Annonce
Odder

Tilbud til nybagte forældre: Køb babymad i måltidskasser

Nete Vorgaard Holme med en af måltidskasserne som, når de er fyldt op, vil indeholde masser af små måltider til babyer. Foto: Søren E. Alwan
Nete Vorgaard Holme har stor succes med at lave supper og gryderetter i den gamle præstegård i Hundslund. Nu vil hun også sælge måltidskasser med babymad.
Annonce

Hundslund: Det dufter fra kød- og suppegryderne i den gamle præstegård i Hundslund, hvor Nete Vorgaard Holme i 2013 etablerede Supperiet, som i dag leverer hjemmelavet frossen suppe til dagligvarebutikker landet over. Siden kom fremstillingen af færdigretter til, og det seneste skud på stammen er måltidskasser til babyer.

- Jeg glæder mig helt vildt til at afprøve konceptet, og så vidt jeg ved, får jeg ingen direkte konkurrenter, idet man i dag kun kan købe økologisk babymad, som er varmebehandlet. Mit er frosset ned straks efter fremstillingen, fortæller indehaveren, der løbende laver aftaler med dagligvarebutikker om at levere specielt økologiske supper til deres frysediske. Endvidere fremstiller hun mad til selskaber.

De unge børnefamilier har tilsyneladende i dag så travlt som aldrig før. Og det samtidig med, at de selvfølgelig vil deres børn det bedste. Måske kan mine måltidskasser lette deres hverdag en smule.

Nete Vorgaard Holme, indehaver af Supperiet i Hundslund

Annonce

Lige til mikroovnen

Men hvorfor nu babymad? Nete Vorgaard Holme, der selv er bedstemor, har i de senere år noteret sig, at børnefamilier ganske ofte holder sig til økologiske fødevarer, og at mange benytter sig af de såkaldte måltidskasser med indlagte opskrifter på, hvordan maden skal fremstilles.

- Så var det jeg kom til at tænke på, at der manglede noget til babyerne. Desuden befinder forældre sig ofte et sted, hvor de ikke kan tilberede mad til deres babyer. Mine måltider kræver kun en mikrobølgeovn. Derfor tror jeg på, at der findes et marked, siger suppemageren, der under udviklingen af måltiderne har konsulteret både diætister, sundhedsplejerske samt sine egne og flere babyers smagsløg.

- Ideen er jo, at måltiderne hverken må indeholde krydderier, salt eller sukker, så det er ikke uvæsentligt, hvad man blander sammen. For eksempel har jeg fundet ud af, at mosede hindbær er ret sure, men at de smager ganske godt, når de blandes med bananskiver. For babyerne skal jo også kunne lide maden, siger hun.

Annonce

Tilført modermælkserstatning

I første omgang vil måltidskasserne til babyer blive fremstillet i to varianter: en med 25 enheder til babyer på fire-seks måneder og en til babyer ældre end seks måneder og med 20 enheder. Ud over størrelsen på det enkelte måltider vil der i kassen til de ældste babyer også være kødboller. For begge kassers vedkommende vil der være ni varianter: tre med frugt og seks med grønt/kødboller. Prisen bliver omkring 600 kr. pr. kasse - men så får man den også leveret til døren.

- Ja, prisen ligger over, hvad man selv kan fremstille maden for, men jeg tror på ideen. De unge børnefamilier har tilsyneladende i dag så travlt som aldrig før. Og det samtidig med, at de selvfølgelig vil deres børn det bedste. Sommetider tager det bare tid at nå alt det bedste. Så det hjælper jeg gerne med, siger Nete Vorgaard Holme, der regner med, at måltidskasserne vil komme på markedet i løbet af et par uger.

- Og hver ret får navn efter enten et af mine børn eller børnebørn, siger den livsglade suppekone, der også har sørget for, at mosen har fået tilsat fedtstof og modermælkserstatning i det helt rigtige målestoksforhold, hvilket vil sige i de mængder, som diætister anbefaler til babyer.

- Det har været spændende at udvikle disse måltider efter de helt rigtige retningslinjer. For retningslinjer - dem er der mange af, siger hun.

Alle fødevarer i Supperiet er økologiske. Foto: Søren E. Alwan
Retterne i måltidskasserne for babyer er navngivet efter Nete Vorgaard Holmes børn og børnebørn. Foto: Søren E. Alwan
Nete Vorgaard Holme har rådført sig med både diætister og en sundhedsplejerske om, hvad måltider til babyer skal indeholde. Foto: Søren E. Alwan
I den grad håndholdt mad. Nete Vorgaard Holme skræller selv kartoflerne til alle de retter, hun fremstiller. Foto: Søren E. Alwan
Nete Vorgaard Holme har haft Supperiet siden 2013, og hun bruger rigtig meget tid i køkkenet i den gamle præstegård i Hundslund. Drømmen er at komme til at leve af virsksomheden. Men foreløbig arbejder den livsglade kogekone også 20 timer i hjemmeplejen. Foto: Søren E. Alwan
Nyeste skud på stammen i Supperiet: måltidskasser med babymad. Foto: Søren E. Alwan
Nete Vorgaard Holme har giver retterne til de små navne efter børn i familien. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Kampen mod aids kan vindes

Annonce