Annonce
Chefredaktøren anbefaler

Tillykke til ugens vindere i corona-lotteriet

Chefredaktør Lene Vestergaard, Horsens Folkeblad. Foto: Morten Pape
De heldige, der fik lov til at åbne på mandag, har det som forårskåde køer, der skal på græs.

Butiksejere, foreningsfolk og efterskoleelever, som i denne uge har trukket et af de heldige lodder i coronaens genåbnings-lotteri, er lige så kåde og dansende som køer, der kommer på græs.

Nogenlunde samme følelse har ældre og særligt udsatte, som efter at have fået en invitation til at bestille en vaccinationstid rent faktisk lykkes med at slippe gennem køen enten på nettet eller på telefonen. Det er mennesker, som ofte har levet endnu mere isoleret end os andre. I et helt år.

Tilbage står dem med nitterne. Butikscentre, afgangselever, frisører, elever på efterskoler her i området - og andre, som havde håbet og troet, at de kom med i denne runde af genåbningen. De får en ny chance 15. marts eller 6. april.

Tænker du, at det er der ikke lang tid til, kan jeg afsløre, at sådan ser en efterskoleelev, der har været hjemsendt siden før jul, overhovedet ikke på det. For slet ikke at tale om butiksejeren, der ikke kom med i første runde og er hårdt trængt på sin økonomi.

Bliver vi ved med at holde afstand, spritte af og færdes i små bobler, er chancen for, at de får gevinst i næste trækning, større. Så pas godt på dig og dine.

Butiksejere med armene over hovedet

Michael Kongsmark fra City Horsens jubler over genåbningen. Foto: Morten Pape

- Det er som juleaften, sagde den lokale citychef efter onsdagens pressemøde. Og på mandag er det så 3. juledag og store byttedag, har jeg lyst til at tilføje. Der er mange, der har julegaver, de skal have byttet - eller bare en kæmpe lyst til at komme ud og bruge nogle penge.

Som at lukke køerne ud på græs

- Vi har aldrig været mere klar

- Det er hårdt tiltrængt

Gid jeg havde valgt en skole på Bornholm

Søskendepar er ramt forskelligt af restriktioner i forbindelse med genåbning af efterskoler. Foto: Mads Dalegaard

Det kan være svært at forklare, hvorfor nogle efterskoler må åbne og andre ikke. Og det gør ondt, når storebror, der går på efterskole i Tarm, kan pakke tasken, men lillesøster, der går på efterskole i Aarhus, må blive hjemme og fortsætte sin online-undervisning.

Giv os vores ungdom tilbage

Bror pakker tasken, søster må blive hjemme

Svært at forklare eleverne

Hvad et efterskoleophold kan føre til...

Ellen Jørgensen kom til Danmark fra Slesvig for over 50 år siden og forelskede sig i sin Villy. Foto: Morten Pape

Apropos efterskoler er der vist ingen tvivl om, at de på mange måder kan ændre dit liv. Læs beretningen om Ellen, der fik et nyt hjemland efter et efterskoleophold for 60 år siden.

Ellen vendte aldrig tilbage til Tyskland

Køb lokalt

Der skal igen mere liv på gågaden i Odder. Foto: Nicolai Andersen

Butikkerne har brug for, at kunderne vender tilbage og ikke fortsætter med at handle på nettet. Det kræver en indsats fra såvel kunder som butikker og kommunen. Derfor smider Odder Byråd en halv million ind til en kickstart af handelslivet.

Politikerne kommer til hjælp

Er du i tvivl, kære mand, så spørg kvinden først

Susan Gyldenkilde har fået Helga-prisen for sin kamp for ligestilling. Foto: Morten Pape

Må mænd gerne flirte, og må de må holde døren for kvinder, hvis de har lyst til det? Selvfølgelig må de det, siger Susan Gyldenkilde. Spørg, hvis du som mand er usikker, for der er stor forskel på flirt og anerkendelse og på sexisme og overgreb.

Det handler ikke om at tage noget fra mændene

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce