Annonce
Hedensted

Tilbage til tegnebrættet: Ingen vil bygge på Guldgrunden

Guldgrunden har vist sig at være mindre attraktiv end dens kælenavn antyder. I hvert fald har ingen bygherre reageret på kommunens udbud af byggeri af op mod 800 nye boliger. Arkivfoto: Lennart Poulsen

Hedensted Kommune må erkende, at jagten på en byindgang med "storbyfornemmelse" må lade vente på sig. Udbud på at udvikle den knap seks hektar store grund over for Hedensted Centret med op mod 800 boliger har ikke fået en eneste bygherre op ad stolen.

Hedensted: Der var praktisk talt frie hænder til at bygge op mod 800 boliger på en placering, der er så attraktiv, at den i en halv menneskealder har været kendt som "Guldgrunden".

Alligevel har ingen bygherre valgt at byde ind på muligheden. Det ligger fast, efter den såkaldte prækvalifikation for det knap seks hektar store område er udløbet.

Oprindeligt var der ellers så store tanker om projektet, at Hedensted Kommune havde afsat i alt 150.000 kr. som kontant trøstepræmie til de to næstbedste bud.

- Vi er overraskede over, at der ikke er kommet nogen bud ind. Der har været pæn interesse og dialog med potentielle bygherrer, men i sidste ende har de sagt, at det simpelthen har været for stor en mundfuld. Deres vurdering er også, at kun København og Aarhus kan bære så mange boliger på så relativt kort tid, siger vicekommunaldirektør Johan Stadil Petersen.

Annonce

Vi synes, det kunne være spændende at udvikle et så stort område til en samlet bygherre. Men vi er blevet klogere, efter ingen har budt ind på opgaven, så nu byder vi det ud i mindre dele.

Johan Stadil Petersen, vicekommunaldirektør, Hedensted Kommune
Der er så småt gjort klar til alskens store byggerier på skillelinjen mellem Hedensted og Løsning. På selve Guldgrunden - officielt navngivet Stjernevejsgrunden - i centrum for det hele er ingen bygherre dog sprunget til. Illustration: Hedensted Kommune

Deles op i etaper

Tanken bag det storstillede byggeri var at skabe en markant og nytænkende indgang til både Hedensted og Løsning fra motorvejen. Samtidig skulle det være et alternativ og et modspil til de mange parcelhuse i Stjernevejskvarteret. "Storbyfornemmelse" kaldte borgmester Kasper Glyngø (S) det blandt andet.

Nu går Hedensted Kommune i stedet tilbage til tegnebrættet med forventningen om at dele området op i mere spiselige bidder.

Det betyder blandt andet også, at kommunen laver den overordnede ramme for kommende byggerier. Tidligere var der lagt op til, at bygherrens ønsker i høj grad skulle ligge bag udarbejdelsen af en endelig lokalplan.

- Jeg vil ikke sige, det er mindre ambitiøst, men vi må erkende, at det er nødvendigt at dele grunden op i flere etaper. Flere investorer har tilkendegivet, at de gerne vil bygge 30-40 boliger på et mindre areal. På den måde bliver det også en løbende proces alt efter behovet, siger Johan Stadil Petersen.

Efter planen bliver der lavet et nyt udbud først på foråret. Det deles op i etaper og kan sprede sig fra store etagebyggerier til mindre dobbelthuse.

- Der kan bygges mange gode boliger på grunden - bare ikke på én gang, siger Johan Stadil Petersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce