Annonce
Odder

Tilfreds Snærildgård-nabo: Byrådet tager os alvorligt

Thomas Gajda Jørgensen (længst til højre) er tilfreds med, at lokalplanforslaget skal ændres. Han afventer nu det nye forslag. Foto: Morten Pape
Byrådet sendte på et møde mandag aften lokalplanforslaget til området ved Snærildgård tilbage i udvalg. Det er et godt tegn ifølge en af de berørte beboere.
Annonce

Odder: I sidste uge meddelte kommunen på sin hjemmeside, at lokalplanforslaget til området ved Snærildgård ikke blev sendt i høring, selvom byrådet besluttede at gøre det på et møde i starten af oktober. Mandag aften sendte byrådet så officielt lokalplanen tilbage til miljø-, teknik- og klimaudvalget, så et nyt forslag kan udarbejdes.

Det vækker tilfredshed blandt Snærildgårds naboer, selvom armene ikke hæves helt endnu.

- Det tyder da i hvert fald på, at byrådet tager problemerne alvorligt, og det er fint. Men vi ved jo ikke, hvad et nyt forslag kommer til at indeholde, siger Thomas Gajda Jørgensen, som bor på Høghus 44.

Hvis han kan få lov at bestemme, skal det nye forslag tage mere hensyn til de nuværende beboere i området. Der er i hvert fald to ting, som han meget gerne ser taget ud af planerne.

- Jeg håber ikke, at der bliver bygget i to etager ud til de eksisterende boliger. Og så håber jeg også, at der kan blive tilkørsel til de nye boliger fra Snærildvej i stedet for Overskov, siger han.

Sagens udvikling

7. oktober: Byrådet beslutter at sende lokalplanforslaget for området ved Snærildgård i offentlig høring. Det sker, selvom flere politikere på byrådsmødet udtrykker skepsis mod forslagets udformning.

30. oktober: Odder Kommune meddeler på sin hjemmeside, at forslaget alligevel ikke skal i høring. Begrundelsen er, at forslaget ikke blev godkendt på byrådsmødet 7. oktober.

11. november: Byrådet sender forslaget tilbage til miljø-, teknik- og klimaudvalget, som nu skal nå frem til et nyt forslag.

Annonce

Kunne være afblæst tidligere

Thomas Gajda Jørgensen er glad for, at det første forslag endte med at blive stoppet, men han mener sagtens, det kunne være sket tidligere.

- Jeg kunne godt tænke mig, at folkene i forvaltningen havde stillet sig lidt mere kritiske overfor forslaget. Og miljø-, teknik- og klimaudvalget burde måske have opdaget, at de nye boliger ville komme til at ligge meget tæt op ad vores, siger han.

For hvis politikerne ikke selv har antennerne ude, er det muligt, at andre lignende forslag bare stryger direkte igennem systemet. Ifølge Thomas Gajda Jørgensen var det nærmest et tilfælde, at områdets beboere opdagede, at forslaget skulle behandles i byrådet, og hvis de ikke havde opdaget det, var der ikke opstået den modstand, som til sidst fik politikerne til at tøve.

- Jeg forstår ikke, hvorfor naboerne til Snærildgård ikke er blevet oplyst direkte om lokalplanforslaget, siger Thomas Gajda Jørgensen og efterlyser en besked i e-boks til berørte borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce