Annonce
Læserbrev

Tillykke til foreningslivet og lokalsamfundene landet over med denne vigtige sejr for den sunde fornuft

Regeltyranniet skal hele tiden holdes nede, så vi også levner plads til det gode gamle princip "Frihed under ansvar".

Læserbrev: Undertiden laver vi den fejl i Folketinget, at et lovforslag efter vedtagelse giver ministre mulighed for, at der efterfølgende kan udstedes administrative regler, der tyranniserer borgerne, og som medfører unødvendigt bureaukrati.

Et grelt eksempel på sådanne tåbelige og overflødige regler er det krav om en såkaldt pladsfordelingsplan, der pålagde foreningslivet og mange lokalsamfund bøvl og store unødvendige udgifter.

Det går ikke!

Derfor stillede jeg for et par uger siden dette konkrete spørgsmål til boligministeren:

"Er ministeren indstillet på at droppe reglerne med krav om eksterne rådgivere i forbindelse med udarbejdelse af en pladsfordelingsplan i forbindelse med byfester, mindre festivaler, markeder, julefrokoster m.v., der koster dyrt for det lokale foreningsliv og dermed truer fællesskaber og aktiviteter i lokalsamfundet landet over?"

Ministeren har åbenbart lyttet til mig og andre, der har råbt vagt i gevær i denne sag. I hvert fald har han lige meddelt, at reglen alligevel ikke skal træde i kraft.

Det skal han have ros for.

Tillykke til foreningslivet og lokalsamfundene landet over med denne vigtige sejr for den sunde fornuft.

Regeltyranniet skal hele tiden holdes nede, så vi også levner plads til det gode gamle princip "Frihed under ansvar".

Annonce
Kristian Pihl Lorentzen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

21-årig uddelte ørefigener

Læserbrev

Nytårsskyts er lig med rædselsslagne dyr

Læserbrev: Så er der kun få uger til, at mange tusinde dyr igen skal lide under, at nogle fjolser ikke kan leve uden at fyre for omkring en halv milliard kroner nytårsskyts op i den blå luft. Dyrlæger vurderer, at ca. en tredjedel af landets hunde (ca. 180.000) lider alvorligt under skyderiet og ofte får alvorlige, varige skader. Landmænd fortæller, at deres heste, får og kvæg er rædselsslagne. En beboer midt på Djursland har fortalt mig, at hun hver nytårsdag oplever fugleflokke på mange hundrede kredse rundt i området, rimeligvis fordi der er fred for skytset langt ude på landet. Der må ganske vist kun fyres skyts af fra 27. december til 1. januar, men hvorfor i alverden er det så tilladt at forhandle skidtet allerede fra 15. december? Efter min mening burde det simpelthen være totalt forbudt for private at forhandle, importere eller bruge nytårsskyts. På Madeira er nytårsskyts for private forbudt, men nytårsaften er der i hovedbyen Funchal et show, som er et farveorgie af eksplosioner fra bjergsiderne omkring byen. Det samme kunne kommunerne gøre her i landet. Så kunne man også spare alle de millioner, som skadestuebehandling og operationer efter fyrværkeriskade koster samfundet hvert år. I Holland må privatpersoner kun fyre fyrværkeri af to dage om året, ligesom der i lande som Tyskland, Norge og Sverige kun må fyres af i ganske få dage omkring nytår. Hvorfor kan vi ikke indføre tilsvarende regler her i landet?

112

25-årig sigtet for vold på jagtbar

Horsens For abonnenter

Skulderklap: Præsten henter gerne sognebørn i sin lille gule bil

Annonce