Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Horsens' høje smittetal ligner et engangstilfælde

Det seneste døgn er der fundet fem tilfælde af covid-19 blandt de testede i Horsens Kommune. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Mandag var der usædvanligt mange nye covid-19-tilfælde i Horsens Kommune. Tirsdag er antallet tilbage på et lavere niveau.
Annonce

Horsens: Inden for det seneste døgn er der konstateret fem nye tilfælde af covid-19 blandt de analyserede prøver fra borgere i Horsens Kommune. Det viser tirsdagens opdatering fra Statens Serum Institut.

Dermed er kommunen tilbage på det niveau, der har været kendetegnende for de seneste to uger: et dagligt antal nye smittede på mellem en og 10.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Tal for Horsens Kommune tirsdag 2. februar:

  • Fem nye tilfælde af covid-19 registreret det seneste døgn
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 12,1 nye smittede om dagen
  • De fem tilfælde er fundet blandt 1480 analyserede prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,34.

Tal for de seneste syv dage:

  • 44 konstaterede tilfælde af covid-19
  • Incidenstal på 48,5 tilfælde per 100.000 indbyggere
  • 9450 testede i Horsens Kommune
  • Positivprocent på 0,47

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Mandag blev der konstateret 16 nye tilfælde på en dag, hvor de landsdækkende tal var lave, og hvor der som sådan ikke var en hændelse eller et udbrud på eksempelvis en virksomhed eller et plejecenter, der kunne knyttes til det.

Den primære forklaring til det høje tal var, at 10 smittede var samlet på tre adresser, og det havde givet et udslag på nogle ellers lave smittetal.

Annonce

Stabile incidenstal

Tirsdagens fem tilfælde i Horsens Kommune giver ingen store ændringer i incidenstal og positivprocent, der for den seneste uge ligger på 48,5 og 0,47.

Af nabokommunerne ligger Ikast-Brandes incidenstal en smule højere end i Horsens, mens de andre fire kommuner ligger lavere. Det samme gør sig gældende for positivprocenten.

På landsplan er der konstateret 397 nye covid-19-tilfælde tirsdag. De er fundet blandt 93.087 prover, hvilket giver en positivprocent på 0,43. Andelen af positive prøver blandt de testede i Horsens Kommune følger dermed tallet på landsplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce