Annonce
Horsens

Tilbage over bekymringsgrænsen: Nu har corona-smitten spredt sig til hele Horsens Kommune

De positive covid-19-tests findes nu hos borgere i hele Horsens Kommune. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Hidtil har det primært været Horsens-området, der har været ramt af efterårets covid-19-bølge, men nu ser man også smittetilfælde i resten af kommunen, oplyser borgmester Peter Sørensen (S).
Annonce

Horsens: Horsens Kommune er tilbage over bekymringsgrænsen.

Det viser torsdagens opdatering fra Statens Serum Institut, der hver dag klokken 14 bringer nye tal for udbredelsen af covid-19 i Danmark.

Med 23 borger i kommunen, der inden for den seneste uge er testet positiv for covid-19, lander kommunens incidenstal på 25. Tallet dækker over antallet af smittede inden for den seneste uge per 100.000 borgere, og den såkaldte bekymringsgrænse ligger på 20.

Når man ligger over grænsen, som 64 kommuner i øvrigt gør i skrivende stund, er der fra Styrelsen for Patientsikkerhed et skærpet fokus på indsatsen i den pågældende kommune.

- Og styrelsen slipper ikke Horsens Kommune foreløbig. Incidenstallet bevæger sig op og ned omkring de 20, men vi skal have inddæmmet smitten helt, og den opgave arbejder vi og de forskellige myndigheder tæt sammen om, siger Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune.

Annonce

Har spredt sig

Torsdag formiddag fik han nye corona-tal, der viser ni nye smittede i Horsens Kommune inden for det seneste døgn. Som noget nyt er det ikke kun Horsens-området, der er ramt, men også i den nordlige og vestlige del af kommunen ser man nu smittetilfælde.


Det viser, at virussen er overalt, og at alle kan blive ramt. Faktisk er det overraskende, at det først sker nu.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


- Det viser, at virussen er overalt, og at alle kan blive ramt. Faktisk er det overraskende, at det først sker nu, siger borgmesteren og tilføjer:

- Aldersmæssigt er det også en god blanding, selvom der er flest inden for det spænd, der dækker arbejdsstyrken. Vi er mobile mennesker, og der er mange, som krydser flere kommunegrænser for at komme på arbejde, lyder det fra Peter Sørensen.

Annonce

Stadig højt smittetryk

Danmark befinder sig lige nu i den to uger lange fase, hvor der er landsdækkende restriktioner og anbefalinger, som forhåbentlig sætter en stopper for det stigende smittetryk.

Restaurationslivet skal lukke klokken 22, og folk skal så vidt muligt arbejde hjemmefra, lyder nogle af tiltagene. Effekten af dem kender man endnu ikke - det ses som udgangspunkt først efter 14 dage.

Peter Sørensen vil ikke til at spekulere i, om den nuværende udvikling vil betyde yderligere restriktioner, og hvilke det i så fald vil være.

- Men smittetrykket er rekordhøjt lige nu, så det er ikke usandsynligt. Og det vil være ærgerligt, hvis vi skal lukke mere ned, så jeg vil anbefale, at folk holder ved for, at vi begrænser den mulighed, siger han.

Torsdag blev der konstateret 559 nye smittetilfælde på landsplan, 17 nye indlagte og to dødsfald. Samlet er 95 personer indlagt på nuværende tidspunkt, og 645 er døde med coronavirus siden udbruddets start.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Over 200 elever og lærere hjemsendt: Tre skoler i Horsens ramt af coronasmitte

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce