Annonce
Horsens

Tillidsfolk i kommunen: Vi ønsker ikke en whistleblower-ordning

Medarbejder takker nej til en whistleblower-ordning i Horsens Kommune. Behovet er der ikke, lyder det fra de 10 medarbejderrepræsentanter i Hovedmedudvalget. Arkivfoto: Morten Pape

Forud for byrådsmøde, hvor politikerne skal diskutere et forslag fra EL, V, K og DF om en whistleblower-ordning, melder medarbejderne pas. Behovet er der ikke, og det kan modarbejde den nuværende åbne kultur, lyder det fra samtlige medarbejderrepræsentanter i Hovedmedudvalget.

Horsens: Medarbejderne ønsker ikke en whistleblower-ordning i Horsens Kommune.

Sådan lyder den klare melding fra de kommunalt ansattes faglige bagland i Hovedmedudvalget, som er det øverste samarbejdsudvalg i kommunen.

Meldingen kommer forud for byrådsmødet mandag, hvor Enhedslisten, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti stiller et forslag om at sende deres udkast til en whistleblower-ordning i høring hos bl.a. Hovedmedudvalget.

Torsdag aften sendte medarbejderrepræsentanterne i udvalget et brev til politikerne i Horsens Byråd om sagen. Alle 10 medarbejderrepræsentanter har skrevet under på brevet, hvor der bl.a. står:

"Vi har allerede i dag et velfungerende Medudvalgs- og tillidsrepræsentantsystem, som kan hjælpe medarbejdere til at ytre sig. Kan/tør en medarbejder ikke selv gå til sin leder med en mistanke, vil det være naturligt at bruge sin TR (tillidsrepræentant, red.), sin AMR (arbejdsmiljørepræsentant, red.) eller sine medudvalgsrepræsenter. Vi er generelt ikke tilhængere af, at man skal kunne komme med anonyme beskyldninger, men skulle det vise sig at være eneste mulighed, mener vi, at det nuværende system kan håndtere dette."

Derudover skriver medarbejderne, at de mener, at en whistleblower-ordning imod deres ønske "understøtter en lukket individuel kultur, hvor man anonymt kan sladre om hinanden".

Vores grundholdning er, at en whistleblower-ordning er udtryk for en mistillid til systemet, som dybest set modarbejder vores arbejde som tillidsrepræsentanter.

Lotte Møller Jensen, fællestillidsmand for kommunens HK-ansatte

Brevet til politikerne

De 10 medarbejderrepræsentanter i Hovedmedudvalget sendte torsdag aften følgende brev til de 27 medlemmer af Horsens Byråd:Kære Politikere i Horsens Byråd!

Vi kan læse i Horsens Folkeblad, at nogle af jer synes, det er en god idé at indføre en whistleblower-ordning. Og kan se, at det er sat på dagsordenen til Byrådsmødet på tirsdag. Vi håber, at I, inden I evt. indfører en whistleblowerordning, vil drøfte det med os, medarbejderne i kommunen. Medarbejderrepræsentanterne i Hovedudvalget indgår meget gerne i en dialog med jer. Vi har erfaringer fra hverdagen og håber at I vil lytte til disse, inden I beslutter jer.

Ligesom jer er vi meget optagede af, at der i Horsens Kommune er en åben kultur, hvor alle medarbejdere tør stå frem, hvis de skulle opdage ulovligheder eller uregelmæssigheder. Derudover vil vi opfordre jer til at undersøge andre kommuner og regioners erfaringer med whistleblowerordninger, inden I beslutter, om vi skal have det samme.

På baggrund af avisartiklen og dagsorden til Byrådsmødet har vi drøftet vores holdning til en whistleblowerordning og det vil vi gerne dele med jer. Vi er enige om, at en whistleblower ordning ikke er noget, medarbejderne har brug for. Vi behøver ikke nye ordninger.

Vi har allerede i dag et velfungerende Medudvalgs- og tillidsrepræsentantsystem, som kan hjælpe medarbejdere til at ytre sig. Kan/tør en medarbejder ikke selv gå til sin leder med en mistanke, vil det være naturligt at bruge sin TR, sin AMR eller sine medudvalgsrepræsenter. Vi er generelt ikke tilhængere af, at man skal kunne komme med anonyme beskyldninger, men skulle det vise sig at være eneste mulighed, mener vi, at det nuværende system kan håndtere dette.

Medarbejderne ønsker et system, der understøtter åbenhed og tillid mellem ledere og medarbejdere og hvor vi har mulighed for at ytre os uden at skulle være bange for sanktioner. Vi oplever, at der i Horsens Kommune i dag er en kultur, hvor det er muligt at komme frem med selv svære ting og drøfte tingene i åbenhed. Den kultur vil vi gerne blive ved med at have og vi vil gerne bidrage til at gøre det endnu bedre.

En whistleblower ordning understøtter en lukket individuel kultur, hvor man anonymt kan sladre om hinanden. Det ønsker vi ikke. Ordningen kan være med til at skabe en kultur blandt medarbejdere og ledere, hvor man ikke først og fremmest bruger de officielle kanaler, men hellere henvender anonymt. Det kan skabe en frygt for at blive hængt ud for mindre forseelser, der begås utilsigtet. Vi ved fra andre steder, hvor man har whistleblower ordning, at den kan blive brugt til at chikanere andre medarbejdere og at det er yderst sjældent, at der er substans i de henvendelser, der kommer.

Vi tror ikke, at whistleblower ordningen vil blive brugt særlig meget af medarbejderne. Og hvorfor skabe en dyr ekstra ordning, når vi uden ekstra udgifter for Kommunen kan arbejde for det samme? Vi ser gerne, at vi gør mere ud af at oplyse de ansatte om deres rettigheder i forhold til at ytre sig, hvis de skulle støde ind i forhold, der er kritisable. Og at vi sammen oplyser borgerne, om at de kan henvende sig til Borgerrådgiveren, hvis de ikke kan komme igennem ad de officielle kanaler.

Derfor anbefaler vi, at vi fortsat løfter i flok. Øver os i at sige tingene ærligt og tillidsfuldt. Står ved det, vi siger. Det giver det bedste arbejdsmiljø for medarbejderne og de bedste resultater i hverdagen til gavn for borgerne.Med venlig hilsen Medarbejderrepræsentanterne i Hovedmedudvalget i Horsens Kommune

Yasmeen Hollesen (SL), Henrik Daugaard Christensen(BUPL), Claus Andersen(DL), Tommy Lund Christensen (3F), Vinnie Larsen (DS), Kirsten Hjortsberg Ramsing (AMR), Simon Schou (AMR), Helene Mai Krusborg (FAOD), Irene Jensen(FOA), Lotte Møller Jensen (HK)

Ville gerne have været i dialog

Lotte Møller Jensen, der er fællestillidsmand for ca. 500 HK-ansatte i kommunen, undrer sig over, at de fire partier ikke er gået i dialog med medarbejderne, før forslaget bliver stillet.

- Borgerrådgiveren er til for borgerne, men den her ordning vedrører medarbejderne direkte, så det ville da være naturligt at snakke med os først. Det er en lidt omvendt måde, man gør det på, siger hun.

- I dag har vi i kommunen en åben kultur baseret på tillid, og vi frygter, at en whistleblower-ordning kan føre til det modsatte, en lukket kultur, en sladrekultur. Vi kan helt sikkert blive bedre i tillidsmandssystemet, men det er så den vej, vi skal arbejde - inden for det nuværende system. Medarbejderne skal kunne henvende sig trygt til os og være sikker på at blive behandlet på en sober måde, siger hun.

- Hvordan vil I forholde jer, hvis det bliver vedtaget, at forslaget skal i høring?

- Så vil vi diskutere det igen, men jeg er ret sikker på, at vores høringssvar vil afspejle, at det her ikke er et ønske fra medarbejderne. Vores grundholdning er, at en whistleblower-ordning er udtryk for en mistillid til systemet, som dybest set modarbejder vores arbejde som tillidsrepræsentanter, siger Lotte Møller Jensen, der opfordrer sine HK-kolleger til at møde op og følge debatten i byrådssalen på mandag kl. 17.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Politiet har ingen fartmålinger: Alligevel er Lars' Tesla beslaglagt på sjette måned

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce