Annonce
Kultur

Tinderbox klar til at knitre igen: Fem nedslag i et tætpakket program

Det velkendte Tinderbox-skilt er klar til at lyse igen i år. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Nogle vil kalde det broget, andre vil kalde det mangfoldigt, men sikkert er det, at du med musikprogrammet på årets Tinderbox festival både kan fejre halvfjerdserne, firserne, halvfemserne, nullerne og tierne - alt efter temperament og humør. Der kommer nemlig alt fra Gnags til Greta Van Fleet og Macklemore til Michael Falch, når Tusindårsskoven i Odense for femte år lægger plads og rammer til Tinderbox festival. På avisen Danmark har vi haft tættekammen fremme og fundet fem nedslag i et tætpakket festivalprogram.

Brødtekst

1. Halvfemserfest

Halvfemserfesten rykker for en stund til Tusindårsskoven, når Haddaway og Dr. Alban går på scenen i Groovebox-teltet sammen. Nok er trinidadisk-tyske Haddaway selve definitionen på et one-hit-wonder, men når ens hit lever i absolut bedste velgående 26 år efter udgivelsen, behøver man jo egentlig slet ikke andre.

Den svenske tandlæge Dr. Alban har hele to kæmpehits med i tasken, Sing Hallelujah og It's my life, og det skal nok gå op i en højere treenighed med Haddaways gigahit What is love.

Er man ikke så meget til eurodance, men stadig et barn af halvfemserne, er der heldigvis hjælp at hente fra engelske Skunk Anansie og Den Gale Pose.

Hvem, hvad, hvor:

Haddaway og dr. Alban, torsdag 22.00, Groovebox

Skuink Anansie, fredag 14.05, Rød Scene

Den Gale Pose, natten til lørdag 00.20, Teltscenen

2. Firserfest

Legender er et ord, der ikke skal bruges for meget. Men. Det vil vi nu alligevel tillade os at gøre nu, for Duran Duran er legender, og der er garanti for hitparade fredag aften, når de indtager Tinderbox's Blå scene. Deres hitparade strækker sig over fire årtier, og selvom der nok vil blive spillet sange fra deres seneste album Paper Gods, er det altså de der firserhits vi længes efter.

Vi må indrømme, det også forholder sig sådan med vores alle sammens næsten danske Rick Astley. Han kommer med rygsækken fuld af musik, men det er jo nok, når han slår tonerne an til det 32 år gamle hit Never gonna give you up, at Teltscenen eksploderer i fællessang (og vi glæder os!).

Hvem, hvad, hvor:

Rick Astley, fredag 21.35, Teltscenen

Duran Duran, natten til lørdag 00.20, Blå scene

3. Neil Young

Nu vi er ved legenderne, ville det være decideret skamfuldt ikke også at placere canadiske Neil Young i legendekassen. Han er i virkeligheden for mange musikelskere en legendernes legende. Neil Young er da også på avisen Danmarks musikanmelder Simon Stauns liste over koncerter, man ikke gå glip på årets Tinderbox.

Med sig har den nu 73-årige Neil Young backingbandet Promise of the real, som han har spillet sammen med siden 2010.

Hvem, hvad, hvor:

Neil Young + Promise of the real, lørdag 22.35, Blå scene

4. Girlpower

Nej, Spice Girls kommer ikke, men der er heldigvis andre kvindelige artister med masser af "power".

Én af dem er 17-årige Billie Eilish, der på ret kort tid har fået et følge af fans, der tilbeder og nærmest føler en symbiose med hende. Hun fik sit første hit som 13-årig med Ocean Eyes, der er blevet streamet 194 millioner gange på musiktjenesten Spotify.

Lana Del Ray er en anden kvinde, der har det med at tryllebinde sine fans med sin melankolske konceptpop. Hun skød op som en raket, da hun i 2012 udgav sangen Video Games, og hendes debutalbum solgte 10 millioner eksemplarer.

Fynskfødte Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor kommer til Tinderbox med sit tredje album "I Told You’, I’d Tell Them Our Story", som Politikens anmelder kaldte et "futuristisk, drømmende værk om raves, venskaber, penge, stoffer og køn i Shanghai."

Og som kirsebærret på toppen af isvaflen, går Miley Cyrus på sent fredag aften. Hun kommer nok ikke svingende på en nedbrydningskugle, men mon ikke hun alligevel lægger festivalen ned, når hun spiller sit monsterhit Wrecking Ball.

Hvem, hvad, hvor:

Billie Eilish, torsdag 17.05, Rød scene

Lana Del Ray, torsdag 21.35, Blå scene

Lydmor, fredag 18.35, Teltscenen

Miley Cyrus, fredag 23.05, Rød scene

5. Live podcasts

P3-vært Pelle Peter Jensen har over fem sæsoner og 25 afsnit oprullet dansk raps historie i podcasten "Den nye stil - historien om dansk rap". Det er P3's populæreste podcast nogensinde, og har du endnu ikke hørt den, anbefaler vi, at du fluks kaster dig over den.

Det hele starter i 1982, da 17-årige Per Pedersen er på High School i USA og sender mixtapes hjem til lillebror Lars. Lars, der senere skulle blive til Chief 1, og så behøver vi vist ikke at sige mere.

Fredag kan Tinderbox-publikummet opleve podcasten live, for da går vært Pelle Peter Jensen på Groovebox-scenen sammen med to af hovedpersonerne fra serien. Vi ved ikke hvem, men håber da i vores stille sind, at Chief 1 er en af dem.

"Den grå side" er musiker Søren Rasteds podcast, hvor han og en gæst læser op for hinanden fra gamle udgaver af Ugens Rapport. Mottoet "porno skal høres og ikke ses" tager han med til Tinderbox, hvor han lørdag går på scenen med gæster og historier, der er "lige til grænsen - og lidt over".

Hvem, hvad, hvor:

"Den nye stil (live)" er en del af comedy-programmet fredag eftermiddag, og det er fra 14 til 17.

"Den grå side" er en del af comedy-programmet lørdag eftermiddag, og det er fra 14 til 17.

Tinderbox Festival

  • Tinderbox Festival er placeret i Tusindårsskoven i Odense og er fra torsdag 27. juni til lørdag 29. juni.
  • Der vil i de tre dage alle inklusive være på den gode side af 40.000 mennesker.
  • I skrivende stund er der stadig billetter til festivalen. En partoutbillet koster 2095 kroner, og en endagsbillet 1195 kroner.
  • Festivalen er kontantløs, men modtager til gengæld alle former for kort (dog ikke mobilepay).
  • Man må gerne medbringe solcreme, hvis det er på tube eller med pumpe. Man må ikke medbringe solcreme på trykflasker.
  • Man må ikke medbringe båndoptagere, videokameraer, spejlreflekskameraer eller professionelt fotoudstyr, og videooptagelser er ikke tilladt. Ej heller på telefonen.
  • Festivalpladsen åbner torsdag klokken 12.00.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce