Annonce
Horsens

Tillidsmand efter et halvt år med skolevold: Det er helt anderledes nu

Tillidsmanden på Horsens Byskole, afdeling Lindvigsvej, Ida Pinnerup Thomasen, vil være ekstra opmærksom på sine kolleger i fremtiden, så en lignende voldssituation håndteres med det samme. Arkivfoto: Morten Pape
Ida Pinnerup Thomasen har arbejdet på Horsens Byskoles afdeling Lindvigsvej siden 2005. I dag er hun tillidsmand og holder godt øje med kollegerne, så de ikke lander i lignende voldsforløb.

Horsens: Dagligt har ansatte på Horsens Byskoles afdeling Lindvigsvej lagt øre til alt fra "luder", "luk røven", "hund" og "fuck dig", og ugentligt har der været episoder med fysisk vold.

Blandt andet har ansatte oplevet at blive slået og sparket eller overfaldet bagfra, slået med knytnæve og truet med tæv. Det fremgår af en aktindsigt, som Horsens Folkeblad har fået fra Arbejdstilsynet, som i april gav afdelingen et påbud om at få rettet op på det dårlige arbejdsmiljø inden 15. januar 2020.

Ida Pinnerup Thomasen er i dag tillidsmand på afdelingen. Det var hun ikke, mens episoderne stod på, men hun har arbejdet som lærer på Lindvigsvej siden 2005 og har på første hånd oplevet, hvordan kolleger har været præget af det dårlige arbejdsmiljø. Hun understreger, at situationen, mens den stod på, var alt andet end normal.

- Det var en meget særlig situation - meget speciel og ekstrem, lyder det fra Ida Pinnerup Thomasen.

Annonce
Børnene tager afstand fra det, de har set, og vi har brugt tid på at tale med eleverne om hændelserne.

Ida Pinnerup Thomasen

Børn vænner sig til meget

Det var to børn fra mellemtrinnet - 4.-6. klasse - som stod for de fleste episoder af vold. De børn er ikke længere på skolen, og derfor har der ikke været rapporteret om vold siden sommerferien, men det betyder ikke, at sagerne er glemt. For lærerne har været på en stor opgave med både at tage hånd om hinanden og alle de børn, som uden skyld blev en del af uroen og volden på skolen.

- Børn vænner sig til meget, og det er ikke nødvendigvis godt. Børnene tager afstand fra det, de har set, og vi har brugt tid på at tale med eleverne om hændelserne. De er gode til at bruge deres trygge voksne, og når det stod på, prøvede vi altid at adskille dem, der lavede ballade, fra de andre, forklarer hun og indrømmer, at nogle gange er en opgave for stor, selv for dygtige lærere.

- Vi spænder vidt, men det her kan man ikke forvente, at en skolelærer kan klare. Der har været episoder med børn og forældre, som ligger udenfor, hvad vi troede, vi skulle prøve som lærere, men der er langt imellem, siger hun og peger på, at lærerne især ikke følte, at ledelsen var handlekraftig.

- Jeg har tillid til, at hvis vi står i en situation, som er ubehagelig, vil ledelsen se os, høre os og hjælpe os. Viljen til at høre manglede ikke, men hvad vi gør ved det - dét manglede. Vi var pressede, og det var ikke rart at se kolleger nervøse. Det var ikke en ønskværdig situation.

- Nu ved vi, hvornår vi skal handle

Ida Pinnerup Thomasen kigger tilbage på forløbet som et, hun ikke vil igennem igen, men hun er også fortrøstningsfuld. En ny skoleleder og øget opmærksomhed skal sikre, at hun og hendes kolleger ikke står i en lignende situation igen.

- Når man har oplevet noget køre af sporet - så ved vi, hvis vi nærmer os igen, at der skal handles, og det skal være nu. Den erfaring tager vi med os. Jeg er nok også ekstra opmærksom på kollegerne. Som tillidsmand er det mig, der sidder og spiser madpakker med dem, og det er vigtigt tidligt at spotte tingene og tage dem i optakten, siger hun.

- Vi går trygt på arbejde, og der er ro på. Nu har vi fået ny afdelingsleder, og vi er i gang med at lære hinanden at kende. Det ser helt anderledes ud nu. Jeg har været på skolen siden 2005, og jeg er glad for mit arbejde. Vi er der, fordi vi er smadderglade for børnegruppen, og vi kommer i hus med både skole og social læring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny café slår dørene op i Horsens

Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce