Annonce
Horsens

Tillidsrepræsentant på Enner Mark: Mere tid alene i cellerne er den forkerte vej at gå

Maj-Britt Balle, tillidsrepræsentant for fængselsbetjente på Enner Mark Fængsel, er bekymret for udviklingen med, at indsatte skal tilbringe mere tid spærret inde i deres celler. Det vil amputere fængselsbetjentenes arbejde, siger hun blandt andet. Arkivfoto
Maj-Britt Balle frygter, at ordningen med, at indsatte skal tilbringe mere tid alene i cellerne på grund af personalemangel, bliver permanent.
Annonce

Enner: Det er at gå ned af en forkert vej, når vi laver øget indeluk på hverdage.

Det mener Maj-Britt Balle, lokalformand i Fængselsforbundet og tillidsrepræsentant i Enner Mark Fængsel.

For at imødekomme manglen på fængselbetjente indfører fængslet fra 1. maj, at de indsatte i hverdagene bliver vækket en time senere og bliver lukket inde på cellerne en time tidligere for at gå i seng.

Siden november sidste år har det været sådan i weekenden, men nu bliver hverdagene også inddraget, og det bekymrer Maj-Britt Balle.

- Mit arbejde har to ben; ét, der handler om orden og sikkerhed og ét, der handler om resocialisering af de indsatte. Jo bedre vi kender hinanden, des lettere er det det at undgå vold og trusler, men resocialisering bliver der nu mindre tid til, siger hun.

Annonce

Frygter det er permanent

Ledelsen bliver nødt til at kigge på, hvad der kan fjernes af opgaver for at undgå, at hverdagen bliver alt for presset for fængselsbetjentene, når tiden med de indsatte skæres ned med flere timer om dagen.

- Når folk bliver pressede, bliver de mere korte for hovedet, og så er det, vi risikerer misforståelser, påpeger Maj-Britt Balle.

Hun frygter, at det - som lige nu præsenteres som et pilotforsøg af Kriminalforsorgen - ender med at blive en permanent ordning.

- Jeg er klar over, at man siger, at det kun er for en periode, men min frygt er, at det ikke bliver rullet tilbage, hvis man kan drive fængslerne med mindre personale, mener hun.

Annonce

Jobbet bliver amputeret

Maj-Britt Balle ved godt, at mere indeluk for de indsatte udspringer af nød.

Men hun forudser, at jobbet som fængselsbetjent bliver amputeret, og at det derved bliver endnu sværere at rekruttere nye folk.

- Hvis jobbet alene kommer til at handle om orden og sikkerhed, og de indsatte ser os som nogle, der bare siger nej, skriver rapporter og udsteder bøder, er det ikke et attraktivt job at være i, siger Maj-Britt Balle.

Ifølge hende tog de indsatte i Enner Mark Fængsel det okay, da de i november fik at vide, at de skulle være låst inde i deres celler i længere tid. I Nyborg Statsfængsel, hvor de har kørt med mere indeluk hele ugen siden november, er det også indtil videre gået fint.

- Jeg har ikke hørt det store brokkeri fra de indsatte, men det har også været vinter. Jeg er spændt på, hvordan de reagerer, nu hvor det bliver sommer, siger Maj-Britt Balle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce