor mange af de analyserede tests, der er konstateret positive. Det betyder, at testen altså godt kan være foretaget tidligere.

Sådan ser de daglige tal ud i oktober:

Tirsdag 27. oktober: 7 nye tilfælde

Mandag 26. oktober: 9 nye tilfælde

Søndag 25. oktober: 12 nye tilfælde

Lørdag 24. oktober: 6 nye tilfælde

Fredag 23. oktober: 12 nye tilfælde

Torsdag 22. oktober: 16 nye tilfælde

Onsdag 21. oktober: 3 nye tilfælde

Tirsdag 20. oktober: 3 nye tilfælde

Mandag 19. oktober: 3 nye tilfælde

Søndag 18. oktober: 6 nye tilfælde

Lørdag 17. oktober: 6 nye tilfælde

Fredag 16. oktober: 6 nye tilfælde

Torsdag 15. oktober: 8 nye tilfælde

Onsdag 14. oktober: 23 nye tilfælde

Tirsdag 13. oktober: 6 nye tilfælde

Mandag 12. oktober: 8 nye tilfælde

Søndag 11. oktober: 16 nye tilfælde

Lørdag 10. oktober: 20 nye tilfælde

Fredag 9. oktober: 43 nye tilfælde

Torsdag 8. oktober: 20 nye tilfælde

Onsdag 7. oktober: 5 nye tilfælde

Tirsdag 6. oktober: 5 nye tilfælde

Mandag 5. oktober: 3 nye tilfælde

Søndag 4. oktober: 8 nye tilfælde

Lørdag 3. oktober: 3 nye tilfælde

Fredag 2. oktober: 4 nye tilfælde

Torsdag 1. oktober: 5 nye tilfælde

Kommunens resterende postnumre er væsentlig mindre målt på indbyggertal, men her er antallet af smittetilfælde også nogenlunde svarende til postnumrenes størrelse, påpeger borgmesteren.

Annonce

Mange i kø til test

Mens smittetallet i Horsens ligger ret stabilt, er det steget væsentligt på landsplan.

Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause fortæller til TV 2, at der er sket en stigning i antal smittede på 80 procent fra uge 42 til 43.

De mange smittede samt nye restriktioner har fået flere til at bestille tid til en coronatest.

Nyhedsbureauet Ritzau oplyser, at it-problemer er en væsentlig grund til, at der er lang kø til tidsbestilling på www.coronaprover.dk, men samtidig oplever Region Nordjyllands it-afdeling, som administrerer hjemmesiden, også rekordmange bookinger af tider i disse dage.

Hvornår skal man testes for covid-19?

Sundhedsstyrelsen har en række anbefalinger for, hvornår man bør bestille en coronatest:

Du bør blive testet, hvis:

  • Du har symptomer, som kunne være covid-19. Hvis du føler dig så syg, at du har brug for at tale med en læge, eller dine symptomer bekymrer dig, skal du ringe til din læge. Du skal også altid ringe til lægen, hvis det drejer sig om et barn under to år.
  • Du er nær kontakt til en person, som er smittet med ny coronavirus.
  • Hvis du får besked på, at du skal testes af en behandlende læge eller tandlæge forud for eksempelvis indlæggelse, behandling eller undersøgelse. Du skal henvises til test af din behandler, som også kan rådgive dig, hvis du har spørgsmål.
  • Som led i smitteopsporing ved udbrud, for eksempel på skoler, i daginstitutioner og på plejehjem. Kontakt den lokale ledelse på stedet hvis du har spørgsmål.

Fra Horsens Kommunes side er der intet nyt i forhold til anbefalinger af, hvornår man skal blive testet. Her følger man anbefalingerne udstukket fra staten og regionerne:

- Selv om Region Midtjylland måske gerne vil teste mere, så er der ikke analysekapacitet nok. Regionen har et vist antal, og dem må de prioritere efter, hvor behovet er. Vi kan som kommune godt have en holdning til det, men det vigtigste er, at vi presser på for mere kapacitet, siger Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup

Fire unge mænd stjal motorsav og gik i gang med at fælde juletræ i rundkørsel - flygtede, da de blev opdaget

Annonce