Annonce
Horsens

Tillidsmand om fyringsplaner: Nogen må virkelig sidde med en dårlig smag i munden

- Nogen må sidde med en meget dårlig smag i munden, lyder det fra Morten S. Grau, der er tillidsmand på Danish Crown i Horsens, efter det fredag stod klart, at slagteriet planlægger at reducere antallet af medarbejdere på det lokale slagteri med op til 175 medarbejdere. Arkivfoto
Morten S. Grau, der er tillidsmand på slagteriet i Horsens, mener, at både ledelsen på slagteriet og landmændene har svigtet slagterimedarbejderne.
Annonce

Horsens: Det var en chokeret tillidsmand på Danish Crown i Horsens, der fredag var med til møderne, da hans kolleger blev orienteret om, at op mod 175 ansatte på slagteriet i det nordlige Horsens står til at miste deres arbejde.

- Jeg må indrømme, at jeg er lidt chokeret. Og det er mine kolleger selvsagt også. Vi havde på fornemmelsen, at noget var undervejs, men vi havde nok ikke forestillet os, at det var slagteriet i Horsens, der skulle bære smerten alene, siger Morten S. Grau med henvisning til, at Horsens-slagteriet umiddelbart står til at skulle bære 175 af de planlagte i alt 200 fyringer i Danish Crown i denne omgang.

Han sender en del af skylden for de mange planlagte fyringer videre.

- Vi sidder som medarbejdere og har en følelse af, at nogle ikke har udvist rettidig omhu. Nogle har simpelthen sovet i timen, og det gælder både vores ledelse og vores leverandører, som jo også ejer slagteriet, siger Morten S. Grau.

Han mener, at flere af leverandørerne må sidde med en dårlig smag i munden ved udsigten til de voldsomme nedskæringer på slagteriet.

- Det handler om nogle lykkeriddere, der vælger at køre deres svin til Tyskland for at få marginalt højere priser for dem. De burde i stedet hjælpe med at holde på produktionen og arbejdspladserne herhjemme, siger tillidsmanden.

Annonce

Håber at reducere fyringer

Morten S. Grau understreger, at intet er afgjort endnu med hensyn til antallet af stillinger, der skal nedlægges på slagteriet. Nu går forhandlingerne mellem ledelse og tillidsfolk i gang, og Morten S. Grau har et klart formål med forhandlingerne.

- Allerhelst vil jeg selvfølgelig have pillet alle fyringer af listen. Men jeg er godt klar over, at det ikke er realistisk. Jeg håber dog, vi sammen kan finde løsninger, så vi kan få reduceret antallet af fyringer markant, siger han, der ikke giver meget for ledelsens håb om, at en del af de fyrede medarbejdere kan genansættes næste år.

- Det er selvfølgelig positivt, at man ikke lukker et slagteri eller et dag- eller aftenhold helt, for så er vi klar over, at det ikke kommer tilbage. Det kan godt være, at nogle af arbejdspladserne kan komme igen på den her måde. Men det er stadigvæk en meget hård omgang for slagteriet i Horsens lige nu, understreger tillidsmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce