Annonce
Odder

Tilfreds Snærildgård-nabo: Byrådet tager os alvorligt

Thomas Gajda Jørgensen (længst til højre) er tilfreds med, at lokalplanforslaget skal ændres. Han afventer nu det nye forslag. Foto: Morten Pape
Byrådet sendte på et møde mandag aften lokalplanforslaget til området ved Snærildgård tilbage i udvalg. Det er et godt tegn ifølge en af de berørte beboere.

Odder: I sidste uge meddelte kommunen på sin hjemmeside, at lokalplanforslaget til området ved Snærildgård ikke blev sendt i høring, selvom byrådet besluttede at gøre det på et møde i starten af oktober. Mandag aften sendte byrådet så officielt lokalplanen tilbage til miljø-, teknik- og klimaudvalget, så et nyt forslag kan udarbejdes.

Det vækker tilfredshed blandt Snærildgårds naboer, selvom armene ikke hæves helt endnu.

- Det tyder da i hvert fald på, at byrådet tager problemerne alvorligt, og det er fint. Men vi ved jo ikke, hvad et nyt forslag kommer til at indeholde, siger Thomas Gajda Jørgensen, som bor på Høghus 44.

Hvis han kan få lov at bestemme, skal det nye forslag tage mere hensyn til de nuværende beboere i området. Der er i hvert fald to ting, som han meget gerne ser taget ud af planerne.

- Jeg håber ikke, at der bliver bygget i to etager ud til de eksisterende boliger. Og så håber jeg også, at der kan blive tilkørsel til de nye boliger fra Snærildvej i stedet for Overskov, siger han.

Sagens udvikling

7. oktober: Byrådet beslutter at sende lokalplanforslaget for området ved Snærildgård i offentlig høring. Det sker, selvom flere politikere på byrådsmødet udtrykker skepsis mod forslagets udformning.

30. oktober: Odder Kommune meddeler på sin hjemmeside, at forslaget alligevel ikke skal i høring. Begrundelsen er, at forslaget ikke blev godkendt på byrådsmødet 7. oktober.

11. november: Byrådet sender forslaget tilbage til miljø-, teknik- og klimaudvalget, som nu skal nå frem til et nyt forslag.

Kunne være afblæst tidligere

Thomas Gajda Jørgensen er glad for, at det første forslag endte med at blive stoppet, men han mener sagtens, det kunne være sket tidligere.

- Jeg kunne godt tænke mig, at folkene i forvaltningen havde stillet sig lidt mere kritiske overfor forslaget. Og miljø-, teknik- og klimaudvalget burde måske have opdaget, at de nye boliger ville komme til at ligge meget tæt op ad vores, siger han.

For hvis politikerne ikke selv har antennerne ude, er det muligt, at andre lignende forslag bare stryger direkte igennem systemet. Ifølge Thomas Gajda Jørgensen var det nærmest et tilfælde, at områdets beboere opdagede, at forslaget skulle behandles i byrådet, og hvis de ikke havde opdaget det, var der ikke opstået den modstand, som til sidst fik politikerne til at tøve.

- Jeg forstår ikke, hvorfor naboerne til Snærildgård ikke er blevet oplyst direkte om lokalplanforslaget, siger Thomas Gajda Jørgensen og efterlyser en besked i e-boks til berørte borgere.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bekymrede beboere i sydbyen: Hvad er en lokalplan egentlig værd, hvis man kan dispensere fra den uden hæmninger?

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Radikale har fravalgt Socialdemokratiet i valgforbund: Det er et demokratisk problem, at S har så stor magt

Erhverv For abonnenter

75-årig forvalter arbejder på fuld tid og fejrer 50-års jubilæum: Jeg stopper, når jeg bliver gammel

Horsens

16-årig og 17-årig anholdt: Højlydt, frembrusende og råbte 'politivold' efter betjente

Kultur

28-årig horsensianer har tit været gæst til musical: Nu går han på scenen som en skræmt løve

Sport

Fornem OL-start for Anne-Marie Rindom

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Lad os udvikle Lilli Gyldenkildes Torv til noget fantastisk: Skal vi tale Horsens op eller ned?

Kultur

Data-arkæolog krydser fingre for hjælp i Horsens: Hvem ved noget om dette ultra-sjældne apparat?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Odder

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Sport

Mixeddouble var tæt på at slå top-par: Horsensiansk badmintonspiller så godt som ude af OL

Erhverv For abonnenter

En helt ekstrem situation: Dobbelt-op på udfordringer slagtede økonomien på fjerkræslagteri

Horsens

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Annonce