Annonce
AC Horsens

Tilskuere fik smæk for skillingen: Masser af mål på Casa Arena

Mads Juel Andersen stod for AC Horsens' andet mål i opgøret mod FC Nordsjælland. Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix

Matej Delac viste målmandsspil af høj klasse mod FC Nordsjælland, der sammen med AC Horsens leverede en underholdende lørdags-forestilling på Casa Arena.

Horsens: Det har været lidt af en prøvelse at følge AC Horsens' hjemmekampe i efteråret, selv om holdet har en flot placering i Superligaen, men i hjemmekampen mod FC Nordsjælland fik de 2441 tilskuere smæk for skillingen.

Det blev 3-3 i en kamp, hvor begge forsvar blev udfordret til sidste dommerfløjt.

Det er længe siden, vi har set så mange udenlandske opkøbere og agenter til superligafodbold i Horsens som til kampen mod FC Nordsjælland.

Forklaringen var dog primært de unge Nordsjælland-spillere, der både er attraktive og salgsmodne.

VfB Stuttgart, Wolverhampton, Manchester United og IFK Norrköping var blot tre af de klubber, der var repræsenteret, men alt tyder på, at der er stille i butikken i AC Horsens efter det seneste transfervindues dramaer.

Det virker besynderligt, at AC's største fangst Kasper Junker til 4,5 millioner kroner måtte friste tilværelsen på bænken fra starten.

Annonce

Borring er kommet i gang

En af forklaringerne er, at Jonas Borring er kommet i gang for alvor. Han fremtvang straffespark til AC Horsens, da Andreas Skovgaard fældede ham. Sivert Heltne Nilsen kvitterede ved at score til 1-0 med sit første mål efter skiftet til dansk fodbold.

FC Nordsjællands største svaghed er hovedspillet. Det viste sig efter 14 minutter, da Mads Juel Andersen scorede til 2-0 efter hjørnespark.

Så blev AC Horsens ramt af laurbæreffekten, og Andreas Skov Olsen, U21-landsholdets angriber, scorede med et resolut venstrebensskud blot to minutter senere.

FC Nordsjællands meget unge hold kunne godt bruge et par af AC Horsens' fysisk stærke spillere, og omvendt kunne AC Horsens godt bruge et par elegante boldspillere til at pynte på det fodboldmæssige og på opfindsomheden.

AC-keeper Matej Delac var redningsmand i flere situationer til stor glæde for sin agent Andreas Laudrup, som så til fra tribunen.

Udligningen lå i luften, og efter 35 minutter scorede den norske spiller Ulrik Yttergaard Jenssen for gæsterne til 2-2, og samme spiller gjorde det til 3-2 efter 43 minutter under klumpspil foran Horsens-målet. Søren Reese fik chancen for at udligne kort før pausen, men uden held.

Udligningen kom tidligt

Det kom til gengæld efter 55 minutter, da Jonas Borring afsluttede et glimrende AC-angreb og scorede sikkert hos Nicolai Larsen.

Matej Delac diskede op med kampens flotteste redning igen kort efter, da der igen var laurbæreffekt.

Efter en time skiftede AC Horsens til et fire-mands-forsvar for at få lukket de værste huller, og Kasper Junker kom ind for at sætte fut i kontraerne.

Han viste tænder på de hurtige kontraer, men fik en hård behandling af Andreas Skovgaard, der så gult.

FC Nordsjælland havde flest chancer, men det var en kamp, som AC Horsens havde stor ære af. Dermed varmede "de gule" op til lokalopgøret mod VB, der spilles mandag 5.november i Vejle.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce