Annonce
Horsens

Tinghuset i Brædstrup sættes i stand

Tinghuset i Brædstrup har i flere år trængt til en kærlig hånd. Nu afsætter Horsens Kommune omsider penge til vedligeholdelse. Arkivfoto

Det 171 år gamle Tinghus i Brædstrup skal renoveres for 2.5 millioner kroner.

Brædstrup: Det gamle Tinghus i Brædstrup går mod bedre tider. Teknik- og miljøudvalget i Horsens Kommune har nu sagt god for planen om at bruge 2,5 millioner kroner til renovering og vedligeholdelse af den gamle historiske og bevaringsværdige bygning, og håndværkerne kan rykke ind om få måneder.

Det er ingen hemmelighed, at Tinghuset på Østergade i flere år har været forsømt. Taget er utæt, og murværket trænger hårdt til en kærlig hånd.

Alligevel bliver Tinghuset stadig brugt af mange forskellige foreninger - blandt andet Brædstrupegnens Hjemstavnsforening. Over 30 grupper og foreninger anvender huset, og det er også hjemsted for lokalhistorisk arkiv og bliver brugt til kunstudstillinger og lignende arrangementer.

Med andre ord er Tinghuset, der stammer fra 1846, en form for medborgerhus, men tiden har ikke været mild ved den 171 år gamle bygning. Det rådes der bod på nu.

- Arbejdet med Tinghuset kan gå i gang midt på året. Det er især taget, vinduerne og facaden, der trænger til fornyelse, siger byrådsmedlem Jørgen Korshøj (V) fra Brædstrup, der glæder sig over, at bevillingen nu er på vej gennem systemet.

- Tinghuset bliver jo brugt særdeles flittigt, understreger Jørgen Korshøj.

Resultat af budgetforli

Beløbet på de 2,5 millioner kroner kommer fra teknik- og miljøudvalgets bygningsvedligeholdelsespulje, og det er en pæn stor del af årets pulje, der bliver brugt. Når Tinghus-renoveringen er klaret, vil der kun være 1,4 millioner kroner tilbage i puljen.

Tinghus-projektet er en del af forliget omkring det kommunale budget 2017, og projektet har ud over penge også fået en fyndig udtalelse med på vejen:

"Forligspartierne er enige om, at de stærke fællesskaber i Brædstrup er helt afgørende for Brædstrups fortsatte udvikling i forhold til vækst og bosætning. Et af samlingspunkterne for fællesskabet og de mange gode kræfter er det historiske Tinghus", lyder det blandt andet.

Annonce
Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Erhverv For abonnenter

På tirsdag åbner Horsens' største bilforretning: Tre etablerede mærker får selskab af nyt, sporty bilmærke

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Sport For abonnenter

Khalil Ahmad glippede millionkontrakten i NBA - få måneder senere sad han ensom i Keflavik: Mød Horsens IC-stjernen, der stadig drømmer om en returbillet over Atlanten

Horsens

Cyklist undrer sig: I weekenden er gadelyset tændt - i hverdagen kører han på arbejde i bælgravende mørke

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Horsens

Sauna var årsag til, at brandvæsenet måtte i aktion

AC Horsens For abonnenter

Storsejr i testkamp gav to positive og to negative svar

Kultur For abonnenter

Hårde tider og mere end fem timers debat i byrådssalen: Køb af Bygholm Gods udløste i 1922 et kvartals ekstra skat til Horsens-borgerne

Annonce