Annonce
Horsens

Tilskudspenge giver råd til 15 nye pædagoger i seks institutioner

Daginstitutionen Rytterkilden i Sundparken er en af de seks institutioner, som får del i de 21 millioner kroner, som Børne- og socialministeriet netop har uddelt til Horsens Kommune. Arkivfoto: Martin Ravn
Horsens Kommune får del i en pulje fra Børne- og Socialministeriet til flere pædagoger og pædagogiske assistenter i seks daginstitutioner.
Annonce

Horsens: Horsens Kommune har fået godt 21 millioner kroner over tre år til en styrket indsats over for de mindste, sårbare og udsatte børn i seks institutioner i Horsens. Pengene er øremærket til at ansætte flere pædagoger og pædagogiske assistenter i de seks daginstitutioner, som opfyldte kriterierne for tildeling.

Borgmester Peter Sørensen (S) er ikke overraskende meget begejstret for bevillingen.

- Jeg er rigtig glad - og på horsensiansk betyder det helt oppe i toppen, siger han.

- Det er jo nogle ekstra penge, som kan gøre en særlig indsats for nogle af de børn, som i forvejen har nogle udfordringer. De 1000 første dage er vigtige, og vi har selv sat penge af i budgettet til børnene, men nu kan vi sætte endnu større fokus på nogle af de børn, der har særlig brug for det.

Det er jo nogle ekstra penge, som kan gøre en særlig indsats for nogle af de børn, som i forvejen har nogle udfordringer. De 1000 første dage er vigtige, og vi har selv sat penge af i budgettet til børnene, men nu kan vi sætte endnu større fokus på nogle af de børn, der har særligt brug for det.

Peter Sørensen (S), borgmester

Annonce

15 nye pædagoger

Det er Børne- og Socialministeriet, der har bevilget de 21 millioner kroner til Horsens, og formålet er at fokusere på de første 1000 dage i børnenes liv, så flere sårbare børn får en god start på livet. For at få del i pengene skal institutionerne opfylde krav om, at mindst 25 procent af børnene skal have forældre, som får et fripladstilskud på 80 procent eller derover.

Pengene uddeles over en treårig periode.

- Det er et temmelig stort beløb, og pengene giver mulighed for flere hænder. Et sted mellem 13 og 15 flere pædagoger i de seks huse. Det er ikke, fordi der ikke er et enormt stort fokus og højt fagligt pædagogik niveau omkring de her børn i forvejen, men det her er med til at gøre det endnu stærkere og give tid til andre gode opgaver, lyder det fra borgmesteren.

Annonce

Forældrebetaling stiger ikke

I Horsens Kommune er det politisk bestemt, at forældre betaler 25 procent af prisen for en dagtilbudsplads. Derved stiger forældrebetalingen normalt, hvis daginstitutionerne får flere penge. Men borgmesteren regner ikke med, at det kommer til at ske i det her tilfælde.

- Det er ikke det, jeg er orienteret om. Det her er særlige penge, som lægges oveni til en særlig målgruppe, siger han.

Derudover regner han heller ikke med, at de ekstra ansigter forsvinder igen, når de tre år er gået.

- Jeg vil tillade mig at sige, at alt tyder på, at de ikke ryger igen - men man skal aldrig sige aldrig. Socialpuljerne har altid været der, men vi arbejder hele tiden på at ændre de socioøkonomiske faktorer, og ændrer de sig, kan man ikke udelukke, at pengene ikke kommer, men vi kigger også ind i minimumnormeringer, så man skal ikke være bekymret for at have et job, siger borgmesteren.

De seks institutioner i Horsens, som kan glæde sig til en andel af pengene, er Rytterkilden, Børnehuset Østreallé, Skolestien, Vuggestuen Miniflint, Søndermark og Børneasylet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Forældre testet positive for Covid-19: Skole opfordrer kammerater til at blive hjemme

Annonce