Annonce
Kultur

Tirsdag fik Michael Kvium og Lars Ulrich 1,2 millioner i Horsens: De mange penge blev hurtigt brugt

Mens Michael Kvium var til stede i Vestsalen tirsdag eftermiddag, deltog Lars Ulrich via et video-link til San Francisco. Der var dog ingen knas på linjen, da kunstneren og den verdensberømte trommeslager skulle fordele de mange penge. Privatfoto
Med årets store prisuddeling hyldede Familien Hede Nielsens Fond kulturlivet. Vinderne af hovedprisen slog på tromme på velgørenheden ved at dele de mange penge over en bred palet af modtagere.

Horsens: Det kan godt være, at der står Michael Kvium og Lars Ulrich på den kæmpecheck, som den horsensianske fond Familien Hede Nielsens Fond netop har udskrevet. Men det bliver ikke de to berømtheder, der selv kommer til at nyde godt af pengene.

Det stod hurtigt klart under fondens årlige uddeling af donationer, som tirsdag fandt sted i Vestsalen på Fængslet i Horsens.

Her satte Familien Hede Nielsens Fond i år et særligt fokus på kulturlivet, og i anledning af fondens 50 års-jubilæum var der skruet ekstra op for hovedprisen, den såkaldte HN-Prisen.

Annonce

Den var i år på 1,2 millioner kroner, og dem modtog bysbarnet Michael Kvium og den kendte Metallica-trommeslager Lars Ulrich for lang tro tjeneste i kunstens og musikkens verden.

Velgørenhed var et krav

Pengene var dog kortere tid på de to kendissers hænder, end Lars Ulrich kan levere en trommehvirvel og Kvium tegne en skitse.

Et kriterium for at modtage prisen var nemlig, at den skulle doneres til velgørende formål, og både Michael Kvium og Lars Ulrich, som deltog i prisfesten via et videolink til San Francisco, var straks klar til at fordele de to gange 600.000 kroner.

Jeg vil prøve at sætte nogle projekter op for unge kunstnere, som jeg vælger ud, og jeg går selv ind i det som en form for mentor.

Michael Kvium

- Selv om Lars Ulrich har boet i USA i 40 år, har han bevaret sit danske statsborgerskab og sin glæde ved Danmark, og han delte sine 600.000 kr. ligeligt mellem Dyrenes Beskyttelse, det sociale projekt Mennesker Med Mere på Kofoed Skole og Børns Vilkårs Børnetelefonen. Der var 200.000 kr til hver, fortæller fondsformand Henrik Hede-Nielsen.

Annonce

Kvium vil være mentor

Mens Lars Ulrich på langdistancen kan få svært ved at følge præcis, hvordan hans donation kommer andre til gavn, bliver det anderledes for Michael Kvium.

Prisuddelingen

I år har Familien Hede-Nielsens Fond 50-års jubilæum, og det var 49. gang, fonden uddelte HN-Prisen.

Fonden satte i år fokus på kunst og kultur, og prismodtagerne blev Michael Kvium, som er kendt for sine udfordrende værker, og trommeslager Lars Ulrich fra Metallica.

Ved prisfesten på Fængslet blev prismodtagerne hver honoreret med 600.000 kroner, som de gav videre til godgørende formål.

Han har besluttet at oprette en form for refugium for unge, lovende kunstnere. Et sted, hvor de kan komme og udvikle sig. Med Kvium selv som ulønnet sparringspartner.

- Jeg vil prøve at sætte nogle projekter op for unge kunstnere, som jeg vælger ud, og jeg går selv ind i det som en form for mentor. Det er i hvert fald min grundtanke omkring det, og nu skal jeg have samlet nogle folk, så vi kan snakke os ind på, hvem der skal være med, og hvordan det skal være, siger Michael Kvium.

Hans kreative "skole" bliver formentlig henlagt til en bondegård på Sydsjælland, som kunstneren har købt, efter at han og hans kone har solgt deres lejlighed i København.

På grund af corona og pres på byggebranchen er en ombygning af bondegården dog blevet forsinket, så præcis hvornår kunstprojektet får vinger, er ikke fastsat endnu, forklarer Kvium.

Han havde i øvrigt havde en travl tirsdag i sin fødeby.

Annonce

Det lykkedes, siger fondsformand

Efter prisoverrækkelsen på Fængslet hastede han videre til sit lokale galleri, Galleri Franz Pedersen, hvor han lørdag åbner en længe ventet udstilling med mange nye værker, og derfra skulle han om aftenen videre til Horsens Kunstmuseum for at fortælle om sin kunst.

At det var et par ombejlede kulturpersonligheder, der modtog HN-Prisen, er fondsformand Henrik Hede-Nielsen klar over, og han er glad for, at de var med til at kaste glans over jubilæet.

- Vi har gerne villet ramme nogle af kulturens forskellige udspring med prisuddelingen i år, og det passede fint med, at vi fejrer 50-års jubilæum og gerne vil sætte lys på noget positivt. Det synes jeg lykkedes med Kvium, der jo er en lokal dreng, og Lars Ulrich fra verdens vel nok største rockband (som også har spillet to gange i Horsens, red.), siger Henrik Hede-Nielsen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce