Annonce
Horsens

Tirsdagens corona-tal: Høje smittetal i Aarhus og Odder vækker bekymring i Horsens Kommune

Corona-testcentret ved Casa Arena i Horsens fik travlt, da smittetrykket fra Aarhus spredte sig sidste gang. Nu frygter borgmester Peter Sørensen (S), at det sker igen. Foto: Morten Pape
Sidste gang spredte høje smittetal sig fra Aarhus til Horsens Kommune - nu kan det samme ske igen.
Annonce

Horsens: Antallet af covid-19-smittede i Horsens Kommune ser lige nu ikke alarmerende ud, hvis man sammenligner med for eksempel Aarhus og Odder kommuner. Men netop udviklingen i de to kommuner får alarmklokkerne til at ringe på rådhuset.

- Sidste gang, vi så et stort udbrud af covid-19 i Aarhus, kom det til Horsens Kommune med to-tre ugers forsinkelse, så vi og andre myndigheder følger udviklingen tæt for at se, om tendensen er den samme denne gang, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen (S).

Annonce

Kom over bekymringsgrænsen

I første halvdel af august var Aarhus Kommune hårdt ramt, og det betød blandt andet, at man indførte krav om mundbind i offentlig transport.

Først i Aarhus, så i nabokommunerne - heriblandt Horsens - og siden blev kravet landsdækkende, da Smilets By ikke længere var alene om at have stigende smittetryk.


Den her virus overrasker os hele tiden, og selv med over 90.000 opmærksomme borgere i Horsens Kommune, vil der stadig kunne være nogen, der går rundt og ikke ved, at de er smittet.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


Mens antallet af nye smittede aftog i Aarhus Kommune i slutningen af august og starten af september, gik tendensen den modsatte vej i Horsens.

Her bevægede incidenstallet sig for første gang efter sommeren over den såkaldte bekymringsgrænse, der ligger på 20 konstaterede covid-19-tilfælde inden for en uge per 100.000 indbyggere.

Annonce

Vil undgå lokale påbud

Horsens Kommune har siden ligget omkring bekymringsgrænsen med flere dage over end under, og det laver tirsdagens tal ikke om på.

Incidenstallet er 28 smittetilfælde den seneste uge pr. 100.000 indbyggere.

I Aarhus og Odder kommuner ligger det tal på henholdsvis 110 og 74, og det er den udvikling, der helst ikke skal nå til Horsens. Der kan nemlig følge skærpede, lokale restriktioner med, og dem vil Peter Sørensen gerne undgå, har han flere gange fortalt.

- Men lige nu er der ikke meldinger om, at der skulle være nye restriktioner på vej, og der er heller ikke meldinger om, at sygehuset er presset i forhold til covid-19, siger borgmesteren.

Annonce

Er i gang med nyt tiltag

Peter Sørensen fortæller, at kommunen lige nu arbejder på at implementere det seneste nationale tiltag, som gælder krav om mundbind ved tæt borgerkontakt i sundheds- og plejesektorerne.

Han havde tidligere på dagen fået oplyst, at der i det forgangne døgn havde været 4 nye smittetilfælde, og at de smittede hen over weekenden geografisk set var fra hele kommunen og aldersmæssigt bredt fordelt.

Han opfordrer endnu engang til, at man følger anbefalingerne og passer på sig selv og andre.

- Den her virus overrasker os hele tiden, og selv med over 90.000 opmærksomme borgere i Horsens Kommune, vil der stadig kunne være nogen, der går rundt og ikke ved, at de er smittet, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Arrangør satser stadig på stor boligmesse i Horsens: Det er ligesom at tage i Føtex, Ikea eller Kolding Storcenter

CORONAVIRUS

Live: Supermarkeder vil lade kunder købe mundbind ved indgangen

Annonce