Annonce
Odder

Tilflytterfamilie: Vores børn fik ikke sagt farvel

12-årige Asta Grønning fik ikke sagt ordentligt farvel til sine klassekammerater i Kolt-Hasselager i april sidste år, og det har heller ikke været så nemt at få en masse nye venner, fordi coronaen har sat præg på skole- og fritidsliv siden familien flyttede til Odder sidste forår. Foto: Morten Pape
Mens forældrene nyder tiden med familien, så er det hårdere for børnene, der ikke har nået at få nye venner i det år, familien har boet i Odder.
Annonce

Odder: Drømmen om et større hus med plads til både far, mor, to kreative børn en helt ny lillebror, gik i opfyldelse, da Thomas og Julie Grønning sidste år i april byttede det lille hus i Kolt Hasselager ud med en stor 70'er villa i Pipkvarteret i Odder.

Det, de ikke lige havde taget med i ligningen, var corona.

- Vores to ældste børn fik ikke sagt farvel til børnehaven og klassen. De blev revet ud af en virkelighed og over til noget nyt, mens alt var lukket ned, siger Thomas Grønning.

Sønnen Gustav begyndte i 0. klasse efter sommerferien, mens datteren Asta begyndte i 6. klasse på Skovbakken, men på grund af coronarestriktionerne har ingen af børnene for alvor  nået at få nye venner.

Thomas og Julie Grønning flyttede til Odder i april sidste år sammen med deres tre børn. På mandag starter familiens mellemste Gustav igen i den 0. klasse han stort set ikke har lært at kende. Han synes, det er lidt snyd at storesøster Asta skal blive hjemme med mor, far og lillebror, men glæder sig også til at være sammen med nogle jævnaldrende. Foto: Morten Pape

Forældrene har været til et enkelt forældremøde, men ikke nogen arrangementer med mulighed for at lære andre forældre at kende.

- Det er sådan set gået over al forventning med børnene, men når man starter på noget nyt på distancen, så er det sociale svært, og når man går i 0. klasse, så er det jo det vigtigste, siger Thomas Grønning, der var med i forældrebestyrelserne på børnenes tidligere skoler og institutioner.

- Men det engagement har der jo heller ikke rigtig været mulighed for endnu, tilføjer han.

Annonce

Ny klasse igen

For datteren Asta fungerer hjemmeskolen fagligt ret godt, men det er ikke mange veninder, hun har set det sidste år.

- Det er synd for børnene. Og så skal der endda laves nye klasser næste år, siger Thomas Grønning om datterens klasse.

Parret har også Johannes på 15 måneder, der lige nåede at blive kørt ind i vuggestue, da det hele lukkede ned igen før jul.

- Så det skal vi gøre en gang til.

Annonce

Nyuddannet og jobsøgende

Julie Grønning er nyuddannet og jobsøgende lærer og var på barsel med parrets yngste Johannes, da familien flyttede til Odder.

- Det ville være noget af en udfordring for både elever og lærer, hvis hun skulle starte nyt lærerjob med at lave hjemmeskole uden at kende børnene, siger Thomas Grønning.


Jeg tror, at når det hele igen kører for fuld hammer, så vil vi tænke tilbage på denne her tid som noget hyggeligt.

Thomas Grønning


Til gengæld har hun så tid til at lære sine egne børn rigtig godt at kende.

- Vi flyttede til Odder for at få mere plads, og det har vi heldigvis fået, så vi river ikke hovederne af hinanden, for vi behøver ikke alle sammen sidde om det samme bord hele dagen, siger faren.

Og fra på mandag skal mellemstebarnet Gustav som den første i skole igen. Ikke at det i første omgang vakte jubel.

- Han synes, det var snyd, fordi han er den eneste, der skal afsted, men jeg er sikker på, at han kommer glad hjem den første dag, når han har været sammen med andre børn, siger faren.

- Vi har faktisk indtryk af at have glade børn, selvom det også er hårdt for dem, og jeg tror, at når det hele igen kører for fuld hammer, så vil vi tænke tilbage på denne her tid som noget hyggeligt. Det bliver jo den eneste gang, hvor vi alle er hjemme på en gang - og har tid, siger Thomas Grønning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce