Annonce
Horsens

Tinghuset i Brædstrup sættes i stand

Tinghuset i Brædstrup har i flere år trængt til en kærlig hånd. Nu afsætter Horsens Kommune omsider penge til vedligeholdelse. Arkivfoto

Det 171 år gamle Tinghus i Brædstrup skal renoveres for 2.5 millioner kroner.

Brædstrup: Det gamle Tinghus i Brædstrup går mod bedre tider. Teknik- og miljøudvalget i Horsens Kommune har nu sagt god for planen om at bruge 2,5 millioner kroner til renovering og vedligeholdelse af den gamle historiske og bevaringsværdige bygning, og håndværkerne kan rykke ind om få måneder.

Det er ingen hemmelighed, at Tinghuset på Østergade i flere år har været forsømt. Taget er utæt, og murværket trænger hårdt til en kærlig hånd.

Alligevel bliver Tinghuset stadig brugt af mange forskellige foreninger - blandt andet Brædstrupegnens Hjemstavnsforening. Over 30 grupper og foreninger anvender huset, og det er også hjemsted for lokalhistorisk arkiv og bliver brugt til kunstudstillinger og lignende arrangementer.

Med andre ord er Tinghuset, der stammer fra 1846, en form for medborgerhus, men tiden har ikke været mild ved den 171 år gamle bygning. Det rådes der bod på nu.

- Arbejdet med Tinghuset kan gå i gang midt på året. Det er især taget, vinduerne og facaden, der trænger til fornyelse, siger byrådsmedlem Jørgen Korshøj (V) fra Brædstrup, der glæder sig over, at bevillingen nu er på vej gennem systemet.

- Tinghuset bliver jo brugt særdeles flittigt, understreger Jørgen Korshøj.

Annonce

Resultat af budgetforli

Beløbet på de 2,5 millioner kroner kommer fra teknik- og miljøudvalgets bygningsvedligeholdelsespulje, og det er en pæn stor del af årets pulje, der bliver brugt. Når Tinghus-renoveringen er klaret, vil der kun være 1,4 millioner kroner tilbage i puljen.

Tinghus-projektet er en del af forliget omkring det kommunale budget 2017, og projektet har ud over penge også fået en fyndig udtalelse med på vejen:

"Forligspartierne er enige om, at de stærke fællesskaber i Brædstrup er helt afgørende for Brædstrups fortsatte udvikling i forhold til vækst og bosætning. Et af samlingspunkterne for fællesskabet og de mange gode kræfter er det historiske Tinghus", lyder det blandt andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce