Annonce
Erhverv

Tirsdag lukkede Torvets kendte pølsemand - nu er han begæret konkurs

Tung Nguyen nåede at drive sin pølsepavillon på Torvet i 15 år, inden pavillonen i onsdags blev sat på en blokvogn og kørt væk. To dage senere tog skifteretten i Horsens en konkursbegæring mod pølsemanden under behandling. Foto: Morten Pape
Tung Nguyens omdiskuterede pølsepavillon er nu en del af det konkursbo, som en kurator skal i gang med at sælge.
Annonce

Horsens: Den kendte pølsemand på Torvet i Horsens, Tung Nguyen, som i de seneste måneder har været i vælten i forbindelse med en sag om en ny madbod på den centrale plads, er blevet begæret personlig konkurs.

Det oplyser Statstidende.

Af en meddelelse derfra fremgår det, at skifteretten i Horsens har taget sagen op pr. 5. december på baggrund af en konkursbegæring, som retten modtog 22. november.

Det har mandag endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Tung Nguyen selv, men kurator i sagen, advokat Torben Krath, oplyser, at det er en kreditor, der står bag konkursbegæringen.

- Det er en relativt typisk sag, hvor han ikke har været i stand til at betale sine kreditorer, efterhånden som regningerne er forfaldet, siger advokaten, som på grund af tavshedspligt ikke kan uddybe baggrunden for konkursen yderligere.

Vi skal have kreditorerne linet op, og så skal vi have solgt aktiverne bedst muligt.

Torben Krath, kurator

Annonce

Pølsepavillon fjernet

Torben Krath er nu i gang med at registrere og sikre aktiver, så kreditorer kan få dækket eventuelle tilgodehavender.

- Vi skal have kreditorerne linet op, og så skal vi have solgt aktiverne bedst muligt, siger han om processen.

Tung Nguyens pølsepavillon blev fjernet fra Torvet onsdag i sidste uge, da den blev løftet på en blokvogn og kørt til opmagasinering på kommunens materielgård.

Den stadeplads, hvor den hidtil har stået, skal i stedet bruges som base for vandkunstværket "Beringsøen", der flyttes fra sin nuværende placering på pladsen, som Horsens Kommune er i gang med at renovere.

Annonce

En udfordring at sælge vogn uden stadeplads

Med flytningen vil kommunen skabe et bedre torv med bedre plads til handel og arrangementer, og planen er, at der skal rejses en ny madbod på en anden stadeplads, som kommunen udbyder. Nguyen overvejede på et tidspunkt at byde på denne anden stadeplads, men han opgav, da løsningen ville blive for dyr for ham, har han tidligere forklaret til Horsens Folkeblad.

- Det er da trist, meget trist. Jeg elsker jo det her arbejde. Jeg vil ikke savne at hakke løg, men jeg vil savne den kontakt, jeg har med kunderne, sagde pølsemanden, da han havde sidste åbningsdag i tirsdags efter et langstrakt forløb, hvor pølsepavillonen og Beringsøens fremtid har været flittigt debatteret i byen.

Pavillonen indgår nu som en del af konkursboet, oplyser Torben Krath, som skal forsøge at sælge den og Tung Nguyens andre aktiver.

- Det arbejde er sat i gang, men det er da ingen hemmelighed, at det er en udfordring at sælge en pølsevogn uden en stadeplads, frem for at sælge en pølsevogn en stadeplads, konstaterer advokaten.

Horsens Kommunes økonomiudvalg skulle mandag igen behandle sagen om den kommende stadeplads for en ny madbod på Torvet.

Da fristen for at byde udløb 4. december, var der ikke kommet bud ind. Derfor overvejer politikerne at forlænge perioden, hvor eventuelt interesserede bodholdere kan melde sig på banen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Annonce