Annonce
Horsens

Tinghuset i Brædstrup sættes i stand

Tinghuset i Brædstrup har i flere år trængt til en kærlig hånd. Nu afsætter Horsens Kommune omsider penge til vedligeholdelse. Arkivfoto

Det 171 år gamle Tinghus i Brædstrup skal renoveres for 2.5 millioner kroner.

Brædstrup: Det gamle Tinghus i Brædstrup går mod bedre tider. Teknik- og miljøudvalget i Horsens Kommune har nu sagt god for planen om at bruge 2,5 millioner kroner til renovering og vedligeholdelse af den gamle historiske og bevaringsværdige bygning, og håndværkerne kan rykke ind om få måneder.

Det er ingen hemmelighed, at Tinghuset på Østergade i flere år har været forsømt. Taget er utæt, og murværket trænger hårdt til en kærlig hånd.

Alligevel bliver Tinghuset stadig brugt af mange forskellige foreninger - blandt andet Brædstrupegnens Hjemstavnsforening. Over 30 grupper og foreninger anvender huset, og det er også hjemsted for lokalhistorisk arkiv og bliver brugt til kunstudstillinger og lignende arrangementer.

Med andre ord er Tinghuset, der stammer fra 1846, en form for medborgerhus, men tiden har ikke været mild ved den 171 år gamle bygning. Det rådes der bod på nu.

- Arbejdet med Tinghuset kan gå i gang midt på året. Det er især taget, vinduerne og facaden, der trænger til fornyelse, siger byrådsmedlem Jørgen Korshøj (V) fra Brædstrup, der glæder sig over, at bevillingen nu er på vej gennem systemet.

- Tinghuset bliver jo brugt særdeles flittigt, understreger Jørgen Korshøj.

Resultat af budgetforli

Beløbet på de 2,5 millioner kroner kommer fra teknik- og miljøudvalgets bygningsvedligeholdelsespulje, og det er en pæn stor del af årets pulje, der bliver brugt. Når Tinghus-renoveringen er klaret, vil der kun være 1,4 millioner kroner tilbage i puljen.

Tinghus-projektet er en del af forliget omkring det kommunale budget 2017, og projektet har ud over penge også fået en fyndig udtalelse med på vejen:

"Forligspartierne er enige om, at de stærke fællesskaber i Brædstrup er helt afgørende for Brædstrups fortsatte udvikling i forhold til vækst og bosætning. Et af samlingspunkterne for fællesskabet og de mange gode kræfter er det historiske Tinghus", lyder det blandt andet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce