Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Antallet af testede i Horsens Kommune når nye højder

Der er fuld drøn på landets testcentre - også det ved Casa Arena i Horsens. Arkivfoto: Morten Pape
I tirsdagens opgørelse er der analyseret et rekordhøjt antal coronaprøver i Horsens Kommune.

Horsens: På den dårlige side nærmer Horsens Kommune sig igen et incidenstal på over 100 - altså mere end 100 smittetilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere. Det ligger tirsdag på 99,2 efter de seneste tre dage at være steget fra 83,8.

På den gode side skal netop de tal ses i lyset af, at der i øjeblikket bliver registreret et rekordhøjt antal testede i Horsens Kommune. Med andre ord er det en lille andel af de mange tests, der kommer tilbage med svaret: "ja, du har covid-19".

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune tirsdag 23. marts:

  • Ni nye tilfælde af covid-19 registreret af Statens Serum Institut i 4290 analyserede prøver - både PCR- og hurtigtests. Positivprocenten er dermed på 0,21.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 10,00 nye smittede om dagen.


Smittetal for de seneste syv dage:

  • 90 konstaterede tilfælde af covid-19. Antal testede er 23.572.
  • Incidenstal på 99,2 tilfælde per 100.000 indbyggere. Positivprocenten for de syv dage er på 0,38.


Status på vaccinationer:

  • 10,25 procent i Horsens Kommune har fået første stik. På landsplan er det 10,97 procent.
  • 4,84 procent er færdigvaccinerede. På landsplan er det 5,54 procent.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse. Tallene for smittede dækker fra 10. marts over både PCR- og antigentests (hurtigtests).

Således er der i tirsdagens tal fra Statens Serum Institut kommet ni nye tilfælde af covid-19 blandt det seneste døgns analyserede tests fra indbyggere i Horsens Kommune. Dem er der til gengæld 4290 af.

Det er det hidtil højeste registreret inden for et døgn, men her skal det tilføjes, at seruminstituttet først fra 10. marts begyndte at tage hurtigtests og private udbud af PCR-tests med i opgørelserne.

De mange testede betyder, at positivprocenten - der angiver andelen af positive svar i coronaprøverne - ligger på 0,21 procent for tirsdagen og 0,38 for den seneste uge. Begge andele i den lave ende af, hvad der er set den seneste måned i Horsens Kommune

Annonce

Flere og flere testes

Antallet af smittede kan registreres på to måder: Baseret på, hvornår testen er foretaget, eller hvornår den er blevet analyseret. Det er altså antallet af analyserede prøver inden for det seneste døgn, der er rekordhøjt i tirsdagens opgørelse.

Kigger man på, hvornår testen er foretaget, er torsdag 18. marts indtil videre dagen, hvor flest borgere i Horsens Kommune valgte at få en vatpind i halsen eller næsen - her lød antallet på 4897 mennesker.

Med mandagens offentliggørelse af en såkaldt genåbningsplan, der omfatter yderligere krav til testkapaciteten samt indførslen af et corona-pas, må det forventes, at antallet af testede vil fortsætte med at stige.

Annonce

Mere end hver 10. stukket

Også antallet af vaccinerede må forventes at stige - i hvert fald, hvis alle danskere skal have fået vaccinetilbuddet senest ved udgangen af uge 29, hvilket er 25. juli, som den seneste udgave af Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender spår.

I skrivende stund er lidt mere end hver 10. dansker gået i gang med at blive vaccineret, og lidt mere end hver 20. er færdigvaccineret.

Blandt Horsens Kommunes indbyggere er tallene nogenlunde ligesådan - dog en smule lavere.

Her er 10,25 procent af kommunens indbyggere blevet stukket en enkelt gang - hvilket også er mere end hver 10. - mens 4,84 procent har fået begge stik og kan kalde sig færdigvaccineret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce