Annonce
Horsens

Tilde blev trukket efter scooter og døde af kvæstelserne: - Hun var lyspunktet i min svigerfars liv

Scooterne kom kørende fra Borgergade og ned ad Fugholm, hvor gennemkørsel - som Anni Andersen også refererer - ikke er tilladt. Chihuahuaen Tilde blev seks år gammel. Fotos: Nicolai Skovgård/Privatfoto efter tilladelse fra Anni Andersen
Chihuahuaen Tildes hundesnor blev fanget af en scooter, der trak hunden afsted efter sig, indtil snoren knækkede. Tilde overlevede ikke, og scooteren kørte derfra, så nu håber familien, at vidner kan hjælpe med at få fat i køreren.
Annonce

Horsens: Fredagen endte intet mindre en tragisk for Anni Andersens svigerforældre, der havde taget deres hund Tilde med til Horsens og sad uden for på en café på hjørnet af Fugholm og Åboulevarden.

En episode ved 16-tiden med to scootere endte med at koste Tilde, der var en seks år gammel chihuahua, livet, og nu håber den sønderknuste familie, at scooterkørerne kan blive fundet og stillet til ansvar.


Min svigermor kunne stadig fornemme, at der var liv i Tilde, så hun prøvede med kunstigt åndedræt, men Tilde var død, inden de nåede til Bygholm.

Anni Andersen


Svigerforældrene, der er i pensionsalderen, ønsker ikke selv at udtale sig, men Anni Andersen gengiver episoden, som hun har fået den fortalt:

- Mine svigerforældre havde siddet på cafeen og fået en enkelt med et vennepar, og fordi de sidder udenfor, vælger min svigerfar at hente Tilde i bilen. Hun skal lige have tisset af, og som jeg forstår det, står min svigerfar derfor på modsatte hjørne af cafeen, da han ser to scootere komme kørende nedad Fugholm fra Borgergade, lyder det fra Anni Andersen, der påpeger, at man ikke må bruge Fugholm til gennemkørsel.

- Min svigerfar er meget ligetil, så han råber, om de ikke vil sætte farten ned, men de gasser op i stedet for, og en af scooterne kommer mellem min svigerfar og Tilde og får hundesnoren viklet ind i scooteren på en eller anden måde. Min svigerfar når ikke at få trukket Tilde til sig, og da snoren får fat i scooteren, bliver den rykket ud af hånden på ham.

- Så ser de bare den lille hund blive trukket efter scooteren. Min svigerfar kan ingenting gøre, og selv om han råber og skriger, fortsætter de bare, siger Anni Andersen, der er tydelig berørt af episoden, da hun fortæller den via telefon til Folkebladet.

Til sidst knækker snoren, og de to scootere fortsætter mod Rådhustorvet, mens svigerforældrene haster mod Bygholm Dyrehospital.

- Min svigermor kunne stadig fornemme, at der var liv i Tilde, så hun prøvede med kunstigt åndedræt, men Tilde var død, inden de nåede til Bygholm, siger Anni Andersen.

Annonce

Stor debat på Facebook

Episoden fik fredag aften Anni Andersens søster, Dorit Hartvigsen, til at efterlyse vidner på Facebook via gruppen "Horsens". Havde nogen set de to sorte scootere ført af to personer med sorte hjelme?

Her væltede det hurtigt ind med forskellige kommentarer, blandt andet fra en, der havde set episoden, og som skrev, at hun bemærkede, at scooterkøreren vendte sig om og så, at hunden hang efter, men at køreren derefter ikke stoppede - i stedet gassede vedkommende nærmere yderligere op.


Nogen vil måske sige, at "det bare er en hund," men det var Tilde ikke for min svigerfar. Hun var en redningskrans for en mand, der havde haft det rigtig svært. Efter han fik Tilde, blev det et lyspunkt i hans liv, og så sker der noget så utaknemmeligt som det her.

Anni Andersen


Det blev også nævnt af flere, at de har oplevet scootere køre rundt på gågadearealerne, hvor der ved alle indgange er skiltet med "Knallert forbudt".

- Til sidst slukkede jeg for kommentarerne, fordi jeg syntes, det tog en grim drejning. Meningen var, at vi ville finde nummerpladerne, som vi kunne give videre til politiet, så de kunne gøre noget ved sagen. Det ville de være forpligtet til, når de fik det serveret på et sølvfad, siger Dorit Hartvigsen.

Opslaget er siden blevet slettet fra gruppen, men ikke fra Dorit Hartvigsens egen Facebook-profil.

Dorit Hartvigsen eller Anni Andersen kan ikke vide, om scooterkørerne bevidst er flygtet fra stedet, om de ikke har opdaget uheldet, eller om de måske er kørt væk i chok over, hvad der er sket. Men de hæfter sig begge ved Facobook-kommentaren om, at en af kørerne skulle have vendt sig om og set hunden, og de håber, at kørerne enten melder sig selv eller bliver fundet.

- Jeg synes, de skal have en straf. En bøde eller fratagelse af kørekortet. Det skal ikke bare være en skideballe, for det lærer de ikke noget af. Hvad sker der næste gang, de kører ulovligt rundt inde midt i byen? Det kan være et barn, de rammer, siger Anni Andersen.

Annonce

Anmeldt til politiet

Hun fortæller, at sagen skulle være anmeldt til politiet, men i første omgang var der ikke landet en anmeldelse hos Sydøstjyllands Politi. Det blev der lavet om på lørdag klokken 12.30, kan vagtchef John Skjødt berette:

- Der får vi en anmeldelse om en episode på hjørnet af Fugholm og Åboulevarden, hvor der er set to scootere påkøre en hund, som afgår ved døden, siger han og uddyber, at det er en sag, hvor der skal tilgås yderligere oplysninger, og derfor vil den blive kigget på mandag.

- Der er sandsynligvis flere vidner og muligvis også noget videoovervågning, der skal kigges igennem, men indtil videre kan jeg i hvert fald bekræfte anmeldelsen, siger vagtchefen, der ikke har fået nærmere signalement med i anmeldelsen.

I forhold til Facebook-kommentarerne om flere episoder med scooterkørsel på gågaderne, kan John Skjødt fortælle, at politiet er opmærksom på det.

- Vi får løbende henvendelser om, at nogen kører ulovligt på scooter - og det gælder alle byer, ikke kun Horsens. Vi er opmærksomme på det og forsøger at være til stede med patruljer på de rigtige tidspunkter. Det kræver helst, at vi er til stede, for det er ikke sikkert, at det er en registreret knallert, og det er ikke sikkert, at føreren også er ejer af den, siger han.

Annonce

En redningskrans, et lyspunkt

For Anni Andersens svigerforældre har episoden påvirket dem meget, fortæller hun. Det gælder også resten af familien.

- Vi er i den grad i chok. Men jeg er nok mere vred end ked af det. Vred over, at sådan noget kan ske - og vred på mine svigerforældres vegne, for de er kun i sorg lige nu, siger hun.

- Nogen vil måske sige, at "det bare er en hund," men det var Tilde ikke for min svigerfar. Hun var en redningskrans for en mand, der havde haft det rigtig svært. Efter han fik Tilde, blev det et lyspunkt i hans liv, og så sker der noget så utaknemmeligt som det her, siger Anni Andersen.

Har man set noget til episoden eller kan hjælpe politiet i efterforskningen, kan man ringe på telefonnummer 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce