Annonce
Hedensted

Tilflyttere får musikken til at spille i Snaptun: Arrangerer fem lørdage med livemusik på havnen

Berit Jacobsen, Jan Bækgaard og Vibeke Gjendem er tilflyttere. De har boet i Snaptun i godt et år, og nu er de parate til at byde på musik på havnen og under åben himmel. Foto: Emil Fibiger
Trekløver har med lokale kræfters hjælp fået en sommerscene op at stå på havnen i Snaptun.

Snaptun: Muslingefesten i Snaptun er aflyst for andet år i træk, men der bliver alligevel noget festligt for lokale og gæster i havnebyen at mødes om.

På erhvervshavnens område arrangerer Snaptun Sommerscene fem lørdage med gratis livemusik.

Sommerscenen er et nyt projekt, som hører under Snaptun Lokalråd og har de tre tilflyttere Jan Bækgaard, Berit Jacobsen og Vibeke Gjendem som drivkræfter.

Annonce

De to førstnævnte, Jan Bækgaard og Berit Jacobsen, er gift og flyttede fra Bryrup nær Brædstrup til Snaptun i maj sidste år.


Vi vil gerne give lokale borgere noget at være sammen om. Der er kommet mange tilflyttere i Snaptun, så det her kan være noget, hvor man kan lære hinanden at kende.

Jan Bækgaard


Parret er musikalske og fik ideen til at lave en sommerscene, da de så, der skulle holdes et borgerbudgetmøde med henblik på at uddele penge til nye lokale projekter.

- Jeg har været musiker i mange år, og Berit har sunget i kor i mange år. Vi syntes, det kunne være godt at få noget musik og underholdning herned, så vi fandt på, at man kunne lave en sommerscene lidt ligesom i Apotekergården i Horsens, fortæller Jan Bækgaard med henvisning til foreningen Folkescenen Horsens.

Ansøgninger gav bid

På borgerbudgetmødet fik forslaget ikke stemmer nok til at blive tildelt penge. Men Peter Altenborg fra Snaptun Lokalråd foreslog, at de prøvede at søge om midler i andre puljer.

Parret stiftede først en forening. Siden er foreningen kommet ind under Snaptun Lokalråd for nemmere at kunne søge om penge. Og med tildeling af 30.000 kr. fra Hedensted Kommunes Kulturpulje er det blevet muligt at komme fra land.

Jan Bækgaard og Berit Jacobsen på bor vej med Vibeke Gjendem (th.). De er flyttet til byen næsten samtidigt, og foruden interessen for musik er de er fælles om glæden ved at være tæt på hav og flot natur. Foto: Emil Fibiger

Det var først planen at lave spillested bag byens kajakklub, men på grund af modstand fra naboer blev den ide droppet.

Annonce

Hjulpet af beboer

I stedet har projektet fået tilskuerplads på et område tilhørende erhvervshavnen og en naturlig sceneplads på den højtliggende græsplæne ud for Havnevej 18. Beboeren Kurt Christensen har stillet sin forhave til rådighed.

- Så kan jeg jo selv høre det. Vi har jo ikke havnefest i år, så det er fint nok, at der kommer noget musik i stedet for, siger han til Folkebladet.

Der er indkøbt borde og bænke, så folk kan tage plads på havnearealet og nyde musikken.

- Vi har 64 siddepladser, men man kan også stå eller tage en camping- eller festivalstol med. Og så har vi gode naboer i bistroen og cafeen, hvor folk kan forsyne sig med drikkevarer og mad, siger Jan Bækgaard.

Annonce

Naturen trækker

Det var naturen og havneidyllen, der trak ham og hustruen til Snaptun sidste år.

- Her er jo rigtigt skønt. Både havet og skoven og markerne. Der er naturstier, og man kan høre den lille færge tøffe, siger Jan Bækgaard, der som ung gerne tog cyklen eller knallerten til Snaptun og også er kommet i byen for at spille musik på færgegården.

I Snaptun har han og Berit Jacobsen lært Vibeke Gjendem at kende. Hun flyttede til byen kort tid efter dem selv og er blevet en del af Snaptun Sommerscene.

På stensætningen ved Havnevej 18 har de optrædende musikere en naturlig scene. Neden for på havnens areal kan publikum sidde og nyde musikken. Foto: Emil Fibiger

- Det lød som en god ide. Jeg har været med i musikforeningen Nørregade 51 i Horsens og har brugt musiklivet i Horsens meget, så det var naturligt for mig at gå ind i det, siger Vibeke Gjendem.

Annonce

Folkeligt og festligt

Trekløveret er imponeret over den opbakning, de har fået som tilflyttere.

De har booket Spillemændene fra Hjarnø til sommerscenens åbning lørdag 24. juli i eftermiddagstimerne. I august står den på stomp-show og pop. Og til september vil der være jazz og blandet lokal musik til øregangene.

- Der skal være musik for enhver for hver smag. Det skal være folkeligt og festligt og så vidt muligt lokalt, siger Jan Bækgaard, der håber på et godt fremmøde til arrangementerne, der vil blive slået op på Facebook og på plakater.

Arrangementerne er ikke underlagt krav om coronapas. Der vil således ikke være kontrol med det.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

S kridter banen op til valgkamp: Flere penge og nyt slagkraftigt politisk udvalg skal sætte turbo på den grønne dagsorden

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Sport

Odders Anders Skaarup skal møde puljevinder i kvartfinalen

Sport

Anne-Marie Rindom boltrer sig i de vilde bølger

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Annonce